Haberler

Bolivya'da keşfedilen ve karada nefes alan yeni balık türü bilim insanlarını şaşkına çevirdi

Güncelleme:

Güney Amerika ülkesi Bolivya'da keşfedilen yeni bir balık türü bilim insanlarını hayrete düşürdü. Kendi isteğiyle sudan çıkan ve saatlerce dışarıda kalan yeni balık türünün nefes almaya devam ettiğini aktaran uzmanlar, bu balığın mutlaka koruma altına alınması gerektiğini vurguladı.

Bolivya'da saatlerce suyun dışında da kalabilen, nefes alma şekli farklı yeni bir balık türünün keşfedildiği belirtildi.

SAATLERCE DIŞARIDA KALDI

Ulusal basında çıkan habere göre, araştırmacı Heinz Arno Drawert tarafından keşfedilen yeni balık türü kendi isteğiyle sudan çıktı, saatlerce dışarıda kaldı ve nefes almaya devam etti.

"YAKLAŞIK 5 SANTİMETREYE ULAŞIYOR"

Uzun yıllardır balık türleri hakkında kapsamlı araştırma yaptığını belirten Drawert, "Bu acayip balık yaklaşık beş santimetreye ulaşıyor, gövdesi yeşilimsi kurşuni renkte ve renkli noktalara, desenlere sahip. Ormanda belirli ve geçici su ekosistemlerinde yaşıyor" ifadelerini kullandı.

"YUMURTALARA HİÇBİR ŞEY OLMUYOR"

Drawert, bu balık türünün suyun dışına kendi iradesiyle çıktığına dikkati çekerek "Yumurtaları kuraklığa dayanabiliyor, bunları su birikintilerinin dibinde, çamura ve toprağa gömüyorlar. Yumurtalara hiçbir şey olmuyor, bu balığın temel özelliklerinden biri de yumurtaların adaptasyonu." değerlendirmesinde bulundu.

"KORUMA ALTINA ALINMASI GEREKİYOR"

Araştırmacı Drawert, yeni keşfedilen balık türünün koruma altına alınması gerektiğini vurgulayarak "Son 20 ila 30 yılda bulundukları alanda büyük genişlemeler meydana geldi. Yaşam alanlarının büyük bir kısmı artık mevcut değil, doğal yaşam alanlarının yüzde 60 ila 70'inin yok olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Güney Amerika Bolivya Sudan Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor?
500

Yorumlar (5)

bahri urut:

koruma altına alsan ne olacak ne deyişecek balıgın insanlar için ne faydası olaçak hiç açıklama yok bir faydası da yok eko sistemde sivri sinekler olmadan daha iyi yaşanılır diyor bilim insan ları ee ozaman elinde hiç kanıt olmadan bu balık türü dünya için bir faydası olsaydı zaten yüce yaradanımız sonunu getirmez merak edilecek bir durum yok yani insan eli deymiyorise korkulaçak bir durum yok

1
17
yanıtYanıtla
mahmut:

Ohoo memlekette iki ayaklı sosyal medya sazanları var. her yalana algıya kayıtsız kabul eden onaylayan

14
3
yanıtYanıtla
Hek Tor:

Karada da nefes alan ilk balık türü değil ki bu... Hem bizde de ne balıklar var devamlı karada ve hem de iki ayak üzerinde yaşayan.

10
3
yanıtYanıtla
mahmut:

evet çokca sazan var iki ayaklı :)))

yanıt4
yanıt1
Alex jordan:

Bahri kardeşim cahil cahil konuşma

2
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title