Haberler

Bakan Konca: Demokratik Seçim İçin Ellerin Tetikten Çekilmesi Gerekiyor

Avrupa Birliği Bakanı HDP'li Ali Haydar Konca, 1 Kasım seçimlerinin demokratik ortamda yapılabilmesi için çatışmalı ortamın sona erdirilmesi ve tetikten ellerin çekilmesi gerektiğini söyledi.

Avrupa Birliği Bakanı HDP'li Ali Haydar Konca, 1 Kasım seçimlerinin demokratik ortamda yapılabilmesi için çatışmalı ortamın sona erdirilmesi ve tetikten ellerin çekilmesi gerektiğini söyledi.

İzmit'te sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle toplantı yapan Bakan Konca, akan kanın bir an önce durdurulması, can güvenliğinin sağlanması gerektiğini söyledi. Bakan Konca, seçimler için şöyle dedi:

"Seçimin tartışılır olmaktan çıkması için kesinlikle can ve sandık güvenliğinin, kamu düzenin sağlanması gerekiyor. Sandık güvenliği derken köylerin boşaltılmasından değil, herkesin ikamet ettiği yerde özgürce oy kullanabilmesinden bahsediyorum. Bu tip olayları fırsat bilerek sokakta terör estiren grupların estirdikleri terörün mutlaka önlenmesi gerekiyor. Bakın sadece Kocaeli'de değil Türkiye'nin her tarafında parti binalarımıza yönelik saldırılar oldu. Böylesine bir ortamda bu güvenlik sağlanmadan sizin yapacağınız seçimin demokratik bir seçim olduğunu ve sonuçların güvenli olduğunu söylemek mümkün müdür? Elbette mümkün değildir."

Avrupa Birliği Bakanı Ali Haydar Konca ölüm, kan ve gözyaşının hiç kimseye yarar sağlamayacağını belirterek, "Kan gözyaşına bağlı bir siyasal çıkar, hiç kimsenin rahatça oturabileceği koltukları oluşturmayacaktır. Eğer barış sağlanamazsa siz 400 milletvekilini alsanız bile bu ülke yönetemezsiniz" dedi.

Halkın iradesinin 3 ay önceki seçimde sandığa yansıdığını ve bunu test etmenin mantığının olmadığını söyleyen Konca, "Peki 1 Kasım seçimleri neden yapılıyor? Özellikle halkın bu soruyu sorması gerekiyor. Halk 'İrademi yansıttım. Bunu test etmenin bir mantığı yok' demelidir" diye konuştu.

Bakan Konca, HDP'nin 400'e yakın binasının saldırıya uğradığını, sanki HDP şiddet üretiyormuş gibi gösterildiğini belirterek, "HDP'yi barajın altına itmek istiyorlar. Türkiye'deki tablo ve tablonun ardındaki amaç budur. Türkiye'de bu şiddet sarmalının, gözyaşının, kanın kimseye yararı olmadı ve olmayacak" dedi. - İzmitkocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Haydar Konca Avrupa Birliği Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title