Haberler

Başkan Akaydın'dan Bakan Günay'a: Kültür ve Turizm Bakanı Nerede? (2)

Başkan AKAYDIN'DAN BAKAN GÜNAY'A.Kongrenin açılışından sonra düzenlenen ilk oturumda konuşan Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Gür, Türkiye'ye yurt dışından 32 milyon turist geldiğini, ancak Türkiye İstatistik...

Başkan AKAYDIN'DAN BAKAN GÜNAY'A: KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI NEREDE? (2)

TÜRKİYE'NİN TURİZM GELİRİ GERÇEKTE DAHA YÜKSEK

Kongrenin açılışından sonra düzenlenen ilk oturumda konuşan Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Gür, Türkiye'ye yurt dışından 32 milyon turist geldiğini, ancak Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) hesapladığı 23 milyar dolar civarındaki turizm gelirinin gerçekleri yansıtmadığını söyledi.

TYD Başkanı Gür, 'Türkiye'ye gelen turistin cebinde ne kadar parası var, otelde ya da otel dışında nerelere para harcıyor?' sorularının yanıtının tam olarak verilemediğine dikkat çekerek, TÜİK'in turizm gelirlerinin hesaplamasında yaptığı yanlışlığın farkına vardığını, bundan böyle turizmcilerin önerileri doğrultusunda yeni bir hesaplama yapılacağını anlattı.

Turgut Gür, "TÜİK de farkına vardı ki yaptıkları hesap eksik ve yanlış. Türkiye'nin gerçek anlamdaki turizm geliri 23 milyardan daha yüksek. Merkez Bankası bilançosunun gelir-gider tablosunun gelirler hanesinin en altında 'Diğer kalemler' diyor ama açılımı yok. İşte o hesaplarda yer alan 11 milyar doların yüzde 50'sinin en az turizm sektöründen geldiğini biliyoruz. Değerler böyle ölçülmemeli" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2023 Turizm Stratejik Planı'ndaki '50 milyon turist, 50 milyar dolar turizm geliri' hedefinin de eksik olduğunu savunan Turgut Gür, 2023'te '60 milyon turist, 60 milyar dolar' turizm geliri hedefinin gerçekleşeceğine inandığını bildirdi. Bu hedefi, geçmişten bugüne gerçekleşen rakamlar ile geleceğe ilişkin beklentilerin analizinin yapılması sonucu ortaya koyduğuna değinen Turgut Gür, bugün 900 bini Kültür ve Turizm Bakanlığı, kalanı belediye belgeli olmak üzere 1 milyon 400 bin otel yatağı bulunduğunu, gelecek 10 yılda 1 milyon 750 bin yatak hedeflediklerini belirtti.

Gür, yeni turizm yatırımlarını planlarken, tatil anlayışındaki değişikliklerin dikkate alınmasını isteyerek, zengin turistin kaliteye, fakir turistin fiyata göre hareket ettiğini, tatile çıkanların yılda en az bir kez cruise turuna çıkmak istediğini dile getirdi.

CRUISE TURİZMİ

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Genel Sekreteri Günnur Özalp de otellerdeki yüksek kalitenin, otel dışındaki alanlara ve kentlere de yansıtılması gerektiğini söyledi. Günnur Özalp, turistin farklı arayışlar içerisinde olduğunu belirterek, turizmde ürün çeşitlemesi yapmak gerektiğini vurguladı. Özalp, cruise turizminin her geçen yıl daha da geliştiğini vurgulayarak, Antalya'da cruise turizmi potansiyelinin geliştirilmesini önerdi. Özalp, otelcilerin fiyat-kalite dengesine de dikkat etmesi gerektiğini sözlerine ekledi. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye İstatistik Kurumu Turgut Gür Antalya Özalp Politika Güncel Haberler

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

İstanbul'da 1 Mayıs'ta çıkan olaylarla ilgili gözaltına alınan 27 kişi daha tutuklandı

İstanbul'da 1 Mayıs'ta çıkan olaylarla ilgili gözaltına alınan 27 kişi daha tutuklandı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title