Haberler

Balıkesir'de Şehit Acısı

Güncelleme:

Siirt'TE şehit düşen 28 yaşındaki Uzman Çavuş Mesut Günay'ın, Balıkesir'deki babaevine ateş düştü.

Siirt'in Eruh İlçesi'nde dün akşam güvenlik güçlerine pusu kuran PKK'lı teröristlerin ilk ateşi ve ardından çıkan çatışmada şehit düşen 4 askerden 28 yaşındaki Uzman Çavuş Mesut Günay'ın, Balıkesir merkeze bağlı Çukurhüseyin Köyü'ndeki babaevine ateş düştü. Siirt'te 4 yıldır görev yapan Uzman Çavuş Günay, geçen yıl 19 yaşındaki Sabiha Günay ile evlenmişti.

Eruh'a bağlı Görendoruk Köyü Jandarma Karakolu'na giden askerlere dün akşam PKK'lı teröristler pusu kurdu. Eruh'a 2 kilometre uzaklıktaki ormanlık arizide gizlenen teröristlerin, askerlerin geçisi sırasında uzun namlulu silahlarla ateş açması sonucu, Uzman Çavuş Mesut Günay şehit oldu. Askerlerin anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Takviye birliklerin gelmesiyle teröristlerle aralıklarla devam eden çatışmada erler Mehmet Kıran, Mustafa Aydın ve Mehmet Yıldız da şehit oldu.

AİLENİN EN KÜÇÜK OĞLUYDU

Dokuz çocuklu ailenin en küçük ve tek asker ferdi olan Uzman Çavuş Mesut Günay'ın şehit olduğu haberi, Çukurhüseyin Köyü'nü hüzne boğdu. Köy, Türk bayraklarıyla süslenirken, yakınları şehidin ardından ağıtlar yaktı.

Şehidin babası Zeki Günay'ın 2004'te öldüğü öğrenildi. Anne 63 yaşındaki Solmaz Günay, kızları Yıldız, Şirin, Cihan, Mihrican, Zülfü'ye sarılıp gözyaşı dökerken, oğulları 40 yaşındaki Ali ve 38 yaşındaki Nevzat metanetlerini korumaya çalıştı. Şehidin diğer kardeşi Devran Günay'ın da yıllar önce öldüğü öğrenildi.

HER ZAMAN NEŞELİYDİ

İzmir'de oturan ve kardeşinin şehit olduğu haberini alır almaz köyüne gelen Nevzat Günay, "Mesut bizim ailenin en küçük çocuğuydu. Benim için kardeşten öte bir oğul gibiydi. Göreve başladığı günden bu yana Siirt'teydi. Sık sık görüşüyorduk. Her zaman neşeliydi, hayatı seven bir insandı. Terörden hiç konuşmazdık. En son 2.5 ay önce görüştük. Ne yazık ki şehit oldu. Arkasında 19 yaşında eşi kaldı. Artık terörün bitmesini ve akan kanın durmasını istiyoruz" dedi.

Balıkesir Vali Yardımcısı Günay Özdemir ve İl Müftüsü Turgut Açari de Çukurhüseyin Köyü'ne gelerek aileye başsağlığı dileklerini iletti. Şehit Günay'ın cenazesi Diyarbakır'dan uçakla Balıkesir'e getirilecek. 9. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndaki törenin ardından Çukurhüseyin Cemevi'ne getirilecek cenaze, köy mezarlığında toprağa verilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mesut Günay Balıkesir Siirt Politika Güncel Haberler

Fransa'da aşırı sağcıların seçim zaferine tepki gösteren yüzlerce kişi sokağa indi

Fransa'da aşırı sağcıların seçim zaferine tepki gösteren yüzlerce kişi sokağa indi

Avrupa'da kırmızı alarm! Belçika Başbakanı Alexander de Croo istifa edecek

Avrupa'da kırmızı alarm! Belçika Başbakanı Alexander de Croo istifa edecek

Akıllara Özgür Özel'in sözü geldi! Erken seçim anketinden çıkan sonuç bir hayli çarpıcı

Akıllara Özgür Özel'in sözü geldi! Erken seçim anketinden çıkan sonuç bir hayli çarpıcı

Bakmadan Geçme

GAMZE ÖZÇELİK KİMLE EVLENDİ? Gamze Özçelik'in eşi Reshad Strik kim, nereli, kaç yaşında? LGS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN? #9997 2024 LGS sonuçları açıklandı mı, tarih belli oldu mu? MEB SONUÇ SORGULAMA! BOMBA TRANSFER! Anderson TALİSCA, Fenerbahçe'ye mi geliyor? #9917 SURVİVOR YUNUS EMRE ELENDİ Mİ? Survivor All Star 2024 dün akşam (9 Haziran) kim elendi? Merve Dizdar kiminle evlendi? Merve Dizdar'ın eşi Cihan Aygün kimdir? Resmi Gazete bugün (10 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 10 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 10 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 10 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 10 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 10 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 10 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 10 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 10 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Fransa Kanada maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Fransa Kanada maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Ankara'nın uykularını kaçıran skandal! Ne kadar kuduz köpek varsa şehre salıp kaçtılar

Ankara'nın uykularını kaçıran skandal! Ne kadar kuduz köpek varsa şehre salıp kaçtılar

title