Haberler

Bölge Gençlik Paneli Gerçekleştirildi.

Güncelleme:

"Köyümün Okuyan Gençliği Siirt'te Buluşuyor" adlı proje kapsamında hazırlanan panel kültür müdürlüğünde yapıldı.

Siirt gençlik sosyal gelişim derneği ile Türkiye Yazarlar Birliği Siirt temsilciliği işbirliğinde Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Gençlik Programı Eylem 5.1 "Köyümün Okuyan Gençliği Siirt'te Buluşuyor" adlı proje kapsamında hazırlanan panel kültür müdürlüğünde yapıldı.

10 Mart tarihinde Kültür müdürlüğü salonunda yapılan paneli çok sayıda genç izledi. Siirt Gençlik ve Kültür Evi İl Asistanı İdris Tan moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele, panelist olarak Şanlı Urfa'dan Yazar Ahmet Katıksız, Batman gençlik temsilcisi Emrullah Girgin, Mardin temsilcisi Yusuf Kurt, Şırnak'tan Nazlı Altürk ve Siirt'ten gazeteci-yazar İzzettin İçin katıldı.

Panelde konuşma yapan Yazar Ahmet Katıksız ; Siirt'e son olarak Gap Genç ile geldiğini belirterek; Siirt'in farklı kültürlerin merkezi olduğunu söyledi. Katıksız; iletişim konusuyla ilgili olarak; "Biz kendi bakış açımızı başkalarına yansıtmakta sıkıntı yaşıyoruz." dedi. Dünyada 7 milyar insan bulunduğunu ve herkesin birbirinden farklı olduğunu söyleyen Katıksız; "Biz kardeşimizden bile farklıyız. Bugün mutsuzluğun en büyük nedenlerinden biri başkalarını kendimize benzetmeye çalışmamız. Düşünceleri özgür bırakmalıyız. Düşünceleri özgür bıraktığımızda gerçek anlamda başarıyı yakalamış oluruz." dedi.

Gazeteci-Yazar İzzettin İçin ise insanlığın iletişim konusunda zirvede olduğunu ancak bir çok problem yaşandığını belirtti. İçin; "Teknoloji ile iletişim yolları kapanıyor. Bugün gazetelerde hep trafik kazası haberlerini okuyoruz. Ama hiçbirimiz insanlık kazalarından bahsetmiyoruz. İnsanlar günümüzde deyim yerindeyse patlamaya hazır bir bomba gibi. Anne baba evladıyla konuşamıyor." dedi. Türkiye'deki eğitim sistemine de değinen için; "Biz yıllarca akıl eğittik. Ancak duyguları eğitmeyi unuttuk." diyerek önemli bir noktaya değindi.

Mardin temsilcisi Yusuf Kurt da gençlik çalışmaları hakkında bilgi vererek; buna rağmen gençliğe sağlanan imkanların yetersiz olduğunu vurguladı.

Gençlik çalışmaları ve iletişim konulu panelde gençlik sorunları da konuşuldu. Panelistlerin bir kısmı bölgede gençlik faaliyetlerini tanıttı ve gençlerin daha yoğun bir şekilde bu tür organizasyonlara katılmaları istendi. Daha sonra gençlik ve iletişim konusunda bilgiler verildi ve katılımcıların soruları cevaplandı. Son derece samimi bir ortamda sohbet havasında gerçekleştirilen panelde gençlerin katılımlarının yoğunluğu dikkat çekti. Daha sonra panelistlerden yazar; Ahmet Katıksız ile İzzettin İçin yayınlanmış kitaplarını imzalayarak gençlere hediye etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Katıksız Türkiye Mardin Siirt Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik 1 Mayıs kurumsal mesaj örnekleri! Şirket çalışanlarınıza gönderebileceğiniz 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajları 1 Mayıs kuaförler açık mı, berberler kapalı mı? X CEO'su Linda Yaccarino kimdir? İşte Yaccarino'nun kariyeri Taksim 1 Mayıs'ta neden yasak? 1 Mayıs'ta Taksim'de kutlamak yapmak niye yasak, Taksim 1 Mayıs'ta neden kapalı? Dabke dansı nedir, dabke dansı yasak mı? 1 Mayıs'ta Taksim kapalı mı? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için Taksim açık mı, yasak mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title