Haberler

Başkan Ekinci, Mevsimlik Tarım İşçileri Çavuşlarıyla Bir Araya Geldi

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, 16 Nisan'da yapılacak seçimler öncesi mahalle mahalle dolaşıp yeni sistemi anlatıyor.

Başkan Ekinci son olarak mevsimlik tarım işçileri çavuşlarıyla bir araya gelip referandum sürecini anlattı.

16 Nisan'da yapılacak olan halk oylaması öncesi il ve ilçe genelinde mahalle mahalle dolaşıp süreci anlatan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, yapılacak olan seçimlerin önemine vurgu yapıyor. Osmanlı mahallesinde mevsimlik tarım işçileri çavuşlarıyla bir araya gelip, tarım işçilerinin problemleri ve referandum sürecini konuşan Başkan Ekinci,"İş için, aş için, istikrar için 'Evet' dememiz gerekiyor." dedi. Osmanlı Mahallesinde yapılan ve mevsimlik tarım işçileri çavuşlarının yoğun katılım gösterdiği istişare toplantısına Ak Parti Eyyübiye SKM Başkanı Mustafa Ağar ile parti yöneticileri de eşlik etti. SKM Başkanı Ağar'ın telekonferans sistemiyle Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan'ı da bağladığı istişare toplantısında Milletvekili Özcan da, Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı sisteminin önemini anlattı.

Mevsimlik tarım işçileri çavuşlarına seslenen ve yeni sistem ile ilgili bilgiler veren Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci konuşmasında şunları söyledi,"16 Nisan'da halk oylaması olacak. Evet ve Hayır Şeklinde ve 16 Nisan'da yeni bir sisteme geçiyoruz. Biliyorsunuz Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi diyorlar. Neden buna ihtiyaç duyuldu sizlerde biliyorsunuz ki bu millet hizmet bekliyor, bu millet hizmetlerin hızlı bir şekilde gelmesini istiyor, bu millet teröre giden paranın hizmet olarak gelmesini istiyor bu millet istikrar istiyor bu millet iş istiyor aş istiyor bu iş konusunu istikrar konusunu sekteye uğratan durumların da ortadan kalkmasını istiyor şimdi hükümet her hangi hizmet getirmek için bir çok aşamadan geçiyor bazen kanun değişmesi gerekiyor, bazen yönetmenlik diye diye adlandırdıkları bazı şeylerin değişmesi gerekiyor ve bunlar zaman alıyor. Bunlarda bazen bizim başımıza geliyor masala tapu konusu bunlardan biri bu yeni sistemde çok hızlı bir karar alınabiliyor. Anayasaya aykırı olmamak kaydı ile kanunlara aykırı olmamak kaydı ile her hangi bir sorun ile ilgili çok hızlı bir şekilde karar alınabiliyor. Bu kararda buradaki uygulayıcılar tarafından da sizlere ulaştırılıyor. Diğer taraftan istikrar gerekiyor. Ülkeye Ak Parti ile ciddi anlamda istikrar sağlandı önceki hükümetlere göre ama yeterli mi değil daha da istikrarlı bir ülke olmamız gerekiyor çünkü istikrarın olduğu yerde hizmet üretilir biliyorsunuz bu istikrarın sağlanması için yeni Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi değişiyor. Çünkü bu yeni sistemde yüzde 50 yi geçmeyen Cumhurbaşkanı olamayacak yüzde 50'yi geçmeyen hükümet olamayacak. Olamayınca tabiki ikinci tur gerekir ama bunu geçtikten sonra da oluşan iktidar güçlü bir iktidar olacak."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Ekinci Mustafa Ağar Halil Özcan AK Parti Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title