Haberler

Balıkesir'in CHP'li Vekilleri Mazbata Aldı

CHP'den Balıkesir milletvekili seçilen Mehmet Tüm, Ahmet Akın ve Namık Havutça, bugün İl Seçim Kurulu'ndan mazbatalarını aldı.

CHP'den Balıkesir milletvekili seçilen Mehmet Tüm, Ahmet Akın ve Namık Havutça, bugün İl Seçim Kurulu'ndan mazbatalarını aldı.

CHP'den Balıkesir milletvekili seçilen Mehmet Tüm, Ahmet Akın ve Namık Havutça, partisinin İl Başkanı Mete Erol ile birlikte bugün Balıkesir Adliye Sarayı'na geldi. CHP'li milletvekilleri, adliyede yer alan İl Seçim Kurulu'nun Başkanı Kemal Yılmaz ile bir süre görüştü. Ardından mazbata törenine geçildi. İl Seçim Kurulu Başkanı Yılmaz, Namık Havutça'nın; İl Seçim Kurulu Müdürü Sema Arslanbey, Mehmet Tüm'ün ve İl Seçim Kurulu Hakimi Hacı Dursun Pekin de Ahmet Akın'ın mazbatalarını hayırlı olması dileğiyle teslim etti.

CHP'Lİ AKIN: "VATANDAŞ 'HÜKÜMETİ AL, YÜRÜ' EMRİNİ VERDİ"

CHP'nin genç milletvekili 42 yaşındaki Ahmet Akın, mazbatasını aldıktan sonra yaptığı açıklamada, "Öncelikle milletimize, örgütümüze çok teşekkür ediyorum. Milletimizin adına mazbatamızı aldık. Ön seçim sürecinde de seçimde de hep 'örgütümüzün de, milletimizin de gururu olacağım' demiştim. Bu sözümü yerine getirmek için var gücümle çalışacağım. Seçimde halkımız AK Parti'ye 'dur' dedi. Diğer partilere de 'hükümeti al, yürü' emrini verdi. O şekilde yürüyeceğimizi umut ediyorum" dedi.

"SON DERECE ÖZGÜR ANKARA'YA GİDİYORUZ"

Uzun yıllar Sosyal Demokrasi Vakfı Genel Sekreterliği görevini sürdüren ve ilk kez parlamentoya giren Mehmet Tüm, "Türkiye'de adaylarını ön seçimle en demokratik şekilde belirleyen tek parti CHP oldu. Son derece özgür Ankara'ya gidiyoruz. Üçümüz omuz omuza verip, ilimiz için, ülkemiz için üzerimize düşen sorumluluğu getireceğiz. Bize oy veren vermeyen herkese teşekkür ediyoruz ve sorumluluğumuzu biliyoruz. Umarım Türkiye'yi rahatlatacak yeni bir hükümet modeli çıkar. Bunun için bizler de elimizden gelen katkıyı yapacağız" diye konuştu.

"RESTORASYON HÜKÜMETİNE İHTİYAÇ VAR"

Üst üste ikinci kez milletvekili seçilen Namık Havutça da, "Türkiye'de 13 yıldır basının, toplumun, yargının üzerinde yaşanan ağır bir baskı vardı. Halkımız bize teveccüh gösterdi. Balıkesir'de ve ülkemizde başarılı olduk. Halkımız özgürlük istiyor, halkımız baskıdan, korkudan, otoriter zihniyetten kurtulmak istiyor. CHP olarak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun başbakanlığında bir hükümet kurarak, emeklilere söz verdiğimiz iki maaş ikramiyeyi hayata geçirmek istiyoruz. Taşeron-köle sistemini, yargıya yapılan müdahale ve baskıyı ortadan kaldırmak için Türkiye'de bir restorasyon hükümetine ihtiyaç var. O nedenle iktidar olmak istiyoruz. Buradan inşallah iktidarın milletvekili olmak için Ankara'ya gidiyoruz. Balıkesir halkına güvenleri için teşekkür ediyorum, onları mahcup etmeyeceğiz" dedi.

CHP İl Başkanı Mete Erol, 3 milletvekiline başarılar dilerken, "Arkadaşlarımızın makul bir süre içinde, makul bir programla kurulacak koalisyonda iktidar partisinin milletvekili olacaklarına da inanıyorum" dedi.

'4-C'Lİ ÇALIŞANLARA SÖZ

İl Seçim Kurulu'ndan ayrılan üç milletvekiline, 4-C'li olarak çalışan adliye çalışanları sıkıntılarını anlattı. Bir adliye çalışanının "Neredeyse emekliliğimiz geldi, hala kadro çıkarılmadı. Meclise gittiğinizde bizi unutmayın" demesi üzerine CHP'li Milletvekili Havutça, konuyla ilgili daha önceden de çok önemli çalışmalar yaptığını söyleyip "İktidar olduğumuzda 4-C'lilerin, emeklilerin, taşeron işçilerin sorununu da çözeceğiz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Namık Havutça Ahmet Akın Mehmet Tüm Balıkesir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title