Haberler

Babacan: Küresel Krizde, Diğer Ülkelerin Tersini Yaptık

Brüksel'de Türk İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu TUSKON tarafından Brüksel'deki ofislerinin açılışının 5'inci yıldönümü nedeniyle düzenlenen programda Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'na (TUSKON) övgü yağdı.

Brüksel'de Türk İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu TUSKON tarafından Brüksel'deki ofislerinin açılışının 5'inci yıldönümü nedeniyle düzenlenen programda Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'na (TUSKON) övgü yağdı.

Brüksel'de Concert Noble salonunda düzenlenen 'Ekonomik Gerçeklerle Yüzleşme Zamanı AB ve Türkiye İçin Zorluklar ve Beklentiler' paneli düzenlendi. Panele AB Komisyonu'nun ekonomik ve parasal işlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Olli Rehn, AB Genişleme Komiseri Stefan Füle ve Bakan ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın yanı sıra Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Dostları Grubu Başkanı Alojz Peterle, AP Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten, AP Türkiye'de Kadın Hakları Raportörü Emine Bozkurt, Brüksel Bölge Milletvekili Mahinur Özdemir, Avrupalı parlamenterler ve diplomatlarla iş dünyasından çok sayıda seçkin davetli katıldı.

KÜRESEL KRİZDE, DİĞER ÜLKELER NE YAPIYORSA TERSİNİ YAPTIK

Panelde konuşan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 2008 yılında dünya genelinde küresel bir kriz patladığında, diğer ülkelerin yaptıklarının tersini uyguladıklarını söyledi. Babacan, şöyle dedi:

"Yunanistan, Portekiz, İtalya, İspanya kamu harcamalarını fazlalaştırarak büyümeye teşvik etmeye kalkıştı, başarısız oldular, biz tam tersini yaptık, kamu harcamalarını kıstık ve başarılı olduk. O dönemde çok eleştiriler aldık, fakat bunlara aldırmadan planımızı gerçekleştirdik ve başarı sağladık. Son dönemlerde bize şu sorular soruluyor, AB'nin haline bakın, AB ülkelerinde büyük ekonomik sorunlar yaşanıyor, 'Siz hala AB'ye üye olmayı istiyor musunuz? diyorlar. Bizim bu sorulara cevabımız; 'Evet istiyoruz', bütün bu yaşananlara rağmen son derece kararlıyız, tam üyelik hedefine güçlü bir şekilde bağlıyız cevabını veriyoruz."

Panelde konuşan AB Komisyon başkan yardımcısı Olli Rehn, Türkiye'nin son 10 yılda ekonomide gösterdiği başarının göz ardı edilemeyeceğini söyledi. Rehn, "Türkiye son 10 yılda göz kamaştırıcı bir ekonomiyle hareket ediyor. Krizden sonra büyümeye giren bir Türkiye görüyoruz" dedi.

Panelde konuşan AB genişlemeden sorumlu komiser Stefan Füle ise, "Türkiye son yıllarda ekonomik olarak büyük gelişmelerde bulundu, son dönemde yeni anayasa hazırlığı içinde. Yapılacak olan yeni anayasa bütün Türk vatandaşlarına hizmet edecekse, uzlaşmaya dayalı demokratik katılım süreci son derece mühim. Yeni anayasa hazırlığı kapalı kapılar ardında olmamalı, sadece siyasiler değil, vatandaşlarla, Halkla, sivil toplum kuruluşları ile şeffaf bir anayasa hazırlanmalıdır" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Babacan Olli Rehn Brüksel Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title