Haberler

Buzlar Çözülmeden' Bursa'da Sahnelenecek

Güncelleme:

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yeni sanat sezonuna 'Buzlar Çözülmeden' adlı yepyeni oyunuyla 'merhaba' dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yeni sezonda iddialı bir yapımla perdelerini açtı. Türk Tiyatrosu'nun en önemli yazarlarından biri olan Cevat Fehmi Başkut'un Türk Tiyatrosu klasikleri arasında yer alan oyunu 'Buzlar Çözülmeden', Bursa'da bu sezon Şehir Tiyatrosu tarafından sahneleniyor.

Yönetmenliğini Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nurhan Tekerek'in yaptığı oyun, Şehir Tiyatrosu sanatçılarının ustalığını gözler önüne seriyor.

Kar yüzünden yolları kapalı kasabaya gelen yeni kaymakamın hikâyesini anlatan oyunun ilk gösterimi, Tayyare Kültür Merkezi'nde yapıldı. Yaklaşık 2 saat boyunca keyifli anlara imza atan oyunun sonunda, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe adına Muhsin Özlükurt, Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı Neşet Çakmaklı ve Büyükşehir Belediyesi Kültür Şube Müdürü Nur Çakır, sanatçıları çiçek vererek tebrik etti. Muhsin Özlükurt, konuşmasında, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun Türk Tiyatrosu'nun klasik oyunlarını da sahnelediğini hatırlatarak, 'Buzlar Çözülmeden'in bu yıl Bursa'da keyifle izlenecek bir oyun olduğunu vurguladı. Özlükurt, Büyükşehir Belediyesi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin sanata ve sanatçıya verdiği değere dikkati çekerek, Bursalı sanatseverleri Şehir Tiyatrosu'nu izlemeye davet etti.

Ayakta alkışlandılar

Oyunun sonunda seyircilerin ayakta alkışladığı sanatçılar, prömiyer sevincini de sanatseverlerle paylaştı. Bursalı sanatseverlerden yoğun ilgi gören oyunu izleyenler arasında, 'Buzlar Çözülmeden'i, yazıldığı yıl olan 1965'de Bursa Oda Tiyatrosu'nda sahneleyen usta sanatçılar da vardı. Oyunu Oda Tiyatrosu'nda sahneleyen sanatçılardan Kutay Yalınalp, Nihat Kahveci ve Binay Yücel, oyun sonrasında sahneye gelerek sanatçıları tebrik etti.

Dekorunu Akın Tezer Tunalı, kostümlerini Bengisu Mukiyen, müziklerini Murat Gedikli ve ışık tasarımını da Cafer Yiğiter'in hazırladığı 'Buzlar Çözülmeden' adlı oyunda, Ertan Akman, Günay Güney, Altuğ Görgü, Murat Liman, Eren Topçak, Ebru Ergüç, Uğur Serener, Kazım Güçlü, Müge Açıkdüşünenler, Bülent Uçar, Burhan Narınç, Nihat Çetinkaya, Mehmet Ali Açıl, Emrah Burak Gürbüz, Serdar Soyer, Musa Can Pekcan, Metehan Kaya, Kemal Aydemir, Mustafa Acar, Sinem Akar, Sidal Damar, Seçil Girgin, Gürkan Sargın ve Uğur Çakmak rol alıyor.

'Buzlar Çözülmeden', Kasım ayı boyunca her hafta Salı, Perşembe ve Cuma günleri saat 20.00, Cumartesi günleri de saat 14.00'de Tayyare Kültür Merkezi'nde tiyatroseverlerle buluşacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Uludağ Üniversitesi Cevat Fehmi Başkut Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title