Haberler

Balat'ta Haç Çıkarma Töreni Havadan Görüntülendi

İstanbul Balat'ta denizden haç çıkarma töreni yapıldı.

İstanbul Balat'ta denizden haç çıkarma töreni yapıldı. Tören havadan görüntülendi.

Tören öncesinde Fener Rum Patrikhanesi bahçesinde yer alan Aya Yorgi Kilisesi'nde ayin düzenlendi. Ayini Fener Rum Patriği Bartholomeos yönetti. İstanbul ve yurtdışından çok sayıda kişi törene katılırken, mum yakarak dua etti. Ayine, Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı İoannis Amanatidis, Yunanistan Ankara Büyükelçisi Pedros Mavroidi, İstanbul Başkonsolosu Evangelos Sekeris de katıldı.

Ayinin ardından Bartholomeos ile ayine katılan Ortodoks cemaati mensupları, kortej halinde yürüyerek Haliç kıyısındaki haç atma törenine katıldı. Patrik Bartholomeos'un hacı denize atmasıyla, teknede bekleyen gençler, Haliç'in buz gibi sularına atladı. Bu yıl denizden hacı çıkaran Yunanistan'dan gelen ve geçen yıl da haca ilk ulaşan kişi olmayı başaran Nick Solis oldu.

Üç yıl hacı çıkarmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Solis, "İlk anda soğuktu ama sonra alıştım. İkinci defa bu başarıya ulaşmak benim için önemliydi" dedi. Bartholomeos, törenden sonra güvercin uçurdu. Balat'ta gerçekleştirilen haç çıkarma töreni havadan görüntülendi.

(Mehmet Altunışık - Fethiye Mutaf/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Patrik Bartholomeos Aya Yorgi Kilisesi Yunanistan İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title