Haberler

Cakarta Büyükelçisi Gürbüz'ün Açe Temasları - Banda

Türkiye'nin Cakarta Büyükelçisi Mehmet Kadri Şander Gürbüz, Açe'deki üç günlük resmi ziyaretini tamamladı.

Türkiye'nin Cakarta Büyükelçisi Mehmet Kadri Şander Gürbüz, Açe'deki üç günlük resmi ziyaretini tamamladı.

Büyükelçi Gürbüz, Endonezya'nın en önemli eyaletlerinden biri olan Açe'de, kültür, eğitim ve turizm alanındaki ilişkilerin geliştirilmesine yönelik temaslarını tamamlarken ziyaretin çok olumlu geçtiğini söyledi.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Gürbüz, Açe eyaletine Türkiye Büyükelçisi olarak ziyarette bulunmanın bir ayrıcalık olduğunu belirterek, "Açe'de gerçekten çok güzel karşılandık. Gerek halk gerekse resmi ziyarette bulunduğum siyasiler bizle çok yakından ilgilendi." dedi.

Tarihe dayanan ilişkilerin kültürel, ekonomik ve eğitim alanlarında da gelişmesinin zamanının geldiğine vurgun yapan Gürbüz, şunları kaydetti:

"Açe ile çok sıkı olan bağlarımız Osmanlı zamanından tsunamideki yardımlara kadar uzanıyor. Ancak bu ilişkilerin sadece bu şekilde değil, ekonomik, turizm ve eğitim alanlarında da gelişmesi gerekiyor. Bunun için Açe'ye gelerek Açe makamlarıyla bunları ele aldık. Görüşmeler olumlu geçti. Bu görüşmeler sonucu somut adımlar atacağımıza inanıyorum."

Gürbüz Açe'nin önde gelen işadamlarıyla da bir görüşme gerçekleştirdi.

Türkiye'ye yatırım yapmak isteyen Açeli iş adamlarının sorunlarını dinleyen Gürbüz, sorunların çözülmesi konusunda yatırımcılara yardımcı olacağını söyledi.

- Yaklaşık 400 yetimle iftar

Gürbüz iftarını Banda Açe şehrinde faaliyet gösteren Türk sosyal yardım kuruluşları tarafından inşa edilmiş yetimhanelerde yaptı.

Türkiye Büyükelçiliği ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) sponsorluğunda Açeli yetimlere verilen iftar yemeğine katılan Gürbüz, "Yetimhane çalışanlarına ve iftar yemeklerini veren TİKA'ya çok teşekkür ediyorum. Bu yetimhaneler Endonezya ile Türkiye arasında ilişkilerin gelişmesini ve bu bağların hiçbir zaman kopmayacağını gösteriyor." dedi.

Açe'deki temaslarını tamamlayan Gürbüz, ayrıca 5-6 Temmuz tarihlerinde Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo'nun Türkiye'ye yapacağı resmi ziyarette heyette bulunacağını dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Kadri Jakarta Türkiye Açe Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title