Haberler

Başhekim yardımcısından skandal paylaşım: 13 yaşında bir çocuk kendi rızasıyla evlenebilir

Güncelleme:

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki kızını evlendirdiği iddiası Türkiye'yi ayağa kaldırırken, olayla ilgili yapılan bir paylaşım da sosyal medyada infial yarattı. Konya Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı Hasan Hüseyin Uysal, 13 yaşında bir çocuğun baskı olmadan kendi rızasıyla evlenebileceğini ve o yaşta gayri meşru cinsellik yaşayanların olduğunu ifade etti.

Türkiye günlerdir 6 yaşındaki çocuk gelin skandalını konuşurken, Konya Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı Hasan Hüseyin Uysal'dan tepki çeken bir açıklama geldi.

"13 YAŞINDAKİ BİR ÇOCUK KENDİ RIZASIYLA EVLENEBİLİR"

Bir sosyal medya kullanıcısının 6 yaşında evlendirildiği iddia edilen H.K.G'nın ailesi için yaptığı, "Bir de aile bile 13 yaşında evliliği inkâr etmedi. Onlara göre normal bir yaş bu. 6 yaştan başlayınca, insanlar oraya takıldı. Sanki 13 yaş suç değil, istismar değil. Yani baştan beri suç itiraf edilmişti zaten. O savunmaların hepsi aidiyet refleksiydi, adalet talebi filan değil" paylaşımına yanıt veren Uysal, paylaşımında 13 yaşında bir çocuğun baskı olmadan kendi rızasıyla evlenebileceğini ve o yaşta gayri meşru cinsellik yaşayanların olduğunu ifade etti.

"MEŞRU YOLU KAPATMAK HANGİ MANTIK?"

Uysal, "Aile vs zorlama yoksa, kendi iradesi ile evlenmeyi istemişse, 13 yaş konusunda kimsenin itiraz etmemesi gerekmez mi çünkü biliyoruz, o yaşta, maalesef kendi istekleri ile gayri meşru cinsellik yaşayanlar artık var. Gayri meşrusuna engel ol/a/mayıp meşru yolu kapatmak hangi mantık?" ifadelerini kullandı.

"GAZİ DÖNEMİNDE SINIR 14 İDİ"

Uysal yaptığı bir diğer paylaşımda ise şu ifadelere yer verdi; "Hemen şunu belirteyim Gazi döneminde bu sınır 14 idi. Birçok faktörün etkisiyle o zamana göre cinsellik yaşı çok aşağıya indi. Söylediklerim, edeple, ciddiyetle konuşulacak konular. Bunlardan pedofili çıkmaz. Yaş farkı talebi yok, iki genç, yetkin iseler, zinasız yuva kurabilmeli."

Başhekim yardımcısından skandal paylaşım: 13 yaşında bir çocuk kendi rızasıyla evlenebilir

PAYLAŞIMINA TEPKİ YAĞDI

Hasan Hüseyin Uysal'ın paylaşımının altına birçok sosyal medya kullanıcısı yaptığı yorumlarla tepki gösterdi. O tepkilerden bazıları şu şekilde;

-Sanırım evliliği cinsellikten ibaret gördüğü için beyefendi böyle bir yorum yapmış. Yoksa 13 yaşında bir çocuğun evlilik sorumluluğunun altından kalkabileceğini düşünmek için insanın psikoloji-sosyoloji-fizyoloji-hayat gailesi-ev geçindirme vb. kavramlardan haberi olmaması lazım.

-Çocuk daha adet görmeye başlamamış, bedeni ne cinselliğe ne anne olup çocuk yetiştirmeye hazır.

-Yasalara göre marketten sigara almaya bile ehil görülmeyen bir çocuğa evlilik gibi bir kurumun sorumluluğunu yüklemekten bahsediyorsunuz farkında mısınız? Cinsellik mi sadece konu…

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Konya Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak?
500

Yorumlar (17)

İhsan BAŞERLİ :

Maalesef sokaklar küçük kadınlarla doldu. Gençler özgürlük adına cinselliğin her türlüsünü yaşıyorlar.

321
74
yanıtYanıtla
hakan saglam:

Hasan huseyin uysal insallah 12 13 yasinda kizin vardirda biri grlir talibim der o zaman gorelim seni

292
55
yanıtYanıtla
UZUNMUSTAFA:

vermez. vermek zorunda degil sapla samani karistiriyorsun. nenem 13 yasinda evlendi nenem simdi ciksin desin ki bu adam beni 13 yasinda aldi sikayetciyim dalga mi geciyorsunuz demezler mi ? milyonlarca durum var boyle bu kiz suan 6 yasinda degil. gelmis gecmis bir durumun kritigi yapiliyor.

yanıt3
yanıt9
Geliyor Az Kaldı:

Adamın tipine bakarsanız hangi düşüncede olduğunu zaten anlarsınız.

141
39
yanıtYanıtla
Nazlı Muhip:

Bunlar iyice azdı. İyice delirdi,bunlar.

135
29
yanıtYanıtla
Ener Osmen:

Kim siz ecnebilere zaten serbest degilmi 12 yasinda her turlu findigi kirmak azan sizin tayfada noldu simdi

yanıt1
yanıt6
Qwe Qwe:

Sizin gibi zihniyette olanlar yüzünden insanlar cemaatlerden uzaklaştı. Ama şunu da sormadan edemiyorum bütün cemaat mensuplari acaba bu şekilde mi dusunuyor. Yani 13/14 yaşında bir cocuk evlenebilir mi. Böyle bir mantık var mı ya.

125
27
yanıtYanıtla
Ömer Keremoğlu:

Evet dinimizde serbest buluğ çağına giren evlenebilir. Zorunlu değil.cemaat görüşü değil Allah'ın buyruğu bu şekilde.

yanıt3
yanıt22
mahalle sakini:

Zsa Zsa Gabor kimdir ?

44
18
yanıtYanıtla
Ali Kaçkar:

Ama o nikah kıymadı ki, nikah kıyıp evlenseydi sorun olacaktı.....

yanıt2
yanıt0
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title