Haberler

Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi'nde Kocabıyık Dönemi

Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin Olağan Genel Kurulu'nda Mihrimah Kocabıyık oy birliğiyle yeni başkan seçildi.

Bursa Kent Konseyi Koza Salonu'nda yapılan olağan genel kurula Bursa Kent Konseyi yürütme kurulu üyeleri, kadın mahalle muhtarları, kadın sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Kadın Meclisi üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan genel kurulda, Divan Başkanlığı'na Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Divan üyeliklerine ise Yerel Gündem Şube Müdürü Mahmut Turunç ve Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Murat Başlar seçildi.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, genel kurulun hayırlı olmasını diledi. On binlerce insanın arı gibi çalışıp, topluma faydalı işlerin yapıldığı Bursa Kent Konseyi'nin en güçlü yapılarından birisinin de Kadın Meclisi olduğunu söyleyen Hasan Çepni, Kadriye Sarıbıyık başkanlığında kadınlar güzel işlere imza attığını belirtti. Sarıbıyık ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Çepni, "Bursa Kent Konseyi'nin en büyük özelliği gönüllülerin çokluğudur. Yüzlerce insanı programlarımızda buluşturuyoruz. Sağlıktan kültüre, sanattan toplumsal yaşama kadar her alanda yıllık 2000 faaliyet yapıyoruz. Bunda Kadın, Gençlik, Engelli ve Çocuk Meclisimizle tüm çalışma gruplarımızın ve gönüllülerimizin emekleri var. Bu başarı, Bursa'nın da farkını ortaya koyuyor. Bursa, geçmişte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, Anadolu'nun dört bir tarafından insanı kucaklamış şehirdir. Küçük bir Türkiye'dir. Huzuruyla da örnek şehirdir. Gönüllü faaliyetlerde de zaman zaman yenilenmeye de ihtiyaç duyuluyor. Kadın Meclisimizde başarılı çalışmaların yeni dönemde de devam edeceğine inanıyorum. Bu zamana kadar verdiğimiz desteği bundan sonra da vermeye devam edeceğiz" dedi.

Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Kadriye Sarıbıyık ise, uzun senelerdir süren Kadın Meclisi Başkanlığı sırasında ekibiyle birlikte başarılı olmaya çalıştıklarını belirtti. İnsanlara faydalı olmak için mücadele ettiklerini ifade eden Sarıbıyık, süreç boyunca Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin, Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni'nin ve Bursa Kent Konseyi çalışanlarının desteklerini hissettiklerini dile getirdi. Kadınların haklarını öğrenmeleri, aramaları için, yoksul ve hasta insanlara ulaşarak yardım etmek için çalıştıklarını aktaran Sarıbıyık, "Kadın Meclisi Başkanlığını yürütmenin onurunu yaşadım. Bana destek olan yürütme kurulu üyelerine de teşekkür ediyorum. Gönüllülere yakışır şekilde çalıştık. Sağlık sorunlarım dolayısıyla görevi bırakmak istedim. Bizden sonra gelecek arkadaşlarımızın da başarılı olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından genel kurula geçildi. Kurulda oylamanın açık şekilde yapılmasına oybirliğiyle karar verildi. Tek başkan adayının çıktığı kurulda, Mihrimah Kocabıyık tüm üyelerin oyunu alarak yeni dönem başkanlığına seçildi. Ardından divana sunulan yürütme kurulu üyeleri listesi de oybirliğiyle göreve seçildi. Mihrimah Kocabıyık'in başkanlığındaki yeni yönetimde, Elif Şen, Emine Aksoy, Emine Elmas, Gülten Aktaş, Hacer Özyürek, Kadriye Sarıbıyık, Mecbure Altun, Mizyal Tunçman, Nesrin Mekikçi, Nuray Yeşil, Seval Uzunboy, Sevil Göksel Şen, Elif Kamacı Efe, Esra Aydı, Figen Sofuoğlu, Hande Kurter, Havana Yiğitalp, Mine Norşon, Neşe Yangın, Nilgün Özdemir, Nuray Öner, Nurdan Celap, Pervin Adıgüzeller ve Sema Bütün yer aldı.

Genel kurulun ardından konuşan yeni başkan Mihrimah Kocabıyık, kendisini Kadın Meclis başkanlığına layık gören gönüllülere teşekkür etti. Genel kurulun Bursa'ya hayırlı olmasını dileyen Kocabıyık, görevi devraldığı Kadriye Sarıbıyık ve ekibine de teşekkür etti. Kadının toplumun temel taşı olduğunu söyleyen Kocabıyık, "Kadın toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur. Amacımız; Kent ve kadın sorunları ve sorumlulukları konusunda bilinçlenmesini sağlamak ve politikalar üretmektir. Çalışmalarımızda gönüllülük ve katılımda devamlılık esastır. Ülkemizde ve Bursamızda kadınına toplumsal yaşamın üretim, iş, siyaset, kültür, sanat vb. alanlarında söz sahibi olması için elbirliği ile çalışacağız ve projeler üreteceğiz" dedi.

Toplantının sonunda Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni ve Kadın Meclisi Başkanı Mihrimah Kocabıyık tarafından hizmetlerinden ötürü Kadriye Sarıbıyık'a plaket verildi. Toplantı, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mahmut Turunç Hasan Çepni Koza Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title