Haberler

Başkentgaz Botaş'a Olan Borcunu Sıfırladı

Ödenemeyen Gaz Paraları Yüzünden Botaş'a Olan Borcu Geçtiğimiz Mayıs Ayında 440 Milyon Tl'ye Ulaşan Başkent Doğalgaz Genel Müdürlüğü Altı Aylık Bir Ödeme Planı Sonrası Borcu Sıfırladı. Ancak Gökçek'in Borçları Halen Ödenmedi.

Ödenemeyen gaz paraları yüzünden BOTAŞ’a olan borcu geçtiğimiz Mayıs ayında 440 milyon TL’ye ulaşan Başkent Doğalgaz Genel Müdürlüğü altı aylık bir ödeme planı sonrası borcu sıfırladı. Ancak Gökçek’in borçları halen ödenmedi.

MAYIS ayı itibariyle BOTAŞ’a olan borcu 440 milyon TL’ye ulaşan Başkent Doğalgaz Genel Müdürlüğü, altı aylık ödeme planıyla borcu sıfırladı. Ödenemeyen gaz paralarından oluşan borcu kapatmak için gelirlerinin yüzde 90’ından fazla bir kısmını altı ay boyunca BOTAŞ’a ödediklerini belirten Başkent Doğalgaz Genel Müdürü Harın Gündüz, “Yatırımlar yüzünden oluşan borcu sıfırlanamanın memnuniyeti içindeyiz” dedi.

Başkentgaz’ın gelirlerinden yüzde 92’lik bir kısmının kesilmesiyle bu borcun ödendiğini belirten Harun Gündüz, “Bu oranın üzerine çıktığımız da oldu. Bundan sonra herhangi bir borç oluşturmadan faaliyetlerimize devam edeceğiz. Yatırımlarımızı zaten sürdürüyorduk ama artık daha rahat olacağız” diye konuştu.

120 milyon dolar yatırım

Kurumun, Ankara için altıncı aşamada 120 milyon dolarlık yatırım yaptığını anlatan Gündüz, “Elmadağ, Çubuk, Akyurt, Kazan, Gölbaşı, Temelli bölgelerine ve Ankara’daki genişleyen mücavir alanlara gaz götürmek için alt yapı çalışmaları yürüttük. Mayıs ayından bu yana yatırımlarımıza devam ettik” dedi.

Elde edilen gelirin tamamının kar olmadığını ifade eden Gündüz, “Bunun içinde alınan gaz bedelinin BOTAŞ’a mutlak suretle ödemek gerekiyor. Kalan kısımla diğer faaliyetleri sürdürüyoruz. Elmadağ bölgesine yeni yatırımlar için düğmeye basıldı. Şubat ve mart ayından itibaren bu bölgeye yatırım sürecek” diye konuştu.

Zamdan haberimiz olmuyor

KIŞ ayları geldiğinde gaza zam gelecek söylentilerinin çıktığına işaret eden Gündüz, “Doğalgaza zam yapılacağı tarzında söylentiler olduğunda biz de ‘Zam var mı?’ sorularının muhatabı oluyoruz. Gaz satışı zamlandığında bizim herhangi bir karımız olmuyor.

BOTAŞ’tan alınan doğalgazın metreküp fiyatının üzerine kurum olarak 5,5 cent koyarak, satış yapıyoruz.

Doğalgaza gelen zammı biz belirlemediğimiz gibi, son güne kadar gelen zamdan bizim bile haberimiz olmuyor” dedi.

Büyükşehir’in borcu ayrı

Büyükşehir Belediyesi’nin BOTAŞ’a olan borcunun Başkentgaz ile ilgili olmadığını ifade eden Gündüz, “Büyükşehir’in borcu ayrı kategoride değerlendiriliyor. 5669 sayılı yasada, EGO Genel Müdürlüğü’nün BOTAŞ’a olan borcunun nasıl ödeneceği belirtiliyor. Şirketin kurulması, kurulan şirketin özelleştirilmesi ve özelleştirmeden elde edilecek gelirle borcun ödenmesi öngörülüyor. Dolayısıyla EGO döneminden kalan borçlar, özelleştirme sonrasında ödenecek. Ödediğimiz borçla onların alakası yok” diye konuştu. Başkentgaz’ın Özelleştirme İdaresi’ne devrinin kendileri dışında işleyen bir süreç olduğunu da belirten Gündüz, “Ankara’ya gaz dağıtımının en iyi şekilde yapılmasıyla mükellefiz” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title