Haberler

Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği - Engelli Üye Ve Aileleri İçin İftar Düzenledi

Güncelleme:

BEDD aracılığıyla "Marmara Yelken Kulübü"nde BEDD Danışmanlar Kurulu Başkanı sinema sanatçısı Ediz Hun'un da katılımı ile gerçekleşen iftar yemeği, engelli üye ve ailelerine keyifli bir akşam yaşattı.

Kemal Demirel'in liderliğinde kurulan, sinema sanatçısı Ediz Hun'un Danışmanlar Kurulu Başkanlığını yürüttüğü BEDD; kurumsal ve bireysel bağışçıların destekleri ile ihtiyaç sahibi üyelerine gıda yardım paketleri, giyim, hasta bezi, tekerlekli sandalye, eğitim bursu ve tedavi yardımları yapmaya Ramazan ayında da devam ediyor. Engelli üye ve ailelerine düzenli olarak verdiği iftar yemeklerinde, üyelere kurumların yardımlarını da dağıtan BEDD, bir dernek bağışçısının katkılarıyla Marmara Yelken Kulübü'nde düzenlenen yemekte, 80 engelli üye ve ailesini ağırladı.

Engelli üye ailelerine keyifli bir akşam yaşatan yemeğe katılanlar arasında BEDD Bağışçıları, çalışanları ile Yönetim ve Danışmanlar Kurulu Üyeleri de vardı. BEDD Kurucusu ve Genel Başkanı Kemal Demirel yaptığı açıklamada "Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği olarak Ramazan ve yaz döneminin gelmesi ile engelli kardeşlerimizi kapalı duvarlardan kurtarmak istiyor ve onların da herkes kadar bu güzelliklerden yararlanmasını amaçlıyoruz. Bu sebeple bu Ramazan döneminde kurumsal ve bireysel desteklere her zamankinden daha çok ihtiyaç duyuyoruz" dedi.

BEDD Genel Başkanı Kemal Demirel; İftar yemeğinde eski ve zarif bir Ramazan geleneği uygulaması olan "Diş Kirası" nı canlandırmak üzere destek veren firmaların ürünleri dağıtılarak iftar yemeğine katılan konuklarına bir sürpriz yaptı. Desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen kişi ve firmalara teşekkür plaketleri Ediz Hun ve Kemal Demirel tarafından takdim edildi. BEDD Hakkında: Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği kamu yararınadır.

Derneğimiz, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan tüm ortopedik engellilerin eğitim, sağlık ihtiyaçlarına katkıda bulunarak sosyal dayanışmalarını sağlamak amacıyla kurulmuştur. Bünyesinde toplanan engelli vatandaşlar için din, dil, ırk, bölge ve cinsiyet ayırımı yapmaksızın gerekli tüm çalışmaları yapar. Ortopedik engelliler için yapılacak çalışmalarla ilgili olarak kurumlar ve kişilerle işbirliği halindedir. Ortopedik engellilerin ruhen ve bedenen kendilerine yeterli gücü kazanabilmeleri için eğitici, birleştirici ve tedavi edici çalışmalarda bulunur.

İş sahaları ve atölyeler açıp gerekli eğitimi sağlayarak bedensel engellileri tüketici pozisyonundan üretici bir birey konumuna getirerek topluma kazandırmayı hedefler. Engelli arkadaşlarımızın da üretkenlikleriyle ülke kaynaklarından eşit pay almalarını sağlar. Engellilerin hak ve taleplerinin savunucusu, aynı zamanda takipçisi olmak, kimsesiz ve yardıma muhtaç engellilerin rehabilitasyonlarını sağlamak, ortopedik engelliler için gereken araç gereçleri temin etmek, maddi ve manevi yardımda bulunarak onlara ve ailelerine destek olmak derneğimizin öncelikleri arasındadır.

BEDD, engellileri temsil eden sivil toplum kuruluşları ile ortak sosyal faaliyet ve işbirliği yaparak insani ve barışçıl faaliyetlerde bulunmaktadır. Derneğimiz, her toplum bireyi gibi ortopedik engellilerin de her alanda yer almalarına destek vererek insanlığa örnek olabilecek düzeyde bir kişiliğe sahip olmalarını sağlamak için çalışmalarını sürdürmektedir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Marmara Yelken Kulübü Kemal Demirel Ediz Hun Güncel Haberler

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

Bakmadan Geçme

Mauro Icardi serbest kalma, çıkış maddesi var mı? #129300 Icardi instagram'da Galatasaray'ı sildi mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 6 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 6 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 6 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 6 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 6 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 6 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 6 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 6 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Anthony Martial Galatasaray'a gelecek mi? Transferde son durum Fransa Lüksemburg maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Fransa Lüksemburg hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title