Haberler

Burkina Faso'da darbeyle görevine son verilen Yarbay Damiba, Togo'ya sığındı

Güncelleme:

Burkina Faso'da 30 Eylül'de askeri darbeyle görevine son verilen Yarbay Paul-Henri Sandaogo Damiba, Togo'ya sığındı. Darbeyle iktidarı ele geçiren Burkina Faso'nun yeni lideri yüzbaşı İbrahim Traore bugün ilk kez halkın karşısına çıktı. Başkent Vagadugu'da askeri aracın üzerinden halkı selamlayan Traore'ye halk sloganlarla destek verdi.

Ulusal basındaki haberlere göre, devrik lider Damiba askeri yetkililere istifasını sunduktan sonra Togo'ya sığındı. Damiba, 48 saatlik baskının ardından, sabah başkent Vagadugu'daki askeri hava üssünde istifasını askeri yetkililere sunmuştu.

HALKIN FRANSIZ MİSYONLARINA TEPKİSİ GÜN BOYU DEVAM ETTİ

Darbeci askerler, devrik lider Yarbay Damiba'nın Fransız askeri üssüne sığındığını ve karşı darbe planladığını ileri sürmesinin ardından, dün akşam darbe yanlısı göstericiler Fransa karşıtı sloganlar atarak elçiliğe girmeye çalışmış, elçiliğin dış duvarlarını ateşe vermişti. Halkın Fransız misyonlarına tepkisi gün boyu devam etti. Halk, Fransız misyonları önündeki nöbetine devam etti.

TRAORE İLK KEZ HALKIN KARŞINA ÇIKTI

Burkina Faso'nun yeni lideri yüzbaşı İbrahim Traore bugün ilk kez halkın karşına çıktı. Başkent Vagadugu'da askeri aracın üzerinden halkı selamlayan Traore'ye halk sloganlarla destek verdi.

Burkina Faso'da darbeyle görevine son verilen Yarbay Damiba, Togo'ya sığındı

TRAORE'DEN "DURUM KONTROL ALTINDA" MESAJI

Burkina Faso'da 30 Eylül'den bu yana süren askeri hareketliliğin ardından, darbeyle iktidarı ele geçiren Traore durumun kontrol altında olduğunu duyurmuştu. Halka desteği ve mücadeleye olan güveni için teşekkür eden Traore, her şeyin yavaş yavaş düzene gireceğinin altını çizerek, halka normal yaşantılarına dönme çağrısı yapmıştı.

ORDU GÜVENLİK DURUMUNU GEREKÇE GÖSTEREREK İKTİDARA EL KOYMUŞTU

Burkina Faso'da ordu, ülkedeki güvenlik durumunu gerekçe göstererek 30 Eylül'de iktidara el koymuş ve ülkenin yeni liderinin Traore olduğunu duyurmuştu. Darbe sonrasında, bir sonraki emre kadar anayasanın askıya alındığı, ülke sınırlarının kapatıldığı, hükümetin feshedildiği, ülke genelinde 21.00-05.00 saatlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildiği, tüm siyasi ve sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerinin askıya alındığı bildirilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Togo Cumhuriyeti Burkina Faso Eylül Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Küçük kızı kurtarmak yerine elinde termosla beklemiş! Beren Su'nun ölümünde ihmal iddiasını kanıtlayan fotoğraf

Küçük kızı kurtarmak yerine elinde termosla beklemiş! Beren Su'nun ölümünde ihmal iddiasını kanıtlayan fotoğraf

Bakmadan Geçme

Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir? Rüyada birinin öldüğünü görmek ne anlama gelir? 32 farz nedir? 32 farz nelerdir, imanın şartları nedir? 32 farz anlamı, İslamın 5 şartı ve açıklamaları 21 Nisan hangi burç? Nisan'ın 21'inde doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan burcu! 20 Nisan hangi burç? Nisan'ın 20'sinde doğanlar hangi burç oluyor? 20 Nisan burcu! İzmir Dikili orman yangını söndürüldü mü? Orman yangınında son durum 26-27 Temmuz Akaryakıt Fiyatları: Benzine, motorine, mazota zam veya indirim var mı, gelecek mi? Akaryakıt zammı ne zaman? 26-27 Temmuz bugün ve yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, kaç derece? Bu akşam kimin maçı var? Bugün TV'de kimin maçı var, ne maçı? 26 Temmuz bugünkü günün maçları Bingöl'de deprem mi oldu? Bingöl'de son dakika deprem oldu! Deprem şiddeti ve büyüklüğü kaç, nerede oldu? Son depremler AFAD ve Kandilli listesi
Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

500

Yorumlar (3)

mardinli yiğit:

tiplere bak

1
8
yanıtYanıtla
Murat ÖREN:

Bir millet kafasız ise kaybetmeye mahkumdur. En iyi örneği. Darbe üstüne Darbe...

1
5
yanıtYanıtla
Fakır:

yüzbaşı darbe yapıyor ilginçliğe bak. buna teğmen darbe yapar. silsile devem eder ve en son bir er darbe yapar bu işi bitirir

2
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title