Haberler

Buharkent Yarın Sandık Başında

Aydın'ın Buharkent İlçesi'nde, YSK'nın seçimleri zihinsel engelliler ile iki askere oy kullandırıldığı gerekçesiyle iptal etme kararı alması üzerine ilçe tekrar seçim havasına girdi.

Aydın'ın Buharkent İlçesi'nde, YSK'nın seçimleri zihinsel engelliler ile iki askere oy kullandırıldığı gerekçesiyle iptal etme kararı alması üzerine ilçe tekrar seçim havasına girdi. İlçe sakinlerinin yarın (pazar) tekrar sandığa gideceği Belediye Başkanlığı seçimi sonucu için AK Parti, MHP ve CHP'nin adayları meraklı bir bekleşiye geçti.

Buharkent'te 30 Mart günü gerçekleşen yerel seçimlerde birbiri ardına gelen itirazlar nedeniyle üç kez Başkanlık el değiştirdi. Son olarak MHP'li Yusuf Vural'ın belediye başkanlığını kazandığı açıklanmış, ancak AK Parti'nin 28 zihinsel engelli vatandaş ve izne gelen 2 askerin oy kullandırıldığı iddiasıyla yaptığı itiraz nedeniyle Vural başkanlık mazbatasını alamamıştı. YSK'nın yenilenmesi için karar alması üzerine ilçe tekrar seçim havasına girdi. Geçen süreçte CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AK Partili bakanlar Veysel Eroğlu ve Nihat Zeybekçi, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, ilçeye gelerek adayları için oy istedi. İlçede merakla beklenen seçime saatler kaldı. Yarın (pazar) Buharkentliler tekrar sandığa giderek, Belediye Başkanını belirleyecek. Belediye Başkanlığı için yarışan üç adayların görüşleri şöyle: AK Partili Adayı Mehmet Erol, hükümet desteklerini arkasına aldığını belirterek kendisine destek verilmesi bu sayede kazananın Buharkent olacağını öne sürerek, "Biz kazandığımız seçime tekrar girmek zorunda kaldık. Belki de birine belediye başkanlığı verilseydi bu dönemde hep tartışılır olacaktı. Dolayısıyla en hayırlısı en doğrusu da yeniden seçim olmasıydı. Bu seçimlerde Buharkent açısından bir fırsat olur diye düşünüyoruz" dedi.

"HAKKIMA TECAVÜZ EDİLMİŞTİR"

Seçimlerin iptal edilmesiyle büyük bir hata yapıldığını dikkat çeken MHP'nin Belediye Başkan Adayı Yusuf Vural, "AK Parti itiraz süresinin bitiminde başvurdu. YSK büyük bir hata yaptı. İlçemizde hiçbir hizmet yapamadık. Benim hakkıma tecavüz edilmiştir. Bu iş gurur meselemiz haline geldi" diye konuştu. Seçimi yeni bir şans olarak gördüğünü belirten CHP'li Buharkent Belediye Başkan Adayı Hüsamettin Başoğlu, "İlk seçimlerde istediğimiz oyu alamadık. Fakat şimdi ikinci bir şans yakaladık. 30 Mart'ta Bin 977 oy aldık. Beklediğimizin altındaydı. İkinci bir şans elimize geçti. Vatandaşlarımız şunu iyi bilsin biz dimdik ayaktayız. Kesinlikle bir başka partiye destek vermemiz söz konusu değil. Hiç kimseyle işbirliği yapmayacağız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yusuf Vural Buharkent Ak Parti Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title