Haberler

19 Tonluk Dev Köroğlu Heykeli 65 Metre Yüksekliğe Konuldu

Güncelleme:

Bolu'da, Kazakistan'da yapılan ve parçalar halinde getirilen 19 tonluk dev Köroğlu heykeli 65 metre yükseklikteki yerine konuldu. Dev heykeli gören vatandaşlar, heykelin fotoğrafını çekmek için birbiriyle yarıştı.

Bolu'da, Kazakistan'da yapılan ve parçalar halinde getirilen 19 tonluk dev Köroğlu heykeli 65 metre yükseklikteki yerine konuldu. Bolu Belediyesi tarafından Alpagut Mahallesi'nde yapımına 2016 yılında başlanan ve 75 bin metrekare alanda inşa çalışmaları süren Uluslararası Köroğlu Parkı'nda çalışmalar devam ediyor.

Bolu 19 Tonluk Dev Köroğlu Heykeli 65 Metre Yüksekliğe Konuldu

DEV HEYKEL 19 TON AĞIRLIĞINDA

Parkın en önemli parçası olan ve Kazakistan'da yapıldıktan sonra üç parça halinde Bolu'ya getirilen dev Köroğlu heykeli, vinç yardımıyla birleştirildi. 10 gün süren montaj işleminin tamamlanmasının ardından, 19 ton ağırlığındaki bronz heykel, kaide ile yaklaşık 65 metre yüksekliğe vinç yardımıyla konuldu.

Bolu 19 Tonluk Dev Köroğlu Heykeli 65 Metre Yüksekliğe Konuldu

"PARÇALAR HALİNDE GETİRİLDİ"

Kentteki en yüksek noktalardan birine konulan heykel TEM Otoyolu ve kentin neredeyse tamamından görülebilecek. Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, "Böyle bir eseri Bolu'ya kazandırmak harika bir duygu. Allah bize bunları yaşattığı için çok şükrediyorum. Kazakistan'daki atölyede bu boyutta yapıldı. Daha sonra kaidesi geldi. Sonra da parçalar halinde atın kendisi ve Köroğlu geldi. Onu oraya çıkarmak için gerçekten heyecan içindeydik. Nasıl olacak Nasıl bitecek diye. Şimdi çok şükür yerine oturdu. Gerekli ışıklandırmanın ardından her yerden görülebilecek. dedi. Parkta ayrıca at çiftliği, kafe, restoran ve bir müze de yer alacak." dedi.

19 Tonluk Dev Köroğlu Heykeli 65 Metre Yüksekliğe Konuldu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kazakistan Köroğlu Bolu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title