Haberler

Bingöl Hdp'li Özsoy: Terörist Dedikleri Insanın Fezlekeleriyle, Insanları Cezaevine Gönderiyorlar

Hdp'li Özsoy: Terörist dedikleri insanın fezlekeleriyle, insanları cezaevine gönderiyorlarHDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında tutuklanan ve "terörist" olarak nitelendirilen hakim ve savcılar tarafından hazırlanan fezlekelerle HDP'lilerin...

Hdp'li Özsoy: Terörist dedikleri insanın fezlekeleriyle, insanları cezaevine gönderiyorlar

HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında tutuklanan ve "terörist" olarak nitelendirilen hakim ve savcılar tarafından hazırlanan fezlekelerle HDP'lilerin tutuklandığını belirterek, "Kaçma şüphesi nedeniyle yurt dışı yasağı koyuyorsun. Selahattin Demirtaş, zaten sık sık yurt dışına çıkıyordu. Demirtaş, nereye kaçacak?"dedi.

Partisinin Bingöl il binasında basın toplantısı düzenleyen HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, HDP'li eş başkan ve milletvekillerinin tutuklanması ile ilgili konuştu. HDP'li vekillerin savcılıklara gidip ifade vermedikleri için tutuklanmalarının hukuka aykırı olduğunu savunan Özsoy, "Devlet şu anda şöyle bir propaganda yapıyor. Bütün dünyaya söylüyorlar, bunun gerçeklikle uzaktan yakından alakası yoktur. Diyorlar ki, 'HDP'liler ifade vermedikleri için kendilerini zorla tutuklattılar, bu onların kendi sorumluluğudur.' Bir insan, bir parça yürekli olur, der ki, 'biz bunları götürdük içeri attık.' Savcılığa gitmemek, tutuklama gerekçesi olamaz. En fazla polis seni alır, savcılığa götürür. İfadeni verirsin, sana yöneltilmiş suçların içeriğine göre ya tutuklama verilir, ya da tutuklanmamak üzere mahkemeye sevk eder. Talebini suçlama kategorilerine göre yapar. Bir insana tutuklama verilmesinin hukuka göre birkaç kriteri vardır. Birincisi, bu insan delilleri karartabilir şüphesidir. Bizim vekillerimiz ve eş başkanlarımıza bakın, hiç birinin delil karartma gibi bir durumu yok. Hepsi konuşmalardır, konuşmalar da kayıttadır. Delilleri kaybetme durumu yok. İkincisi kaçma şüphesidir, yurtdışı yasağı koyuyorsun, kaçamıyor. Nereye kaçacak? Selahattin Demirtaş nereye kaçacak? Zaten sürekli gidip geliyordu. İdris Baluken nereye kaçacak? Hiç kimsenin böyle bir niyeti de yok. Üçüncüsü, suçun infial yaratacak bir suç olmasıdır. İdris Bey, 4 yıl Bingöl'de milletvekilliği yaptı. İdris Bey'in hangi suçu infial yarattı diye sormak istiyoruz" diye konuştu.

"BALUKEN'İN FEZLEKESİNDE ÖRGÜT ÜYELİĞİ YOK"

HDP'li vekillere yönelik yapılan operasyonlar kapsamında tutuklanan HDP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken fezlekelerinde örgüt üyeliği suçlamasının bulunmadığını ifade eden Özsoy, "İdris beyin hiçbir fezlekesinde örgüt üyeliği suçlaması yoktur. Birçok fezlekesi var, polise mukavemet, gösteri-yürüyüş yasasına muhalefet, konuşmaları yüzünden propaganda yapmış gibi bir sürü suç kategorisi var. Bu fezlekelerde örgüt üyeliği suçlaması yok. Ama, örgüt üyeliği suçlamasıyla tutuklanıp cezaevine gönderildi. Gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet suçu yüzünden olsa, tutuklama gerekçesi olamazdı. Fakat bu ayrı ayrı suçları üst üste koymuşlar, örgüt üyeliği suçlaması yapmadan, örgüt üyeliği nedeniyle tutuklamışlar. Bu meselenin hukukla uzaktan, yakından bir alakası yok. Bu bir siyasi operasyondur" şeklinde konuştu. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın konuşmalarından dolayı 103 davasının bulunduğunu anlatan Özsoy, şöyle konuştu:

"Selahattin Demirtaş'ın 103 tane davası var, hepsi de konuşma ile alakalıdır. Bu konuşmalarının hiç birisinde, şiddete, suça teşvik etme gibi bir şey de söz konusu değildir. 6-7 Ekim olaylarını sürekli pişirip getiriyorlar, Konuşmasına bakın, 'halkımız demokratik tepkisini ortaya koysun' diyor. Sonucunda 50'den fazla insan öldü. Öldürülenlerin en az 45'i bizim partimize üye olan insanlardır. Hem öldürmüşler, hem de bunun faturasını yine bize kesmeye çalışıyorlar. Biz defalarca 6-7 Ekim olaylarının araştırılması için meclise araştırma önergeleri sunduk. Bir araştıralım, gerçekten 6-7 Ekim'de ne oldu? dedik. AKP ve MHP'nin oylarıyla sürekli reddedildi. Tıpkı Suruç, Antep ve Ankara'daki patlamaların araştırılmasının engellenmesi gibi."

"DARBE BAŞARISIZ OLMADI, YÖNÜ DEĞİŞTİ"

15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olmadığını sadece yönünün değiştiğini kaydeden HDP'li Hişyar Özsoy, "Darbe başarısız olmadı. Darbenin liderliği değişti. Şu anki darbenin lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yanındaki ekiptir. Sürekli olarak saldırı dalgasını darbecilere karşı en büyük mücadeleyi veren kesimlere yöneltmiş durumdalar. İdris beyin hakkında düzenlenmiş fezlekelerin neredeyse hepsini, şu an FETÖ/PDY dediği, dava kapsamında cezaevinde olan veya işten atılan savcılar düzenlemiştir. Hepsinin boşa çıkması lazımdı. Terörist dedikleri adamların hazırladığı fezlekelerle insanları cezaevine gönderiyorlar. Bu bir saçmalık, ama yapıyorlar" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selahattin Demirtaş Hişyar Özsoy Bingöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title