Haberler

Bakan Çavuşoğlu'ndan ABD'ye: Bu Sorunu Sen Başlattın (3)

YEREL GAZETENİN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİNE KATILDIDışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya'da yerel çıkan Yeni Alanya gazetesi ve Dim Medya Grubu'nun 50'nci kuruluş yıldönümü etkinliklerine katıldı.

YEREL GAZETENİN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİNE KATILDI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya'da yerel çıkan Yeni Alanya gazetesi ve Dim Medya Grubu'nun 50'nci kuruluş yıldönümü etkinliklerine katıldı. Gazetenin imtiyaz sahibi aynı zamanda Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim'in açılış konuşmasının ardından kürsüye Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca davet edildi. Yerel medyanın ve gazetecilerin yaşadıkları sorunları dile getiren Karaca, Bakan Çavuşoğlu'ndan destek isteyerek, "Anadolu basını artık ayağa kalkmalıdır. Bu nedenle sizlerden de destek bekliyorum. Son yıllarda tabi ki sadece bu iktidar değil, her iktidar döneminde Anadolu basını üzerinde maalesef büyük baskılar var. Bu baskıların bir an önce kaldırılmasını bekliyoruz" dedi.

"NEDEN BEN BASKI KURAYIM ŞİMDİ"

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu da "Bazen seçim zamanlarında gazete sayısının ciddi şekilde arttığını görürdük. Seçimden sonra bir bir kaybolurdu. Yaptığınız işe inanmazsanız, bir sevda olarak görmezseniz, işte bir sabun köpüğü gibi görünürsünüz sonra kaybolur gidersiniz. Biraz önce üstat dedi ki 'Yerel basının üzerinde devletin baskısı var.' Devletin yerel basınla ne işi olsun da baskısı olsun. Yerel basının birinci sebebi kendisidir. Güçlü değilseniz, karakterli değilseniz, objektif değilseniz herkes sizi bir yerlere çeker. İkinci sorun ise yereldeki insanlardır. 'Yok, benim lehime yazacaksın', en çok da başkasının aleyhine yazdırmak vardır. Alanya'da çok yaygındır bu hastalık. İftiralar dolaştırıldı köşeden, bilinmeyen bir kaynakla ya da 'şuradan bir kaynaktan' diyerekten yazdırırlar. Yerel yöneticiler bir yandan çekiştirir, siyasetçiler öyle. Devletin kuralları vardır. Resmi ilandan pay düşük dersen eyvallah anlarım. Objektif olması için ekonomik bağımsızlığını kazanması lazım dersen ona da varım. Gelir arttırıcı başka ne yapabiliriz vergilerle ama bunların olmasının nedeni klişeleşmiş bir lafınız var, 'devletin baskısı.' Neden ben baskı kurayım şimdi, ben de devletin Dışişleri Bakanıyım. Bu güne kadar Alanya'da ve Türkiye'de hiçbir gazeteye 'benim lehime bir haber yap' demedim. Başkasının aleyhine de yap demedim" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kuruluşun 50'nci yılı anısına Bakan Mevlüt Çavuşoğlu başta olmak üzere gazeteye katkıda bulunan kişi ve şirketlere plaket verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Mevlüt Çavuşoğlu Yılmaz Karaca Alanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik 1 Mayıs kurumsal mesaj örnekleri! Şirket çalışanlarınıza gönderebileceğiniz 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajları 1 Mayıs kuaförler açık mı, berberler kapalı mı? X CEO'su Linda Yaccarino kimdir? İşte Yaccarino'nun kariyeri Taksim 1 Mayıs'ta neden yasak? 1 Mayıs'ta Taksim'de kutlamak yapmak niye yasak, Taksim 1 Mayıs'ta neden kapalı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title