Haberler

Bakan Bekir Bozdağ, Gülen'in İadesi İçin 'Yeni Delillerle' ABD'ye Gidiyor

Güncelleme:

Yeni delillerle ABD yolcusu olan Bakan Bozdağ'a, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı İyimaya, AK Parti, CHP ve MHP'li milletvekilleri de eşlik edecek.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fethullahçı Terör Örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in iadesi için görüşmelerde bulunmak üzere ABD'ye gidiyor. Bozdağ'ın ABD ziyaretinin programı da netleşti. Yarın ABD'ye gidecek olan Bakan Bozdağ, çarşamba günü ise Türkiye saati ile 23.00'te ABD Adalet Bakanı Loretta Lynch ile bir araya gelecek.

YENİ DELİLLER DE SUNACAK

Görüşmede, terör örgütü elebaşı Gülen'in iadesine dair ABD'ye gönderilen 4 ayrı iade dosyası hakkında bilgiler verecek olan Bakan Bozdağ, söz konusu dosyalara ilişkin soruşturmalar kapsamında elde edilen yeni bilgi ve belgeleri de aktaracak.

GEÇİCİ TUTUKLAMA TALEBİNİ DE DÜNDEME GETİRECEK

Kanlı darbe teşebbüsünün, terörist başı Gülen'in emir ve komutasında gerçekleştirildiğine ilişkin bilgi ve belgeleri ABD'li mevkidaşı ile paylaşacak olan Bozdağ, darbe teşebbüsü konusunda 10 Eylül'de ABD'ye gönderilen Fethullah Gülen'in geçici tutuklanması talebini de gündeme taşıyacak.

Bozdağ, 10 Eylül tarihinden itibaren soruşturmalar kapsamında elde edilen yeni delilleri ABD Adalet Bakanı Lynch ile paylaşacak. Görüşmede, Bozdağ'ın Türkiye ile ABD arasındaki suçluların iadesine ilişkin anlaşmayı hatırlatarak, terörist başı Gülen'in geçici tutuklanmasının zorunlu olduğunu vurgulayacağı kaydedildi.

ÜÇ PARTİDEN TEMSİLCİ DE BULUNACAK

ABD'de çeşitli programlara katılacak olan Bakan Bozdağ, siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı'nın (SETA) 27 Ekim Perşembe günü Washington'da gerçekleştireceği "15 Temmuz Darbe Teşebbüsü" konulu toplantısında konuşacak. Bozdağ, cuma günü ise Anadolu Ajansı'nın darbe girişimiyle ilgili Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nde düzenleyeceği "Milli İradenin Yükselişi Fotoğraf Sergisi"nin açılışını gerçekleştirecek.

ABD ziyaretinde Bozdağ'a, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, komisyon üyeleri AK Parti Milletvekili Hakkı Köylü, CHP Milletvekili Ömer Süha Aldan ve MHP Milletvekili İsmail Faruk Aksu da eşlik edecek.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet İyimaya Bekir Bozdağ AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title