Haberler

Çanakkale Şehitleri İçin Dua Edildi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Camiden ve mevlitten genel ve detay görüntü Kırklareli Müftüsü İsmail Bayrak'ın konuşması Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı Kırklareli Müftülüğünce, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla terör saldırıları sonucunda şehit olan asker ve polisler için mevlit okundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Camiden ve mevlitten genel ve detay görüntü

Kırklareli Müftüsü İsmail Bayrak'ın konuşması Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Kırklareli Müftülüğünce, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla terör saldırıları sonucunda şehit olan asker ve polisler için mevlit okundu.

Hızırbey Camisi'nde sabah namazının ardından cami müezzini Necmettin Ötün tarafından mevlit okunarak, şehitler için dua edildi.

Müftü İsmail Bayrak, burada yaptığı konuşmada, en çok şehidi olan bir milletinin mensubu olunduğunu söyledi.

Allah yolunda, vatanı ve namusu korumak, mukaddes değerlere sahip çıkmak için hayatını kaybeden asker ve polislerin ölmediğini, şehit olduğunu belirten Bayrak, şehitlerin vatanları uğruna canlarını feda ettiğini kaydetti.

Okunan duaların ve kılınan namazların kabul olması temennisinde bulunan Bayrak, "Yaptığınız duayı, kıldığınız namazı şehitlerimizin yüzü suyu hürmetine kabul eylesin. En çok şehidi olan bir milletlin mensuplarıyız. Allah yolunda mücadele ederken İslam'ı kurmak, namusu ve vatanı korumak, mukaddes değerleri muhafaza etmek için öldürülen kişilere ölü denmez. Onlar ölü değil şehitlerdir. Onlar hayattadır yaşamaktadır ama bizler bunu anlayamayız. Şehitler bizim bilmediğimiz bir manevi hayatta yaşamaktadır" şeklinde konuştu.

Camiden çıkan vatandaşlara tatlı ve süt dağıtıldı.

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Bayrak Kırklareli Çanakkale Politika Güncel Haberler

title