Haberler

Çankırı Kara Kışa Teslim

Güncelleme:

SON yılların en şiddetli kış mevsimi yaşanırken, Çankırı'da yoğun kar ve tipi ulaşımı sekteye uğrattı, özellikle ilçe ve köylerde hayatı felç etti.

Yoğun kar örtüsüne dayanamayan bazı fabrikaların çatısı çöktü, kar temizleyen yaşlı vatandaş çatıdan düşerek öldü.Kış mevsimini en ağır biçimde yaşayan Orta İlçesi'nde 86 yaşındaki Muharrem Çelik adlı vatandaş evinin demiri olmayan balkonundaki karları temizlemek isterken ayağının kayması sonucu yere düştü. Orta Devlet Hastanesine kaldırılan yaşlı adam hayatını kaybetti. Çankırı'nın Korgun İlçesi'ndeki Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Atlas Akü Fabrikası'nın ise yoğun kardan çatısı çöktü. Ayrıca Eldivan yolu üzerinde TSO Başkanı Hayrettin Çelikten tarafından yeni yaptırılan bir tesisin çatısı da yine aynı şekilde yıkıldı. Vali Vahdettin Özcan, fabrikada incelemelerde bulunarak fabrika sahibi Hayrettin Çelikten'den bilgi aldı.

Önceki gün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı ve tipi, Çankırı'nın bütün köyleri ile ulaşımını engellerken, İl Özel İdaresine bağlı 2 kar makinesi, 12 grayder, 6 kamyon, 4 dozer ve 24 ekip yoğun tempoda çalışıp, yolları açmaya çalışıyor. Ekipler tarafından açılan yolların birkaç saat sonra tipi nedeniyle tekrar kapanması, çalışmaların güçlükle sürdürülmesine neden oluyor. Çankırı? Ankara, Çankırı-Ilgaz-Kastamonu yolunda karayolları ekipleri sürekli çalışarak yolu açık tutmaya çalışırken, gece saatlerinde buzlanma nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor. Çerkeş-Kızılcahamam ve Kızılırmak-Sungurlu arasında da ulaşım zaman zaman sekteye uğruyor. Kızılırmak ilçesinde 35 köyün suları donarken, sıkıntı yaşandığı belirtildi. Köylülerin su ihtiyacını kazanlara doldurdukları karları soba üzerinde ısıtıp suya dönüştürerek karşıladıkları öğrenildi. Çankırı kent merkezinde de belediye ekipleri 24 saat vardiya sistemi ile yolları sürekli açık tutuyor. Yoğun kar nedeniyle Çankırı'nın Çerkeş, Orta, Şabanözü ve Bayramören İlçelerinde bugün okullar tatil edildi.

FABRİKALAR TUZ YETİŞTİREMİYOR

Dünyanın en büyük kaya tuzu rezervlerine sahip Çankırı'da kaya tuzu üreten fabrikalar son haftalarda Türkiye'nin muhtelif bölgelerindeki belediyeler ve karayollarından gelen tuz talebini karşılamakta zorlanıyor. ÇAN-KAYA TUZ A.Ş. Yetkilisi Mustafa Yavuz, yoğun kar yağışının haftalardır devam etmesi ile aşırı bir tuz talebi ile karşı karşıya kaldıklarını belirterek, 'Madenden tuz çıkarmakta ve sevkiyatta sıkıntı yaşıyoruz. Geçen yıllara oranla yoğun bir talep var. Son bir ayda 15 bin ton tuzu farklı bölgelere gönderdik. Talepleri karşılayamıyoruzö diye konuştu.Bu arada tuz yüklü bir Tır, Çankırı Ilgaz arasındaki İndağı Mevkiinde devrildi ve bir süre yolun kapanmasına neden oldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muharrem Çelik Çankırı Korgun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title