Haberler

Bakan Fatma Şahin, LYS İngilizce Dil Alanında Türkiye 459'uncusu Olan Akgül Akar'ı Kabul Etti

Güncelleme:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, 4 yaşından bu yana koruyucu ailesiyle yaşayan, LYS İngilizce dil alanında Türkiye 459'uncusu olan Akgül Akar ile bir araya geldi.

Akgül Akar ve ailesiyle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Şahin, Akgül'ün LYS İngilizce dil alanında 476 puan alarak Türkiye 459'uncusu olduğunu anımsattı. Akgül'ün, bu başarıyı koruyucu ailesinin yanında kazandığını vurgulayan Şahin, insanın fiziksel ihtiyaçlarının yanında manevi ihtiyaçlarının da giderilmesinin önemini dile getirdi.

"Gönül Elçileri" kampanyasıyla koruyucu aile sayısını artırmayı amaçladıklarını ifade eden Şahin, Bakanlığa bağlı kurumlardaki çocukların yaşam standartlarını yükseltmek için sosyal hizmet anlayışı içerisinde çalıştıklarını kaydetti.

Koğuş sisteminden sevgi evlerine, sevgi evlerinden çocuk evlerine geçildiğini belirten Şahin, "Yol gösterecek, yaşam becerilerini artıracak, rehberlik edecek, sevgiyi, hayatı paylaşacak aileler yanlarında olduğu zaman çocuklarımızın öz güveni yüksek, huzurlu, mutlu ve başarılı çocuklar olmasını önemsediğimiz için bu kampanyayı başlatmıştık. O yüzden Akgül kızımız bu kampanyanın en somut örneği. Türkiye derecesi yaparak bugün huzurlarınızda. O yüzden ben hem kendini hem aileyi tebrik ediyorum" diye konuştu.

Türkiye'de koruyucu aile sayısının son yedi ayda 2 bin 725'e ulaştığını kaydeden Şahin, "İnşallah yıllar sonra onların da başarılarını kanıtlayacakları günleri görmüş olacağız. Şu anda bunu ekiyoruz. Akgül biçme dönemini yakalamış durumda. Bizim için de kampanyanın doğru bir kampanya olduğunu görmek açısından çok önemli. Başarıldığını, doğru bir iş olduğunu görüyoruz. Çocuklarımızın mutlu, huzurlu, öz güveni yüksek evlatlar olarak yetişmesi için mutlaka bir yuva sıcaklığı gerekiyor. Bu ailelerin sayısını çoğaltmamız lazım. Şu anda 14 bin evladımız var. Her birine Akgül'ün annesi gibi bir anne bulduğumuz zaman, 14 bin kişinin yaşamına dokunmuş oluyoruz" dedi.

13 yıldır Çakıcı ailesiyle olduğunu dile getiren Akgül Akar da "Yurtta büyüseydim bu şartlarda olacağımı düşünmüyorum. Annem bana hayatta her zaman çok destek oldu, kötü anlarımda, iyi anlarımda her zaman beraberdik" sözleriyle yaşadıklarını özetledi.

Ailesinin özellikle eğitim konusunda kendisine çok destek olduğunu, ders çalışması için teşvik ettiğini kaydeden Akar, İngilizce öğretmenliğini en iyi şekilde yapmak için çalışacağını söyledi. Akar, "Ben bu şartlarda büyüdüm, kendi öğrencilerime de hayatın güzel şartları olabileceği gibi kötü şartları olabileceğini de öğretmek istiyorum. Onları hayata hazırlamak istiyorum. Başarılı olmak çok, anneme gurur kaynağı olmak çok güzel bir duygu" dedi.

Çocukları evlendikten sonra koruyucu aile olmak için başvuruda bulunan ve 2000 yılından bu yana Akgül'e yuvalarını açan 73 yaşındaki Fatma Çakıcı da Akgül'ün başarısından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Koruyucu aileliğin çok güzel bir duygu olduğunu anlatan Fatma Çakıcı, "Akgülüm ile beraber beş çocuğum var. Bir evladın daha oluyor. Benden görerek Akgül'ün küçük kardeşini de başka bir aile aldı. Benim küçük kızım da istiyor. Ben biraz daha genç olsam bir çocuk daha büyütürüm, bunu samimiyetle söylüyorum" sözleriyle duygularını ifade etti.

Çakıcı ailesinin Ankara'da yaşayan kızı Dilcan Özüşen de tüm kardeşlerin Akgül'ü çok sevdiğini belirterek, başarısından gurur duyduklarını söyledi ve "Umutlarımızı boşa çıkarmadı, ona çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ayşe ve Salih Akar çiftinin beşinci çocuğu olarak 1996 yılında dünyaya gelen Akgül Akar ve beş kardeşi, annelerinin vefatının ardından Amasya ve Giresun'daki çocuk yuvalarında korunma altına alındı. Akar, çocuk yuvasında geçirdiği bir yılın ardından Fatma-Hüseyin Çakıcı çiftinin yanına koruyucu aile uygulamasından faydalanmak üzere yerleştirildi. 2008 yılında kazandığı Keşap Anadolu Öğretmen Lisesi İngilizce bölümünden bu yıl başarıyla mezun olan Akar, LYS İngilizce dil alanında ilk beş yüz öğrenci arasında yer aldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Şahin Akgül Fatma Şahin Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title