Haberler

BioNTech'in kurucularından Uğur Şahin'in korona aşısı olmadığı iddiası

Güncelleme:

Sosyal medyada aşı karşıtları, Pfizer ile birlikte koronavirüs aşısı geliştiren BioNTech'in kurucularından Uğur Şahin'in aşı yaptırmadığını iddia ediyordu. Şahin, kişisel hesabından aşı olduğu fotoğrafı yayınlayarak iddiaları çürüttü.

Koronavirüs salgınına karşı geliştirilen mRNA bazlı Covid-19 aşısı Comirnaty ile hem şöhrete kavuşan hem de milyonlarca insanın ölmesini engelleyen isimlerin başında gelen Uğur Şahin'in aşı olmadığı iddiaları sosyal medyada sıkça yer alıyor.

BioNTech'in kurucularından Uğur Şahin'in korona aşısı olmadığı iddiası

Çoğunlukla aşı karşıtları tarafından ortaya atılan bu iddiayla, aşının bilinmeyen yan etkileri olduğu ve vücuda zarar verebileceği öne sürülüyor. Bir kesim ise Uğur Şahin'in güvenlik gerekçesiyle aşı olmadığını savunurken, aşının mucidi yaptığı son paylaşımla iddialara son noktayı koydu.

BioNTech'in kurucularından Uğur Şahin'in korona aşısı olmadığı iddiası

GANDHİ'NİN SÖZLERİNİ ALINTILADI

Kişisel LinkedIn hesabı üzerinden aşı olurken çekilen bir fotoğrafını paylaşan Uğur Şahin, paylaşımında Hindistan Bağımsızlık Hareketi'nin lideri Mahatma Gandhi'nin sözlerine de kullandı. Şahin, 3 doz koronavirüs aşısı olduğunu açıklarken, İngilizce yazdığı metinde Gandhi'nin, "Düşman korkudur. Nefret olduğunu sanırız ama gerçekte korkudur" sözlerine yer verdi. Şahin mesajının devamında, "Birkaç aydır arkadaşlarım, bu yanlış söylentileri ele almak için, aşı olduğum bir fotoğrafımı paylaşamam için beni zorluyorlardı. Şimdiye kadar kurduğum iletişimin kendimle ilgili olmaması gerektiğine inandığım için bunu yapmayı reddetmiştim. İletişimimin bilimsel şeffaflığa katkıda bulunması ve veriler, gerçekler ve iç görüler sağlaması gerektiğine inanıyorum" dedi.

BioNTech'in kurucularından Uğur Şahin'in korona aşısı olmadığı iddiası

"AŞI OLMAMAKTA YANLIŞ BİLGİNİN ETKİSİ ÇOK"

Şahin, koronavirüs aşısı olmayan bir arkadaşının 3 haftadır solunum cihazına bağlı olduğunu öğrendikten sonra bu paylaşımı yapmaya karar verdiğini söyledi. Şahin, paylaşımını şu sözlerle noktaladı: "İnsanların farklı, kişisel nedenleri vardır. Bununla birlikte, en yaygın temel neden, genellikle yanlış bilgi ve güvensizlikten kaynaklanan korku gibi görünüyor. Korku rasyonel değildir, ancak her zaman gerçek ve haklı hissettirir. Çoğu zaman öfke ve nefrete dönüşen şey insanların korkularıdır. Gerçekleri ve rakamları kullanarak korkuyla savaşmak zordur. Bazen korku, kişisel deneyimleri paylaşarak daha iyi alt edilebilir. Bu nedenle korkularıyla bizzat mücadele edenlere ulaşmak için 2021 başlarında koronavirüs aşımı gösteren bir fotoğraf paylaşmak istiyorum."

BIONTECH SÖZCÜSÜ DE AÇIKLAMIŞTI

Diğer yandan daha önce BioNTech sözcüsü de Uğur Şahin'in koronavirüs aşısı olduğunu duyurmuştu. Şahin de hem kendisinin hem de eşi ve BioNTech'in kurucu ortağı Özlem Türeci'nin üç doz BioNTech/Pfizer aşısı olduğunu açıkladı.

Doğruluk Kontrolü
"BioNTech'in kurucularından Uğur Şahin'in korona aşısı olmadığı iddiası"
YANLIŞDOĞRU
BULGULAR

"Sosyal medyada aşı karşıtları, Pfizer ile birlikte koronavirüs aşısı geliştiren BioNTech'in kurucularından Uğur Şahin'in aşı yaptırmadığını iddia ediyordu. Şahin, kişisel hesabından aşı olduğu fotoğrafı yayınlayarak iddiaları çürüttü."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Uğur Şahin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title