Haberler

Bursa Elektrik Mlühendisleri Odası'ndan Bakan Yıldız'a İstifa Çağrısı

Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ı istifaya çağırdı.

Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ı istifaya çağırdı. Başkan Remzi Çınar, "Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın kendi yerine bürokratını istifa ettirdiği 31 Mart elektrik krizinin arkasındaki sırlar saklanıyor" dedi.

Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, 31 Mart tarihinde 10 saat süren elektrik kesintisiyle ilgili basın açıklaması yaptı. BAOB'da yapılan basın açıklamasında konuşan Elektrik Mühendisleri Odası Şube Başkanı Remzi Çınar, "İstifa ettirilen TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır'ın açıklamaları, TEİAŞ'ın işletim hatasından önce politik bir hataya işaret etmektedir. Yıllardır kendisinden habersiz risk alınarak büyük barajların olduğu doğu bölgesine yüklenildiğini, burada sorun oluştuğunda da batıdaki doğalgaz santrallerinin fiyatlar düşük olduğu için üretim yapmadıklarını aktarmıştır. Bu beyanat, teknik olarak açıklanmayacak enerji yönetim sorunlarına işaret etmektedir. Kamu ya da özel mülkiyet ayrımı olmaksızın düşük maliyetli üretim yapan HES'lerden alım yapılarak enerji maliyetlerinin düşürülmeye çalışılması elbette kamu açısından yararlı olmakla birlikte, bunun işletim dengesini riske atacak şekilde yapıldığı itiraf edilmektedir" dedi.

Böyle bir riski ne sistem işletmecisi TEİAŞ'ın, ne de TEİAŞ'ta çalışan personelin kendi inisiyatifiyle alamayacağına işaret eden Çınar, "Siyasi iradenin seçimler öncesinde yoğun bir baskısı söz konusu olabilir. İletim sistemi yetersizliğinden dolayı verilen kısıt talimatı ile devreye fren, santrallere fazla ödeme yapılması nedeniyle de personele baskı yapıldığı ortaya çıkmıştır. İletim sistemi yetersizliğinden dolayı 2013 yılında 1 milyar 200 milyon lira, 2014 yılında ise 1 milyar 300 milyon lira kısıt talimatı verilmiştir. Yani iletim sistemi çalışanları kısıt talimatları ile sistem güvenliği arasında sıkıştırılmıştır. Bir kez daha elektrik sisteminde planlamanın ne denli önemli olduğunu, bir kamu hizmeti olan elektrik sisteminin amacı kar olan özel sektöre emanet edilmesinin halkın zararına olduğu 10 saat süren karanlık ile ispatlanmıştır. Sistemin 10 saat içinde ayağa kaldırılmasını başarı olarak sunarak, fıkra gibi açıklama yapılmaktadır. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, artık gülünç duruma düşmesine yol açan bu tür açıklamaları bir kenara bırakıp derhal istifa etmelidir" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Taner Yıldız Remzi Çınar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title