Haberler

BTB'nin Kapıları Girişimcilere Açık

Bursa Ticaret Borsası ile Küçük Orta Ölçekli Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Bursa Müdürlüğü işbirliğiyle 6.'sı düzenlenen eğitimlerde 30 kursiyer daha sertifikalarını BTB binasında düzenlenen törenle aldı.

BTB ve KOSGEB Bursa Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle 30 kursiyer 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' aldı. Toplam 32 saat süren eğitimlerde kursiyerler; uzman eğitmenlerden girişimcilik, işbirliği geliştirme, pazar araştırmaları, üretim, yönetim planı, finansal planlama gibi temel konularda ders aldı. 17 Nisan 2017'de başlayıp, 20 Nisan 2017'de biten eğitim sonrası kursiyerler sertifikalarını BTB Meclis Başkanı Mehmet Aydın ve KOSGEB Bursa Şube Müdürü Erkan Güngör'ün elinden aldı.

AYDIN: BORSAMIZIN KAPILARI SİZLERE DAİMA AÇIK

Sertifika töreninde konuşan BTB Meclis Başkanı Mehmet Aydın, bugüne kadar BTB tarafından düzenlenen eğitimlerde toplam 176 girişimci adayının sertifika almaya hak kazandığını, sertifika alan yaklaşık 30 kişinin de ticari faaliyetlerine başladığını vurguladı. Girişimciyi, "Kâr amacıyla, riski üzerine alabilen kişi" olarak tanımlayan Aydın, şöyle devam etti: "Başarılı girişimci 'eski kuralları, teknoloji ve çağın getirdiği yeniliklerle yorumlayabilen ve en hızlı şekilde aksiyon alabilme kabiliyetine sahip kişi' demektir. Kısaca girişimcilik için söylenebilecek temel üç kavram; yetenek, cesaret ve bilgidir. Bugün sizler de burada olduğunuza göre, başta cesaretinizi gösterdiniz, şimdi de yeteneğinizi ve bilginizi gösterme zamanıdır. Şunu özellikle belirtmek isterim ki, bu kurumun kapıları sizlere daima açık. bizler, var olduğumuz sürece sizlere destek olmaya her zaman hazırız."

GÜNGÖR: FİKİRLERİNİZİN PEŞİNDEN GİDİN

BTB ile imzaladıkları işbirliği protokolünün devam ettiğini vurgulayan KOSGEB Bursa Şube Müdürü Erkan Güngör, "Bu eğitimleri, ülkemizdeki girişimcilik kültürünü yansıtmak amacıyla düzenliyoruz. İş planını hazırlarken nelere dikkat edileceğini öğretiyoruz. Umarım iş fikirleriniz zorunlu girişimcilikten değil, yaratıcı fikirlere sahip olmaktan geçiyordur. İş fikriniz herkesin yaptığı değil, herkesin yaptığından biraz farklı olmalı. Yaratıcı iş fikirleriyle yola çıkarsanız başarıya ulaşırsınız. İş hayatına girdiğinizde başarısızlıktan korkmayın, yılmayın ve fikirlerinizin peşinden gidin" dedi.

150 BİN TL'YE KADAR DESTEK

BTB tarafından düzenlenen eğitimleri başarıyla tamamlayan ve projeleri onaylanan girişimciler, 2 bin TL İşletme Kuruluş Desteği, 18 bin TL Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Ofis Donanım ve Yazılım Desteği ve 30 bin TL de İşletme Giderleri Desteği olmak üzere 50 bin TL'si geri ödemesiz, 100 bin TL`si geri ödemeli toplam 150 bin TL olan desteklerden yararlanabilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Erkan Güngör Aydın Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Chelsea Tottenham maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Chelsea Tottenham maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Koç Metalurji halka arz ne zaman? Koç Metalurji Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem görecek? Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title