Haberler

'Böcek Komisyonu'na Telekulak İfadesinin Sızdırılmasına Tepki

Adana'da yerel yayın yapan Akdeniz Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Evsen, 'yasadışı yollardan gazetecilerin telefonlarının dinlendiği' iddialarıyla ilgili kamuoyunda 'Böcek Komisyonu' olarak bilinen TBMM Haberleşme ve Özel Hayatın...

Adana'da yerel yayın yapan Akdeniz Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Evsen, 'yasadışı yollardan gazetecilerin telefonlarının dinlendiği' iddialarıyla ilgili kamuoyunda 'Böcek Komisyonu' olarak bilinen TBMM Haberleşme ve Özel Hayatın Gizliliği Araştırma Komisyonu'na verdiği ifadenin yerel gazetede manşetten yayınlanmasına tepki gösterdi. Evsen, "Nerede kaldı yüksek gizlilik?" dedi.

Günlük yerel yayınlanan Ekspres Gazetesi'nin 16 Eylül tarihli sayısında, 'Yüksel Evsen'den TBMM Böcek Komisyonu'na ifade' başlıklı haber, ifade metnine de yer verilerek manşetten yayınlandı.

Hollanda'da bulunan Yüksel Evsen, ifadesinin gazetede yayınlanması üzerine twitter üzerinden açıklama yaptı. TBMM Haberleşme ve Özel Hayatın Gizliliği Araştırma Komisyonu'na verdiği ifadeyi ikinci bir kişiyle dahi paylaşmadığını savunan Yüksel Evsen, manşet olmasını endişeyle takip ettiğini söyledi.

Yakınmalarını duyan TBMM Haberleşme ve Özel Hayatın Gizliliği Araştırma Komisyonu'nun daveti üzerine Ankara'ya gittiğini belirten Yüksel Evsen, yasadışı dinlemeler konusunda yaşadıklarını anlattığını dile getirdi. Evsen, "Benim yüksek gizlilikle TBMM Dinleme Komisyonu'na verdiğim ifade, nasıl oluyor da bir gazete tarafından öğreniliyor, manşete taşınıyor? Şimdi ben kimi kime şikayet edeyim? TBMM Dinleme Komisyonu görevini böyle mi yapıyor? Benim ifadem kime nasıl ve neden servis edildi? TBMM diye, komisyon diye, bildiğimiz her şeyi güvenle anlattık. Bu mudur mağdurun ifadesine karşı yapılan koruma?" dedi.

Konuyla ilgili savcılara da ifade verdiğini de kaydeden Evsen, şunları söyledi:

"Düşünün! Büyük bir gizlilik içinde TBMM Dinleme Komisyonu'na ifade veriyorum, bunu 4 ay sonra gazete manşetlerinde görüyorum. Servise bak! Eğer benim ülkem gerçekten böyleyse an itibariyle bulunduğum özgürlükler ülkesi Hollanda'dan dönmeyebilirim bile! Ama ülke nasıl düzelecek?" - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yüksel Evsen Akdeniz Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title