Haberler

Altılı masa ne zaman aday çıkaracak? Ali Babacan'dan merak edilen soruya yanıt: Birkaç ay daha kimse somut isim beklemesin

Güncelleme:

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, dün 5. kez bir araya gelen altılı masa toplantısı sonrası değerlendirmelerde bulunarak muhalefetin çıkaracağı aday konusunda merak edilenleri yanıtladı. Öncelikle koskoca devlet yapısını ve geçiş sürecinde ülkenin nasıl yönetilmesi gerektiğini çalıştıklarını belirten Babacan, aday konusunda ise "Bunlar bittikten sonra, 'Peki hadi bakalım, bu işi en iyi kim yapar', onu konuşmaya başlayacağız. Birkaç ay daha, altılı masadan kimse somut isim beklemesin" dedi.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Fox TV'de bugün yayınlanan İlker Karagöz ile Çalar Saat programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"İLETİŞİMLE İLGİLİ MEKANİZMAYI KURMA KARARI ALDIK"

Altı siyasi parti genel başkanının dün yaptıkları toplantıya ilişkin bilgiler veren Babacan şunları söyledi: "Dünkü toplantıda aldığımız bir başka önemli karar, altılı masanın ortak çalışmalarının daha iyi bir iletişimle kamuoyuna sunulması için bir komisyon oluşturulması. İletişim, başlı başına bir iş. Dünkü masada iletişimle ilgili mekanizmayı da kurma kararını aldık.

"BİRKAÇ AY DAHA ALTILI MASADAN KİMSE SOMUT İSİM BEKLEMESİN"

Geçiş sürecinin yol haritasını çalışıyoruz. Yani bu Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem hedefimiz var ya ilk seçimde bu hedefe ulaşıncaya kadar, yani parlamenter sistem Anayasa ile yürürlüğe girinceye kadarki o geçiş sürecinde ülke nasıl yönetilecek? Onu da çalışıyoruz şu anda. Geçiş sürecinin nasıl olacağına karar vermeden zaten adayla ilgili herhangi bir tartışmaya girmenin yanlış olacağını düşünüyoruz. Çünkü önce sistem, önce ülkenin nasıl yönetileceği, nasıl bir anayasa hedeflediğimiz... Önce sistemi konuşup işi tanımlamamız lazım. Parlamenter sisteme geçene kadar seçilecek cumhurbaşkanı ülkeyi nasıl yönetecek? Şu andaki sistem gibi 'ben aklıma eseni yaparım' mı diyecek, yoksa kendini destekleyen partilerin görüşü ile onlarla istişare içerisinde mi bir yönetime tarzı ortaya koyacak? Bütün bunları belirlememiz gerekiyor. Bunları belirlemeden isim üzerinden bir tartışmayı çok yanlış buluyoruz. Öncelikle ne yapılır? Bir kurumu oluşturursunuz, kurumsal yapıyı sağlamlaştırırsınız, ondan sonra kurum için insan kaynağı yapısına bakarsınız. Şu anda biz, öncelikle kurumsal yapıyı çalışıyoruz. Koskoca devlet yapısını çalışıyoruz. Geçiş sürecinde ülkenin nasıl yönetilmesi gerektiğini çalışıyoruz. Bunlar bittikten sonra, 'Peki hadi bakalım, bu işi en iyi kim yapar', onu konuşmaya başlayacağız. Birkaç ay daha, altılı masadan kimse somut isim beklemesin. Her toplantımızda, 'bu toplantıda aday ortaya çıkacak mı, çıkmayacak mı' diye beklenmesin. Çünkü biz bunu zaten ilan ettik. 'Bu sürecin sonunda, seçim yaklaşınca konuşacağız' dedik.

"SEÇİMLERDE 5 YILLIK BİR PAKET SUNALIM"

Ülkeyi çok sık seçimlerle yormayalım. Vatandaşlarımıza beş yıllık paket sunalım ve beş yıllık komple çözüme destek isteyelim. Cumhurbaşkanı adayıyla, geçiş sürecinin yol haritasıyla, öncesi ve sonrasıyla tertemiz bir program oluşturalım. Altı parti mutabık kalalım ve bu plan için vatandaşlarımızdan destek isteyelim. Bilinmeyene, meçhule destek istemek, seçimlerde doğru bir strateji de değil.

"VATANDAŞLARIMIZ EN İYİ ADAY KONUSUNDA GÖRÜŞ BİRLİĞİNE ULAŞACAKTIR"

Aday isimlerinin ortalıkta dolaşmasını, kamuoyunda bir tartışma sürmesini sıhhatli görüyoruz. Olası cumhurbaşkanı adaylarıyla alakalı toplumun 'olur' ya da 'olmaz' şeklinde değerlendirmeleri ülkeyi ortak bir kanaate doğru götürecek. Vatandaşlarımız, ülke için en iyi aday konusunda görüş birliğine ulaşacaktır.

"ÜRETİRİZ, ÇALIŞIRIZ, HASARI KAPATIRIZ"

Hasar var. Ülke büyük bir zarara uğradı ama önemli olan üretmektir, çalışmaktır. Biz üretiriz, çalışırız, o hasarı kapatırız. Yolsuzlukları da israfı da önleriz. Bu ülkeyi en kısa sürede ayağa kaldırırız. Kimsenin şüphesi olmasın.

"ÜLKE KANATLANIP UÇACAK"

Seçim günü geldiğinde vatandaş nihai sözünü söyleyecek. Göreceğiz ki milleti aldatma üzerine yürüyen politikalar ve zulüm üzerine işleyen uygulamalar artık siyasi tarihimizde geçmiş olarak kalacak. Türkiye, yepyeni ufuklara doğru yol almaya başlayacak. Bu ülke, çok çabuk ayağa kalkacak. Bu ülke yürüyecek, koşacak, kanatlanıp uçacak. Bu ülke bunu daha önce yaptı, yine yapar.

"ZAMMI KENDİLERİ VERİYOR DA ENFLASYONU KİM ÜRETİYOR"

Zammı kendileri veriyor da bu enflasyonu kim üretiyor? Enflasyonu hükümet değil de başka birileri mi çıkarıyor? Enflasyon, devletin vatandaşın cebindeki paradan çalmasıdır. Enflasyon, karşılıksız para basmakla, Merkez Bankası'nın döviz rezervini gizli saklı satıp döviz kurunu patlatmakla oluşur. Dünyanın her yerindeki enflasyon belli. Yüzde 3, 5, 7... 'Dünyanın her yerinde enflasyon var, bizde de enflasyon var' diyen hükümet yalan söylüyor.

"EKONOMİ BÜYÜYORSA REFAH PAYI VERİLMELİ"

TÜİK'e düşük enflasyon açıklattırıp düşük enflasyon kadar emekli ve memur maaşını, asgari ücreti artırıyorsanız bu, en büyük aldatmadır. İnsanlara yapılmış en büyük zulümdür. Gerçek enflasyon neyse maaşları en az o kadar artırmak zorundasınız. Ekonomi büyüyorsa büyümeden refah payı olarak artı bir şeyler vermeleri lazım. Maaş artışlarının, sabit gelirli vatandaşlarımızın gelirinin 'gerçek enflasyon artı refah payı' kadar artırılması lazım.

"VATANDAŞA SORALIM; TÜİK'İN AÇIKLADIĞI MI DOĞRU, ENAG'IN MI"

Vatandaşlarımıza soralım; TÜİK'in açıkladığı yüzde 78 enflasyon mu doğru, yoksa ENAG'ın açıkladığı yüzde 175 enflasyon mu doğru? İddia ediyorum; üç vatandaşımızın en az ikisi yüzde 175'in doğru olduğunu söyleyecektir. Devletin kurumu utanmadan yüzde 78 açıklıyorsa bu ülkeye yazık. Güveni oluşturmadan ekonomiyi düzeltemezsiniz. Önce, konuşunca doğruyu söyleyeceksin.

"BAZI İSİMLERİ PARATONER GİBİ BAKAN DİYE ORTAYA KOYUYOR"

Sayın Erdoğan, bazı isimleri bakan diye ortaya koyuyor. Paratoner gibi… 'Eleştirecek olanlar onları eleştirsin' diyor. Sayın Erdoğan'ın üzerindeki tepkinin bir kısmı bunlara yöneliyor. 'Öldük, bittik' diyen ülkenin emeklisi, asgari ücretle geçinmeye çalışan vatandaşları, yarı aç yaşayan öğrenciler… Emekliye, asgari ücretliye, öğrencilere mi 'kapak yaptık' diyor? Bunlar ne dediğini bilmiyorlar."

Kaynak: ANKA / Güncel

Togo Cumhuriyeti Deva Partisi Ali Babacan Demokrasi Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (2)

Hakan Arslanoglu:

6 lı masa kendileri de biliyor aday çıkacak kişi kazanamayacak. o nedenle kimse kaybetmeye cesaretli değil. Çıkarsa Kılıçdaroğlu çıkar oda boşa çıkar.

6
1
yanıtYanıtla
Sadık:

Bunlar aylardır toplanıyor daha karar verecekler vay Ülkemin haline

3
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title