Haberler

Kiracının hatası 8 yaşındaki Ahmet Enes'i hayattan kopardı! Son sözü "Uykum geldi" oldu

Güncelleme:

Konya'da 2 katlı evin alt katında oturan Abdülkerim El Ahmed, çeşitli noktalara böcek ilacı koyup kapı ve pencereleri bantladıktan sonra ailesiyle birlikte evden ayrıldı. Üst katta oturan ev sahibinin 8 yaşındaki torunu Ahmet Enes Temel uykusunun geldiğini söyleyip yattıktan bir süre sonra hareket etmediği fark edilerek hastaneye kaldırıldı. Zehirlendiği tespit eden Ahmet Enes kurtarılamadı, kiracı tutuklandı.

Konya'da ziyarete gittikleri anneannesinde, alt kattaki kiracının evine döktüğü böcek ilacından zehirlenen Ahmet Enes Temel (8), toprağa verildi. Böcek ilaçlarının denetim altına alınmasını isteyen baba Selahattin Temel, "Bunlar her yerde satılmasın. Herkes bunu kullanmasın. Bizim canımız yandı başkalarının canı yanmasın" dedi.

EVİ İLAÇLAYIP KAPI VE PENCERELERİ BANTLADI

Olay, geçen çarşamba Meram ilçesi Uluırmak Mahallesi'ndeki 2 katlı evde meydana geldi. Altta katta oturan inşaat işçisi Abdülkerim El Ahmed, pazartesi günü evinin çeşitli noktalarına peçete ve kağıt üzerine böcek ilacı koyup, kapı ve pencereleri bantlayıp, ailesiyle birlikte evden ayrıldı. Üst katta oturan ev sahibi Necla Duran'ı (67) sömestir tatili nedeniyle ziyarete gelen kızı Ayşe Temel (40), torunları Fatmanur Temel (18), Yasin Temel (15) ile diğer kızının çocukları Mine Büyükgöker (17) ve Sena Gül Büyükgöker (21), çarşamba günü mide bulantısı şikayetiyle hastaneye gitti.

Kiracının hatası 8 yaşındaki Ahmet Enes'i hayattan kopardı! Son sözü 'Uykum geldi' oldu

AHMET ENES KURTARILAMADI

Bu sırada anneanne Necla Duran ile evde kalan Ahmet Enes Temel de uykusunun geldiğini söyleyip yattı. Necla Duran, bir süre sonra torununun hareket etmediğini fark edince şüphelenip sağlık çalışanı bir yakınıyla konuşarak, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verdi. Eve gelen sağlık ekipleri, Ahmet Enes'in duran kalbini çalıştırdı. Ardından ambulansla aynı hastaneye kaldırılan Ahmet Enes, doktorların müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. Anneanne Necla Duran da sağlık ekipleri tarafından tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı. Doktorlar yaptıkları tetkiklerde ailenin zehirlendiğini saptadı. Polis de evde yaptığı incelemede zehirlenmenin, kiracının evine yaptığı böcek ilacı nedeniyle olduğunu tespit etti.

Kiracının hatası 8 yaşındaki Ahmet Enes'i hayattan kopardı! Son sözü 'Uykum geldi' oldu

KİRACI TUTUKLANDI

Bunun üzerine Abdülkerim El Ahmed, çalışmak için gittiği Çumra ilçesinde gözaltına alındı. İfadesinde evindeki böceklerden rahatsız olduğu için ilaçlama yaptığını belirten Ahmed, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece 'taksirle ölüme neden olma' suçundan tutuklandı.

Kiracının hatası 8 yaşındaki Ahmet Enes'i hayattan kopardı! Son sözü 'Uykum geldi' oldu

CENAZESİ TOPRAĞA VERİLDİ

Çeşitli hastanelerde tedavisi devam eden ev sahibi Ayşe Temel, Fatmanur Temel, Yasin Temel ile Mine Büyükgöker ve Sena Gül Büyükgöker taburcu oldu. Ahmet Enes Temel'in cenazesi ise bugün Hacıfettah Mezarlığı'nda kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Kiracının hatası 8 yaşındaki Ahmet Enes'i hayattan kopardı! Son sözü 'Uykum geldi' oldu

"BU İLAÇLAR DENETİM ALTINA ALINSIN"

Oğlu Ahmet Enes'in ölümüne neden olan ilacın denetim altına alınmasını isteyen Selahattin Temel, "Ne olduğunu bilmiyoruz ama fare zehrinden çocuklarımızın hepsi zehirlendi. Çoğu kurtuldu ama oğlumuz Ahmet Enes vefat etti. Bu ilaçlar denetim altına alınsın. Bunlar her yerde satılmasın. Herkes bunu kullanmasın. Bizim canımız yandı başkalarının canı yanmasın. Bunun için bütün yetkililere sesleniyorum, gerekli denetimler yapılsın. Başka canlara zeval gelmesin. Bizim dileğimiz bu, başka bir isteğimiz yok" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdülkerim El Ahmet Enes kiracı Konya Olaylar Güvenlik Sağlık Güncel Haberler

500

Yorumlar (16)

Çınar Saraç:

Adam evi ilaçlamış sanki bilerek çocuğu zehirlemiş gibi tutukluma yapılıyor. Somali başkanın oğlu olsa sıkıntı olmaz dimi

155
214
yanıtYanıtla
Tutankamon Hoca:

Ev sahibi yani cocuğu ölen aile etkiyer tepki vermemesi icin tutuklanmıştır

yanıt48
yanıt15
Abdullah Civelek:

Allah sana tez zamanda akıl fikir ihsan eylesin akıllı insan bu yorumu yapmaz

yanıt48
yanıt9
Est Este:

ilaçmı? zehir zehir. ilaç değil zehir. Son icat edilen zehirler, buharlaşıyor, gidip başka dairedeki canlıları öldürüyor. sentetik kimya, 30 ppm , 2 saat maruz kalırsan donup ölürsün. soğuktan donmak değil, metabolizman donar durur.

yanıt9
yanıt0
yorumcu.:

Birazcık beynimizi kullanalım. Yahu zarar verecek diye kendi evi terkediyor komşuya haber vermiyor. Bu mülteciler defolup gitmeli

236
30
yanıtYanıtla
esrefpasali:

reiz kapilari acsa hepsi gidecek avrupaya, acmiyor, kendi cabalari da yetmiyor onlarda hic menun degil, pahaliliktan guvensizlikten, hor gorulmekten assagilan malardan..caktirmadan kapilari acsak hepsi gidecek,

yanıt4
yanıt6
Tolga Babacan:

Nedir bu Dinkardeslerimizden cekdigimiz... Artik biraz uyanalim

151
37
yanıtYanıtla
Mukan Kağan:

İmtihan işte, Yüce Rab'bim (cc) ana babasına sabır versin.

92
42
yanıtYanıtla
Soner Durkal:

İhmalkârlığı allaha bağlamayı birakin artik

yanıt10
yanıt5
Mehmet Yarba:

Böceklere ilaç kullananlara ağır cezalar verilmeli; çünkü böceklerin de yaşama hakkı var !

39
90
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title