Haberler

Bursa'da sevgilisini rehin alan saldırganı öldürmüştü! Komiser hakkında beraat kararı verildi

Güncelleme:

Bursa'da polis ekiplerine teslim olmamak için beraberindeki kadını tabancayla rehin alan Raşit Atila, emniyet güçlerinin müdahalesi esnasında vurularak hayatını kaybetmişti. Bursa 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde olayla ilgili görülen bugünkü duruşmada hakkında 12 yıla kadar hapis cezası istenen komiser hakkında beraat kararı verildi.

Bursa'da emniyet güçlerine teslim olmamak için yanındaki kadını tabancayla rehin alan silahlı şüphelinin, polisin müdahalesi sırasında vurularak hayatını kaybetmesiyle ilgili yargılanan komiser hakkında beraat kararı verildi.

Bursa'da sevgilisini rehin alan saldırganı öldürmüştü! Komiser hakkında beraat kararı verildi

TUTUKSUZ SANIK KOMİSER İÇİN BERAAT KARARI

Bursa 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık komiser Adnan Barış B'nin avukatı ile ölen Raşit Atila'nın yakınları katıldı. Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, sanığın "kasten yaralama sonucu ölüme neden olma" suçundan, meşru savunma ve zorunluluk hali nedeniyle ceza verilmesine yer olmadığına karar verilmesini istedi. Mahkeme heyeti, tutuksuz sanık için beraat kararı verdi.

Bursa'da sevgilisini rehin alan saldırganı öldürmüştü! Komiser hakkında beraat kararı verildi

NE OLMUŞTU?

Osmangazi ilçesi Ulu Mahallesi'nde 28 Mayıs 2022'de, hakkındaki yakalama kararı nedeniyle apart bir dairede kaldıkları belirlenen Raşit Atila ile Beyza A'ya yönelik polis ekiplerince operasyon düzenlenmişti. Teslim olmamak için beraberindeki Beyza A'yı rehin alan Atila, kendi başına tabanca dayadıktan sonra sokağa çıkmıştı. Kadının yanından ayrılmasına izin vermeyen Atila, başına dayadığı silahı bırakmaya ikna edilememiş, polis müdahalesi sırasında etkisiz hale getirilmeye çalışılırken vurulmuştu.

Suç kaydı bulunan Atila kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmiş, gözaltına alınan Beyza A. ise ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. Asayiş Şube Müdürlüğünde görevli komiser Adnan Barış B. hakkında "kasten yaralama sonucu ölüme neden olma" suçundan 12 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Bursa Olaylar Güvenlik Ceza Adliye Hukuk Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500

Yorumlar (45)

israfil çengel:

KARARI ALKIŞLIYORUM ders olsun

1311
39
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

pekala, rehin alınan polisin sevgilisi değil de sıradan bir vatandaş olsaydı o polis yine de rehin alanı vurur muydu? kesinlikle vurmazdı.kamu görevlisi olarak değil şahsi meselesi olarak o polis olaya müdahil olmuş bence.

yanıt19
yanıt309
AYHAN BAYRAK:

Doğru karar devamı gelsin

918
23
yanıtYanıtla
YILMAZ İÇELLİOĞLU:

Çok yanlış,dava açılması yani,idari soruşturma açılması yeterliydi,yinede beraat kararıyla yanlıştan dönülmüş,buradan suçlu çıksaydı , polislerin eli kolu tümden bağlanır,can güvenliği filan kalmazdı

690
23
yanıtYanıtla
Critırronaldo süwi:

adam silahı kendi kafasına dayamış kadından uzak resmen infaz

61
605
yanıtYanıtla
Deniz:

Beyinsiz..bir gun ayni duruma dus de o kadinin psikoljisini anlarsin o zaman

yanıt175
yanıt6
Mahoni:

Sen cahili cühelâ olduğun herhalinden belli oyuzden hiç yorum yapma süwi misin nesin

yanıt36
yanıt3
GÖBEĞİNİ KAŞIYAN ADAM :

Merak ediyorum neden karşınızdakine hakaret ederek kendinizi ifade ediyorsunuz!

yanıt0
yanıt0
süleyman koç:

kazma kadına zarar vermicekse neden kadının ayrılmasına izin vermiyor... demekki kazdınada zarar verebilirdi

yanıt248
yanıt8
Eclipse Moon34:

Sus sus

yanıt72
yanıt6
Tüm 45 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title