Haberler

Bahattin Yücel: Marmaris'teki Tesisler Yunanistan'dan Daha Yeni

Muğla'da Marmaris İlçesi'nin markalaşması için bazı adımlar atıldığını söyleyen eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel, "Tesislerimiz Yunanistan'dan daha yeni. Standardı düşük olanlar ise artık elenecek" dedi.

Marmaris Körfezi'nde tur ve dalış tekneleri yerlerini aldı. Sezonun başladığını belirten eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel, nitelikli konaklama tesisleri ve yetişmiş insan gücü açısından Marmaris'in iyi konumda olduğunu belirtti. Bahattin Yücel, "Yunanistan ile kıyaslarsak tesislerimiz daha yeni. Balkan ülkeleriyle kıyaslamıyorum bile. Standardı düşük tesisler elenecek. Marmaris'teki apartlar Muğla'daki üniversitelilere konaklama tesisi haline getirilebilir. Özellikle kış aylarında çok ciddi bir hareket de getireceğini düşünüyorum. Marmaris orta vadede ciddi bir gençlik kenti haline dönebilir. Ayrıca burada kış sert geçmediği için üçüncü yaş turizmine yurt dışından ciddi bir kapasite gelir. Sağlık desteği de verilebilir" dedi.

Turizmde kişi başına yapılan harcamaların ülkeye reel anlamda bir gelir bırakmadığını ifade eden Bahattin Yücel, fiyatlarda indirim yapıldığını belirterek doğa ve güneş turizminin etkili olduğu kıyı kesimlerin, bu durumdan olumsuz etkilendiğini vurguladı. Yücel "Marmaris'te körfez turu 10 lira. Bu fiyatın ne tekne sahibini, ne çalışanı ve ne de bu turu satanı kurtarması mümkün değil. ya yetersiz ve ayıplı hizmet veriliyor, ya da zorunlu bazı ihtiyaçlar çok yüksek fiyatla karşılanıyor. Örneğin bir meşrubat fahiş fiyatla satılabiliyor" diye konuştu.

"MARMARİS'İN ARTIK MARKA OLACAĞINA İNANIYORUM"

Turizmin kıyı kesimlerde ağırlık kazandığını kaydeden Yücel, otellerin yüzde 70'inın kıyı bandında bulunduğunu söyledi. Tur operatörlerinin belirlediği fiyat politikasının geçerli olduğunu savunan Yücel, "Rehberlerle ilgili hanutçuluk şikayetleri alınıyor. Burada yerel yönetimler ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'na çok ciddi sorumluluk düşüyor. Buralar denetlenmeli ve standartlara kavuşturulmalı. Bu konuda galiba biraz ağır kalıyoruz. Doğayı koruyamadığımız gibi ona çok haşin davranıyoruz. Doğal güzellikler ve tarihi varlıklarımızı kaybedersek buraya olan talep düşer. Ben şahsen Marmaris'in artık marka olacağına inanıyorum. Seyahat acenteleri, yat ve deniz turizm sektörü, Marmaris'teki ticaret odalarının ve yerel yönetimin en azından bu markalaşmanın bilincinde olduklarını görüyoruz. Kentleşme, trafik düzeni, gıdada uluslararası hijyenik kurallara tam uyum ve konaklama sektöründe standartların yükseltilmesi markalaşmak için yapılması gerekenler arasında yer alıyor" diye konuştu. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bahattin Yücel Yunanistan Marmaris Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title