Haberler

Bergama'nın İl Olma Sancısı Sürüyor

Güncelleme:

Ömer Cahit Akay'ın Deprem yaratan sözleri hala ilçede tartışılırken, Bergama'nın İl Olma hayali Meclisin açılmasına kaldı.

CHP İzmir 2.Bölge Milletvekili M. Ali Susam'ın verdiği kanun teklifinden olumlu sonuç gelmesini bekleyen Bergamalılar, bunun son fırsat olacağını, Limanla birlikte ilçenin İl yapılmasının bölge için iktidarın büyük bir yatırımı olacağını ifade ediyorlar.

Geçtiğimiz günlerde Bergama Ticaret Odasının iftar yemeğine katılan Ak Parti İl Başkanı Ömer Cahit Akay'ın Bergama'nın İl olma talebine karşı "hükümetin gündeminde böyle bir şey yok" sözlerinin yankıları hala sürüyor.

Ömer Cahit Akay Bergama ziyaretinde "Bergamalıların il olma talibine karşı gazetecilere "hükümetimizin gündeminde şuana kadar böyle bir talep yok. Ayrıca bunun içinde yapılan bir çalışma yok. Ama Çandarlı'nın resmi ilçe olma talebi var değerlendiriliyor. Onu bekliyoruz" sözleri Bergamalılar için adeta yıkım olmuştu.

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cahit Akay'a, beraberinde İlçe Başkanı Raşit Ürper, Çandarlı Belde Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen Zeytindağ Belde Belediye Başkanı Ferudun Ergun Göçbeyli Belde belediye Başkanı Esat Karacan, gibi kendi partisinden belediye Başkanlarıyla birlikte Ticaret Odasının Les Pergmaon tesislerinde iftar yemeğine katılmışlardı.

İftar yemeğinde gazetecilerin Bergama il olacak mı sorularına maruz kalana AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cahit Akay'ın yanıtı Bergamalıları adeta derinden üzmüştü..

Bir süre önce Çandarlı Beldesinin ilçe olmasına karşı çıkan Bergamalılar, Bergama İl olursa Çandarlı İlçe olsun; aksi halde olmamalı, diyerek Bergama'nın Kuzey Ege Konteynır Limanıyla birlikte gelişeceği yerde böyle bir kararın alınması halinde köy olacağını ifade ederek tüm sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerle birlikte İl yapma komisyonu kurmuşlardı.

Bergama halkının yıllardır rüyası olan il olma hayali böylece yeniden başlamış il haritası çizilerek CHP Bölge Milletvekili Mehmet Ali Susam tarafından da Meclise Teklif sunulmuştu.

Bergama Ak Parti teşkilatınca da desteklenen bu istek destek sonucu büyük bir kamuoyu oluşmuştu.

Bergama'nın İl Olması Gündemde Yok

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cahit Akay, "Bergama'nın il olması hükümetimizin gündeminde bile yok; ama Çandarlı'nın ilçe olma talebine yanıt bekliyoruz" demesi tüm Bergamalılar da adeta deprem etkisi yaratmıştı.

Çünkü Kuzey Ege Limanının yapımına başlanmasıyla birlikte Çandarlı Belde Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen resmi olarak beldesinin ilçe olması konusunda resmi başvuruda bulunmuştu. Ancak Çandarlı'nın ilçe olması Bergama'nın gelişmesini köreltecek bir karar olur kanısına varılmıştı.

Sadece muhalif partililer değil, AK Parti İlçe Teşkilatının da içinde yer aldığı tüm sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği ortak bir komisyon kurulmuştu.

Bergama halkı İlçenin İl olması için CHP Bölge Milletvekili Mehmet Ali Susam tarafından Meclise verilen kanun teklifinin kabulü yâda tartışılmasını beklerken, iktidar partisinin konuyu hafife alması Bergamalarda tepki yaratmaya eden olmuştu.

Halkın İstekleri Göz Ardı Edilmemeli

Bergamalılar, Bergama olarak bizim yılardır hayal ettiğimiz konu il olmaktır. Vaatte bulunan siyasiler olamasa da biz il olmayı hak ediyoruz. Hükümetten de bu isteğimizin kabul edilmesini istiyoruz. Çünkü Bergama her anlamda İl olmaya laik bir ilçedir. İl Başkanları ilçe Başkanları hatta milletvekilleri ne derse desin. Toplumun isteği budur. Bunun önüne geçebileceklerini düşünenler bizim bölgemizde seçimlerde hüsrana uğrarlar. Bu nedenle iktidar milletvekilleri özellikle de Başbakanımızın bize önemle bakmasını bekliyoruz" diyorlar..

Özkan Karadiken: Bergama'nın Tek kurtuluşu İl Olmasıdır"

Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Özkan Karadiken, yaşanan bu tartışmalardan sonra "Bergama'nın tek kurtuluşu İl olmaktır. Liman konusunda ise Bakırçay Bölgesinde hiçbir İlçe ve beldenin buna hazırlıklı olmadığını görüyorum" dedi.

Özkan Karadiken "Bakırçay havzasında dünyanın en büyük Limanlarından birinin olması bizim için son önemli. Limanın yapımına başlanmış olduğunu da görüyoruz. Fakat Limana yönelik olarak hiçbir İlçede ve ya beldede değişik bir çalışma yapıldığını maalesef göremiyoruz. Biz muhalefet partisiyiz. Bu yüzden zaten hükümet bizim dediğimizi yapmaz, kendi bildiğinden de şaşmaz. İktidar ellerindeyken herkesinde onay verdiği gibi Bakırçay bölgesinin tek kurtuluşu Bergama'yı il yapmaktır. Bergama sadece il olmaya müsait ve hazırdır" dedi.

Bergama Ticaret Odası Başkanı Melih Kahraman: "Bergama kesinlikle İl Olmalı"

Biz Bergama'nın il olma talebini ve önemini seçimlerden önce tüm bölge milletvekillerimizle yaptığımız toplantılarda da ifade etmiştik. Bergama'nın kurtuluşu il olmaktan geçer. Bergama'nın il olması Hükümetimizin vereceği kararla gerçekleşecektir. Ancak tüm siyasilerimiz Bergama halkın bu haklı isteklerinin arkasında durmalıdır" dedi.

Ziraat Odası Başkanı: Taşkıranoğulları: "Öncelik Organize Sanayi Bölgesi Olmalı"

Bergama Ziraat odası Başkanı Nuri Taşkıranoğulları, "Liman bölge için büyük bir yatırırım. Ancak, Limanı düşünürken yıllarca kurulmasını beklediğimiz Sağancı bölgesindeki Organize Sanayini bile yıllardır açamadığımızı da söylemeliyiz. Bu sorunlar bizleri yukarıdan yöneten siyasilerin işidir. Bergama öncelikle organize Sanayi Bölgesine kavuşmalıdır. Bergama'nın en büyük eksikliği bence budur. Diğer yandan Çandarlı'nın limana hiçbir konuda yeterli geleceğini de düşünmüyorum. Bergama'nın il olmasını da destekliyorum" dedi.

Mehmet Gönenç:"Bergama Mutlaka İl Olmalıdır"

"Bergama halkının öncelikli isteği il olmaktır" diyen Bergama belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Liman'ın tamamlanmasıyla Üniversite bünyesinde düzenlenecek kurslar ile Limana yönelik kalifiye elaman yetiştirilecek. Bergama'nın buna yönelik alt yapı hazırlığı vardır.

2010 yılında yapılan imar planları ile şehirde inşaat sektöründe gözle görülen bir canlanma oldu. Zaten, yeni imara alınan yerleşim alanları da var, ayrıca daha önce askeri güvenlik bölgesi nedeniyle imar alanı dışında tutulan alanlar ilgili de bir çalışmayı başlatıyoruz. Önümüzdeki 10 yıllık süreçte bir sorun yaşanacağını sanmıyorum. Gerekli çalışmaları yapıyoruz. Ayrıca koruma amaçlı imar planlarımızda iki ay içinde bitmiş olacak. Liman için kalifiye eleman ihtiyacını karşılamamız gerekli. Bu düşünceyle Dokuz Eylül Üniversitesi ile yaptığımız protokol ile Tekstil Fabrikasında açılacak Üniversitemizin bölümlerinden biri Lojistik diğeri ise Makine teknikerliği olacak. Bu iki bölümle Bergamalı gençleri Limana nitelikli işgücü olarak hazırlamaya çalışacağız. Ayrıca bir takım meslek edindirme kursları da yapmayı planlıyoruz Ama en önemlisi üniversite"

Ancak liman tamamlanırken Çandarlı Beldesinin de İlçe yapılmasını da son derce yanlış. Hükümet böyle bir karar yerine Bergama'nın il olması için verilen kanun teklifine önem verse daha mantıklı iş yapmış olur. 75 bin nüfusu Bergama Kuzey Ege'de dünyaya açılan önemli bir penceredir" dedi.

AK Parti İlçe Bakanı Raşit Ürper "Çandarlı İlçe olmayacak"

AK Parti İlçe Bakanı Raşit Ürper ise Çandarlı beldesinin ilçe olma söylemlerinin Bergama İlçe halkını rahatsız eden ve talihsiz ve olumsuzluklara sürüklediğini ifade etti. Ürper, "Çandarlı'nın ilçe olması konusuna da açıklık getirerek Belde Belediye Başkanları ile birlikte Ankara'ya gittik. Denizcilik ve ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım'a bölge halkının Çandarlı'nın ile olmasını istemedikleri konusunda halkın yaşadıkları sıkıntıyı kendilerine aktardık. Hem bölge milletvekillerimizden hemde Sayın Bakanımız Binali Yıldırım'dan söz aldık. Hükümetin bölgenin kalkınması amacıyla her türlü çalışmayı titizlikle yapacağını ve bizimde buna saygı duyacağımızı ifade ettik. Çandarlı'nın İlçe olacağı konusunda da bir çalışma olamadığını öğrendik ve teyit ettirdik. Ve şunu da özellikle söyledik. Bergama Mücavir alanları konusunda kesinlikle bir değişiklik yapılmasın biz bunu istiyoruz dedik" şeklinde konuştu.

Zeytindağ Belediye Başkanı Feridun Ergun: "Çandarlı İlçe Olursa Halkımın Yüzüne Bakamam"

Zeytindağ Belde Belediye Başkanı Feridun Ergun ise açıklamasında Çandarlı'nın ilçe olması durumunda halkın karşına çıkamam. Bu sefer de partimi ve beldemi terek etmek zorunda kalırım. Limanın ihale edilip bu aşamaya gelmesinde büyük emeğim var. Bergama il olursa Çandarlı'nın ve bizimde ilçe olmamızda sakınca yok. Fakat sadece Çandarlı ilçe olursa karşı dururuz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Raşit Ürper Ak Parti Çandarlı Bergama Güncel Haberler

Bayram namazında Gazze protestosu! Biden ve Netanyahu'nun yer aldığı pankartı taşladılar

Bayram namazında Gazze protestosu! Biden ve Netanyahu'nun yer aldığı pankartı taşladılar

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bakmadan Geçme

Eylem Tok ve oğlu yakalandı mı, nasıl yakalandı? Eylem Tok ve oğlu olayı ne, suçu nedir? Yurt dışı harç pulu ne kadar 2024? #9992 Yurt dışı çıkış harcına zam mı geldi? TV YAYIN AKIŞI 16 HAZİRAN: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Bayram tatilinde kargolar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası kargolar kapalı mı? Bayram tatilinde bankalar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası bankalar kapalı mı? Bayram tatilinde noterler açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası noterler kapalı mı? Bayram tatilinde kargolar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası kargolar kapalı mı? Türkiye-Brezilya Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-Brezilya voleybol maçı saat kaçta? Türkiye-Brezilya voleybol maçı şifresiz canlı izle! Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda AVM'ler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde alışveriş merkezleri çalışıyor mu? #128717 Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak?
15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title