Haberler

Bodrum - Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Köylü'den Sert Çıkış

'il Özel İdareleri Cami Avlusuna Döndü'

'İL ÖZEL İDARELERİ CAMİ AVLUSUNA DÖNDÜ'

MUĞLA İl Genel Meclisi Başkanı Salih Zeki Köylü, yeni çıkarılan 'torba yasalarla' meclislerin neredeyse çalışamaz hale geldiğini belirterek, "Ama bu görevler doğrultusunda gelir verilmedi. Ben bunu şöyle değerlendiriyorum, İl Özel İdareleri cami avlusuna döndü" dedi.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde bugün düzenlenen toplantıda, CHP İlçe Teşkilatı 'Anayasa ve Referanduma Hayır' startını verdi. Muğla İl Genel Meclisi Başkanı CHP'li Salih Zeki Köylü başkanlığında düzenlenen toplantıya CHP İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk, Belde Başkanı Nuran Yüksel, Bitez Belediye Başkanı CHP'li İbrahim Çömez, Yalıkavak Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Saruhan, Turgutreis Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Dinçberk, eski ilçe başkanları, ilçe ve belde teşkilatı üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan, CHP İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk, 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak referandumla getirilmek istenen anayasa değişikliğinin ülkeyi faşist bir yönetime sürükleyeceğini savundu. Bu referandumdan 'evet' oyu çıktığı takdirde, genel seçimlerin yapılabileceğinin bile tartışılır hale geleceğini kaydeden Öztürk, ilçe teşkilatı olarak 34 köyü mahalle mahalle dolaşıp neden 'hayır' denilmesini istediklerini anlatacaklarını söyledi. Öztürk, Muğla genelinde referanduma 'hayır' oyunu yüzde 80 oranında beklediklerini ifade etti.

İl Genel Meclisi Başkanı Salih Zeki Köylü ise konuşmasında İl Özel İdaresi'nin çalışmalarına değindi. İl Özel İdareleri'nin 2005 yılında çıkan Anayasa'da görev alanlarının köy olarak belirlendiğini, köy sınırları dışında da ne yapacağının anlatıldığını kaydeden Köylü, şunları söyledi:

TORBA YASALAR

"TBMM'den geçirilen torba yasalarla il genel meclislerine inanılmayacak yeni görevler yüklendi. Ama bu görevler doğrultusunda gelir verilmedi. Ben bunu şöyle değerlendiriyorum, İl Özel İdareleri cami avlusuna döndü. Bu çok önemli. Eskiden genel yollar karayollarına aitti, genel bütçeden yapımları finanse ediliyordu. Turistik yollar ise Turizm Bakanlığı'ndan finanse ediliyordu. Belediye sınırları içerisindeki yolları belediyeler, il özel idaresi sınırları içinde olanları da özel idare bütçeden finansı ediyorduk. Başıma geleceği bildiğim için geçen yıl kasım ayından itibaren valimizi ziyaret ederek, 'Bodrum'da önümüzdeki günlerde bozuk karayolları nedeniyle büyük sıkıntılar yaşayacağız. Çünkü DSİ bütün yarımadayı kazıyor, yarın günü geldiğinde bu yolların sahibi kim olduğu tespit edilemediği gibi yeterli ödenekte bulunamayacak. Çok kısa süre süren sezonun önemli bir kısmı da yollarda toz toprak içerisinde geçecek' dedim. Kasım ayından itibaren anlatmıştım. Şimdi deniyor ki Torba ve Yalıkavak arasındaki yol İl Özel İdaresi tarafından karşılanacak. Hayır. Çünkü bu yol turistik yollar kapsamında. Bu nedenle Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yapması gerekiyor, ama çıkarılan torba yasa ile İl Özel İdaresi'de yapabilir deniliyor. Kaynak ayrılmadığı için bu yollar nasıl yapılacak. Bu yolları yapmaya kalksak neredeyse bütçenin yarısını götürür. Bu nedenle özel idarenin yapması, turizm bakanlığının, belediyelerin ve karayollarının yapması gereken yolların mutlaka tespit edilmesi gerekir."

REFERANDUM

Konuşmasında referandum konusuna da değinen Salih Zeki Köylü, CHP'li sekiz İl Genel Meclisi Başkanı'nın Ankara'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü hatırlattı. Köylü, "Kılıçdaroğlu, Kemal Anadol, Deniz Baykal, Haluk Koç ve Ali Topuz ile yaptığımız görüşmelerin ardından Bodrum'da hayır kampanyasının startını verme kararı aldık. Bodrum'da hedefi İzmir ve Edirne'de verilecek hayır oylarının üzerine çıkmak olarak koyduk. Genel başkanımız Kılıçdaroğlu'na İzmir ve Edirne'den daha çok oy alacağımız sözünü verdik, Muğla genelinde MHP ve CHP'nin oylarına bakıldığında toplam yüzde 57 oranında oy vardı. Ben inanıyorum ki bizim hedefimiz yüzde 75'in üzeri hatta yüzde 80 olacak" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024? 3 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! BİM para sayma makinesi ne zaman gelecek, fiyatı ne kadar, özellikleri neler (3 Mayıs CUMA)? Aston Villa Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Roma Bayer Leverkusen maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Roma B.Leverkusen maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Slm cnm diyen kız öldü mü? Seleme cenemeler diyen kıza ne oldu TİKTOK? Roma Bayer Leverkusen maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Roma B.Leverkusen maçı kaç kaç, canlı maç skoru! 2 Mayıs Survivor ödül oyununu kim kazandı, 2 Mayıs Perşembe ödül ne? Altınay Savunma halka arz ne zaman? Altınay Savunma Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem göre Chelsea Tottenham maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Chelsea Tottenham maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Koç Metalurji halka arz ne zaman? Koç Metalurji Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem görecek? Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title