Haberler

İstiklal bombacısı, terör örgütüne nasıl girdiğini anlattı: Sevgilimin peşinden gittim

Güncelleme:

İstiklal Caddesi'ne bombayı bırakan ve 6 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan terörist Ahlam Albashır'in ifadesinden yeni detaylar ortaya çıktı. Terörist ifadesinde örgüte Ahmed A. adlı eski sevgilisi vasıtasıyla girdiğini belirtip "Ahmed, Cerablus'a gitti arkasından da ben gittim. Burada örgüt beni içine çekmeye çalıştı ve görevler teklif etti. Bir süre sonra Ahmed A.'nın izini kaybettim ama örgütle ilişkim kesilmedi. Onlar da beni bırakmadı" dedi.

Beyoğlu Taksim'deki İstiklal Caddesi üzerinde pazar günü PKK/ Ypg silahlı terör örgütü mensubu olduğu tespit edilen Ahlam Albashır tarafından bombalı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 6 kişi hayatını kaybederken 81 kişi ise yaralandı. Albashır, polis tarafından kısa sürede yakalandı.

49 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Polis, Albashır'la birlikte saldırıya karıştığı tespit edilen 51 kişiyi daha gözaltına alındı. 52 şüpheliden 2'si emniyetteki ifadelerinin ardından serbest kalırken Albashır'in de aralarında bulunduğu 49 kişi bu sabah adliyeye sevk edildi. Azez'de yakalanan Hüsam kod adlı teröristin ise emniyetteki işlemleri devam ediyor.

İstiklal bombacısı, terör örgütüne nasıl girdiğini anlattı: Sevgilimin peşinden gittim

"SEVGİLİMİN PEŞİNDEN GİDİP ÖRGÜTE KATILDIM"

Saldırıyı gerçekleştiren Ahlam Albashır'in emniyette verdiği ifadesinin detaylarına ulaşıldı. Albashır, polise verdiği ifadede örgütle nasıl tanıştığından eylem günü yaşananlara kadar bütün detayları anlattı. Sevgili olduğu bir erkek vasıtasıyla örgütle tanıştığını belirten Albashır'ın, "Ypg ile tanışmam 2017 yılında Münbiç'te oldu. YPG üyesi olduğunu öğrendiğim Ahmed A. isimli bir erkekle tanıştım. Ahmed A. ile sevgili oldum. Sonra Ahmed, Cerablus'a gitti arkasından da ben gittim. Burada örgüt beni içine çekmeye çalıştı görevler teklif etti. Bir süre sonra Ahmed A.'nın izini kaybettim ama örgütle ilişkim kesilmedi. Onlar da beni bırakmadı" dediği öğrenildi.

İstiklal bombacısı, terör örgütüne nasıl girdiğini anlattı: Sevgilimin peşinden gittim, onun izini kaybetsem de örgütle kopmadım

ATÖLYE SAHİBİ DE GÖZALTINDA

Öte yandan Ahlam Albashır ile karı-koca rolü yaptığı Bilal Hassan'ın kaldığı Esenler'deki atölyenin sahibi Ferhat Habeş'in de terörle bağlantısı olduğu, sosyal medya hesabından terör propagandası yaptığı ve Kobani'den aldığı talimatla Albahsır ve Bilal Hassan'ı evinde misafir ettiği öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstiklal Caddesi Beyoğlu YPG Haberler

500

Yorumlar (8)

Erol Gergin:

Bu olayda ki hiçbir şey bana inandırıcı gelmiyor

120
59
yanıtYanıtla
Alkurt:

SENIN VE SANA DESTEK OLAN IC VE DIS GÜCLERININ, ALLAH BELASINI VERSIN, BASKA NE SÖYLENIR KI BU PISLIK CÖPLÜKLERE..SIKIN BEYNINE GITSIN, TOPLUM BIR PISLIKTEN KURTULMUS OLUR.

142
18
yanıtYanıtla
Mahmut Timurl:

Okadar suriyeli varki Kendi memletimizda yabancı durumuna geldik.allah beterinden korusun.

128
14
yanıtYanıtla
mahalle sakini:

fetö'cüler de kaosu fitneyi destekleyen medya teröristlerine de böyle muamele edilmesi lazım terör destekçileri heryeri sardı son zamanlarda çok arttı temizlik zamanı geldi.

85
14
yanıtYanıtla
er ak:

yani afrin den buraya hicbir polis cevirmesine takilmadan geliyor.. o kadar sivil polisin icinde 40 dk oturup bomba birakiyor..telefonu mhp uyesi ustune kayitli.. bi kac saatte bulunuyor.. bence supeli isler

74
16
yanıtYanıtla
Nurullah Ak:

Bu katliamı Amerika ve diğer dış güçler yaptı. Hepsini lanetliyorum.

36
37
yanıtYanıtla
Demir Acer :

aferin olayi cozdun

yanıt63
yanıt12
Demir Acer :

patronu TC de atolye isletiyor suriyedeki terorustler ile gorusme icerisinde, derin isler cok derin beni asar cahilligime sayin

24
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title