Haberler

Eşi Ölünce 3 Çocuğunu Büyüttü, Ardından Gelini Ölünce 2 Torununa Baktı

Güncelleme:

Şanlıurfa'da yaşayan kadın eşini kazada kaybedip 3 çocuğuna anne ve baba oldu. Daha sonra ise gelinini trafik kazasında kaybedip bu defa 2 torununa hem anne hem de babaanne oldu.

Şanlıurfa'da yaşayan 51 yaşındaki Hanım Çakıllı önce eşini kazada kaybedip 3 çocuğuna hem anne ve baba oldu, daha sonra ise gelinini trafik kazasında kaybedip bu defa 2 torununa hem anne hem de babaanne oldu.

EŞİNİ TRAFİK KAZASINDA KAYBETTİ

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesine bağlı Ahmet Erseven Mahallesi'nde yaşayan 51 yaşındaki Hanım Çakallı'nın hayatı önce eşinin, daha sonra ise gelini ve 2 torununun trafik kazasında hayatını kaybetmesiyle bir anda değişti. 2003 yılında eşi Mahmut Çakallı'yı Şanlıurfa - Adıyaman yolunda meydana gelen trafik kazasında kaybeden kadın, tek başına 3 çocuğunu büyüttü. Çocuklarını büyük fedakarlıklarla okutan anne, düğünlerini de yaptı. Evlendirdiği büyük oğlu Mehmet Çakallı'nın 2, ortanca oğlu Bilal Çakallı'nın ise 2 olmak üzere 4 torun sahibi oldu.

GELİNİNİ TRAFİK KAZASINDA KAYBETTİ, 2 TORUNUNA BAKTI

Eşinin acısını çocukları ve torunlarıyla unutmaya çalışan Hanım Çakallı, bu defa ise 2014 yılında oğlu Bilal'in eşi Kadriye ile oğlu Mehmet'in 2 çocuğunu Hilvan yolunda meydana gelen trafik kazasında kaybetti. İki ayrı kazada acısı kat kat artan Hanım Çakallı, oğlu Bilal 2 yıl önce başka bir kadınla evlendiği için geride kalan torunları Mahmut (9) ve Nisanur'a (7) bakmak zorunda kaldı.

HEM ANNELİK HEM BABAANNELİK YAPIYOR

Hanım Çakallı, gelininin ailesinin de aynı kazada hayatını kaybetmesi üzerine torunlarını yanına alarak hem babaanne hem de annelik yapıyor. Eşinden kalan emekli maaşıyla geçinmeye çalışan Çakallı, torunlarının anne hasretini gidermek için elinden geleni yapıyor. Biri ilkokul birinci sınıfa, diğeri ise üçüncü sınıfa giden torunlarının her türlü ihtiyacını tek başına karşılayan Hanım Çakallı, derslerinde de yardımcı oluyor.

3 ÇOCUĞUNU TEK BAŞINA BÜYÜTTÜ

Eşini kazada kaybettikten sonra yaşları 11 ile 18 arasında değişen 3 çocuğuna bakan Hanim Çakallı, "2003 yılında trafik kazasında eşimi kaybettim. O zamanlar 3 erkek çocuğum vardı. Onların eğitimidir, bakımıdır, büyümesidir derken biraz hayata tutunmaya başladım. Eşim trafik kazasında hayatını kaybettiğinde en küçük çocuğum 11 yaşındaydı, ikincisi 16, üçüncüsü 18 yaşındaydı" dedi.

''EN BÜYÜK HAYALİM OĞLUMUN POLİS OLMASI''

Çocuklarından ikisinin liseden sonra okumaya devam etmediğini, küçük oğlunun ise üniversiteye gittiğini söyleyen Çakallı, "O zamanlar çocuklarımı okuttum. En küçükleri üniversiteyi bitirdi. Ağabeyleri ise liseden sonra okumadı. Biliyorsunuz hayat şartlarını bir emekli maaşıyla hiçbir şey yapmadan sadece onlara bakabilmek için kendimden fedakarlık yaptım. Sadece en küçük oğlumu üniversiteye gönderebildik. Çok şükür o da Trabzon'da okulu bitirdi, hayalinde polis olmak var. Allah nasip ederse inşallah olur. 5 kez polislik sınavına girdi ama olamadı. Oğlum babasının hayalini gerçekleştirmek için polis olmak istiyor. Yani en azından babamın gözü arkada kalmasın diyor. Benim de en büyük hayalim çocuğumun polis olmasıdır" ifadelerini kullandı.

EŞİNİN ACISI KABUK TUTARKEN İKİNCİ ACI İLE YIKILDI

Eşinin acısını unutmaya çalıştığı sırada 2014 yılında yaşanan kazayla daha büyük bir acı yaşadığını söyleyen Hanım Çakallı, "Tam acılarımı unutmaya çalıştığım sırada bu kez 2014'te yeni bir trafik kazasında gelinimi ve 2 torunumu kaybettim. Acıları çok büyük, hiç unutamadım. İnşallah Allah nasip ederse çocuklarımdan sonra bu kez bir kız ve bir erkek torunum var, onlara bakıyorum. Çocuklarım büyüdüler ve artık kendilerine bakabiliyorlar. Ben de torunlarıma bakarak hayata bu şekilde tutunuyorum. Allah nasip ederse torunlarım da büyüsün, onların da mürüvvetini göreyim istiyorum" dedi.

ANNELERE ÖRNEK OLMALI

Çocuklarına bakmayan ve terk eden annelerin teyzesini örnek alması gerektiğini söyleyen Fatih Çiftçi, "Türkiye'deki annelere sesleniyorum. Annelik duygusunu öz ve öz hissettikleri halde hastane bahçelerine cami avlularına çocuklarını bırakmasınlar. Teyzemi örnek alarak tekrardan bir geçirsinler kafalarından annelik kolay bir olgu değildir. Annelik Allah-u Teala'dan bir insana bir kadının kalbine verilmiş bir duygudur. İşte ben de Türkiye'deki anne olan ve anne olmaya aday insanları diyorum ki bu hikayeyi kendinize bir kıstas kabul edin. Ne zorlukta olursanız, nerede ne büyük zorluklar yaşıyorsanız yaşayın ama evlatlarınızın idaresini asla hiç kimselere bırakmayın. Siz üzerinde olun" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Çakallı Şanlıurfa Adıyaman Çakıllı 3.Sayfa Güncel Haberler

500

Yorumlar (23)

HAKKARİ:

cennet annelerimizin ayakları altındadır

14
0
yanıtYanıtla
Kadın:

Annelikten emekli olunmuyor çünkü onlar senin hep çocugun allah yardımcın olsun gücünü artırsın buda senin sınavın bacım

12
0
yanıtYanıtla
Beyaz kiz:

Helal olsun sana teyze. Güçlü kadınlar her zaman aynamiz olmalı biz genç bayanlara.

11
0
yanıtYanıtla
kem:

küçük çocuklarını bırakıp kaçanlar sana kurban olsunlar. Gerçek anne

11
0
yanıtYanıtla
Veysel Çiftçi:

İsmi gibi “Hanım” efendi. Rabbim sizin gibi insanların merhametini çocukların üzerinden eksik etmesin.

10
0
yanıtYanıtla
Hüseyin:

Allah senden razı olsun inşallah devlet büyüklerimiz sesini duyar oğlun polis olur allah’ın izniyle allah sana güç kuvvet versin.

9
0
yanıtYanıtla
Vezirhan:

Allah gönlüne göre versin abam

9
0
yanıtYanıtla
ahmet:

allah teyzeden razı olsun inşallah bunun karşılığını yüce allahım ona verir teyzeye

8
0
yanıtYanıtla
Çevirmen M.:

Ellerinden öptüm güzel yüzlü cefakar Anne!!!

7
0
yanıtYanıtla
Müftü Dede:

Bravo bu degerli hanım efendiye..

7
0
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title