Haberler

Bekaroğlu Aktif Siyasete Döndü

Siyasetin önemli isimlerinden Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, Başbakanın baba ocağı Rize’de belediye başkan adayı olarak aktif siyasete geri döndü.

Siyasetin önemli isimlerinden Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, Başbakanın baba ocağı Rize'de belediye başkan adayı olarak aktif siyasete geri döndü.

Fazilet Partisi'nden Rize milletvekili seçilen ve uzun dönem Saadet Partisi'nde genel başkan yardımcılığı görevi yürüten Bekaroğlu, daha sonra HAS Parti'de genel başkan yardımcısı olarak siyaset yapmıştı. Bekaroğlu, Numan Kurtulmuş'un AK Parti'ye geçişinden dolayı sert bir şekilde eleştirmesi ile gündem olmuştu. BTP ile yakınlığı ile adından söz ettiren ve Halkların Demokratik Kongresi'nin oluşumunda rol oynayan Bekaroğlu, bunun ardından aktif siyasete ara verdi.

Bekaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın baba ocağı Rize'den belediye başkan adaylığını açıklayarak aktif siyasete geri döndü. Bir süreden çeşitli partilerin taleplerini yanıtsız bırakan Bekaroğlu, bağımsız oluşum olarak adlandırdığı bir yapı ile Sadet Partisi çatısı altında Rize Belediye Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Bugün Rize'ye gelen Bekaroğlu, il girişinde 100 araçlık bir konvoyla karşılanırken, Memişağa Parkı'nda sevenlerine seslendi.

Gelen yoğun talepler üzerine aday olmaya karar verdiğini açıklayan tecrübeli siyasetçi, "Sizden gelen bu talebe karşı duyarsız kalamazdım ve kalmadım. Bir siyasetçi olarak burada yetişmiş bir insan olarak kendimi Rize'ye borçlu hissediyorum. Bu borcumu ödemeye geldim. Bu konuyu araştırdık, konuştuk. Değişik partilerden arkadaşlarla temaslarımız oldu. Sonunda bu işe hazır, bu işi yürütebilecek çatı olarak Saadet Partisi'ni gördük. Saadet Partisi'nden seçime giriyoruz ama Rize'yi temsil eden bağımsız bir inisiyatif ile, bağımsız bir liste ile Saadet Partisi çatısında seçime giriyoruz" dedi.

"BAŞBAKANA KARŞI GELMEDİM"

Başbakana karşı Rize'den aday olduğu yönündeki iddiaları yalanlayan Bekaroğlu, "Daha şimdiden birileri, 'Bekaroğlu bir organizasyon ile geliyor buraya. Başbakanımıza karşı geliyor' diye propaganda yapmaya başladılar. Hayır biz kimseye karşı Rize'ye gelmedik. Bölme bir niyetimiz yok. Biz Rize'ye geldik, belediye yönetimine talibiz. Rize'yi yönetmek istiyoruz" dedi.

Konuşmanın devam ettiği sırada Ü.Y isimli motosikletli bir kişi, "Başbakana karşı Rize'ye nasıl gelirsin?" diyerek tek kişilik protesto gerçekleştirdi. Polis, protestocuyu ekip otosuna bindirerek olay yerinden uzaklaştırdı.

Konuşma sonrası basın mensuplarının protesto ile ilgili sorularını yanıtlayan Bekaroğlu, "Başbakanın memleketindeyiz ama biz de bu memleketteniz. Başbakan da gelecek herkes de gelecek bu memlekete. Bu memleket bizim memleketimiz. Kim niye yaptı bilmiyorum ama bir acizliktir. Bu hakaret Başbakana yapılmıştır" ifadelerini kullandı.

"CUMHURBAŞKANLIĞI BAŞBAKANIN HAKKI"

Bekaroğlu ayrıca, Cumhurbaşkanlığının Başbakanın hakkı olduğunu ifade edip, "Bizim Başbakan ile bir sorunumuz yok. Daha önceki başbakanlar ile de bir sorunumuz yoktu. Rize'nin başbakan çıkarması güzel bir şeydir. Umarım Başbakanımız Cumhurbaşkanı da olacaktır. Cumhurbaşkanı olur inşallah. Biz destekleriz. Hakkıdır. 11 yıldır başbakanlık yapıyor" dedi.

Bekaroğlu, BDP ve HDP ile yakınlığı olduğu yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine, "Bunlar abesle iştigal. Bir söz vardır. Ben ikinci kısmını söylüyorum: Kervan yürür. Biz kervanı yürütmeye geldik. Yapacağımız iş budur. Edilen sözler sahibine aittir. Kötü sözler de edene döner. Kimseye cevap vermek durumunda değilim, vermeyeceğim de. Öyle de bir şey yok. İlgisi yok. Ben bir bağımsız ekibin adayıyım" ifadelerini kullandı. - RİZE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Bekaroğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kül Masalı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title