Haberler

Çarşamba Myo Kapısını Üniversite Adaylarına Açtı

Yaklaşık 2000 öğrencisi ile Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) en çok öğrencisi olan ikinci meslek yüksekokulu olan Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulu(MYO), öğrencilerin bilinçli tercih yapmalarına yardımcı olmak için kapılarını üniversite adaylarına açtı.

Yaklaşık 2000 öğrencisi ile Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) en çok öğrencisi olan ikinci meslek yüksekokulu olan Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulu(MYO), öğrencilerin bilinçli tercih yapmalarına yardımcı olmak için kapılarını üniversite adaylarına açtı.

Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulu, bu kapsamda Samsun merkez ve Çarşamba ilçesinde yer alan meslek liselerine yönelik tanıtım faaliyetlerine hız verdi. Öğretim yılı sonuna kadar devam etmesi planlanan tanıtım faaliyetlerinde 7 meslek lisesinde üniversite adayı yaklaşık 500 lise son sınıf öğrencisiyle öğretmenlere ulaşıldı.

Çarşamba ilçesinde bulunan endüstri meslek ve kız meslek liseleri öğrencileri MYO'da ağırlandı. Ziyaretler sırasında öğretim elemanlarıyla tanışan öğrenciler, MYO'nun bölümlerini oluşturan bilgisayar programcılığı, sosyal güvenlik, çağrı merkezi hizmetleri, muhasebe ve vergi uygulamaları, bankacılık ve sigortacılık ve bilgi güvenliği programlarını yakından tanıma şansı yakaladı. Binayı gezen öğrenciler, bilgilendirme toplantılarını can kulağı ile dinleyip merak ettikleri soruları bölüm başkanlarına sordu. Özellikle meslek okullarından MYO'lara doğrudan geçişin kaldırılmasının ardından yaşanan tercih sorunları, dikey geçiş imkanları, KPSS ile atanma oranları konusunda sıkça sorular geldi.

Samsun merkezde bulunan endüstri meslek liselerini ise Çarşamba Ticaret Borsası MYO öğretim elemanları ziyaret ederek öğrencileri bilgilendirdi.

"Öğrencilerle buluşma önemli bir kazanım"

İki hafta içinde hedef kitleleri olan üniversite adaylarına ulaşmanın önemine vurgu yapan Çarşamba Ticaret Borsası MYO Müdür Prof. Dr. İsmail Aydemir, öğrenciyi beklemek yerine onlara gittiklerini söyledi. Ziyaretler ile öğrenci ve öğretmenlerin bilgilendirilmesi anlamında çok önemli bir görevi yerine getirdiklerini, gençlerin beklentilerini öğrenme anlamında kazanımları olduğunu dile getirdi. Gösterilen ilgiden memnun olduklarını söyleyen Prof. Dr. Aydemir, yeni yaklaşım tarzının kısa zamanda farkını ortaya koyacağını umduğunu söyledi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İsmail Aydemir Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title