Haberler

AYM Ali İsmail'le aynı sokakta dövülen Doğukan Bilir için kararını verdi: Dayak değil eziyet

Güncelleme:

Anayasa Mahkemesi, Ali İsmail Korkmaz'ın öldürüldüğü sokakta dövülen Doğukan Bilir'le ilgili kararını verdi. AYM, eziyet yasağının ihlal edildiğine ve 25 bin lira manevi tazminata hükmetti.

Anayasa Mahkemesi (AYM), Eskişehir'de Gezi Parkı eylemleri döneminde polislerin döverek öldürdüğü Ali İsmail Korkmaz'ın ölüm yıldönümünde, aynı sokakta dövülen bir başka üniversite öğrencisi için ihlal kararını açıkladı. Darp edilen üniversite öğrencisinin başvurusunu görüşen AYM, eziyet yasağının ihlal edildiğine ve 25 bin lira manevi tazminata hükmetti

Gezi Parkı eylemleri sırasında Ali İsmail Korkmaz'ın Eskişehir'de dövülerek öldürülmesinin tanığı olan ve aynı sokakta darp edilen Doğukan Bilir'in başvurusunda AYM kararını verdi.

AYM Ali İsmail'le aynı sokakta dövülen Doğukan Bilir için kararını verdi: Dayak değil eziyetAli İsmail Korkmaz

YENİDEN YARGILANMASINA KARAR VERİLDİ

AYM, yirmiden fazla yerinden yaralanan ve üç dişi çıkan Bilir'e saldıran polislerin, sadece "basit yaralama" suçundan ceza almasının "orantısız" olduğunu belirterek Anayasanın "Kimseye işkence ve eziyet yapılamaz; kimse insan haysiyetiyle bağdaşmayan bir cezaya veya muameleye tabi tutulamaz" maddesinin ihlal edildiğine hükmetti.

AYM, iki polis memuru ve bir sivil saldırganın eziyet yasağının ihlali sonucunun ortadan kaldırılması için yeniden yargılanması kararlaştırıldı.

"7-8 KİŞİ TARAFINDAN DÖVÜLMÜŞTÜR"

Bilir'in başvurusunda 2 Haziran 2013'te TOMA'dan kaçarken, Korkmaz'ın dövülmesine ilişkin görüntülerin silindiği otelin bulunduğu sokakta yaşananlar AYM kararında şöyle aktarıldı:

"Sokak başında kısa bir süre bekledikten sonra polisin hareketlendiğini görünce otele doğru koşmaya başlamıştır. Bu sırada elleri sopalı, ikisi gaz maskeli, 4-5 kişi sopalarla başvurucuya saldırmıştır. Yere düşen başvurucuya polisler copla vurmuştur. Başvurucu buradan da kaçınca bina arasında kuytu bir yere girmiş, burada tekrar 7-8 kişi tarafından dövülmüştür."

AYM KARARINI VERDİ

Yerel mahkemenin polisler hakkında 3 bin TL adli para cezası ve hükmün açıklanmasının geri bırakılması, sivil saldırgana da 3 bin TL adli para ceza verilmesine ilişkin kararına yapılan itirazlar da reddedilip, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nde de onaylanınca konu AYM'ye taşındı.

AYM, "Başvurucunun dişindeki yaralar hariç diğer yaralar her ne kadar basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek nitelikte olsa da eylemin gece vakti silahtan sayılan sopa ve copla birden fazla kişi tarafından sokak ortasında işlendiği, dişteki kırık ve çıkıkların ise tek başına, yaralanmayı basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek niteliğe büründürdüğü, bu durumun başvurucunun onurunu daha fazla zedeleyebileceği değerlendirildiğinden eylem eziyet kapsamında değerlendirilmiştir" sonucuna ulaştı. AYM, yerel mahkemenin sadece para cezası ile davayı geçiştirmesini ise "fiilin sonuçlarını hafifletecek biçimde, orantısız bir şekilde adli para cezası öngörüldüğü"nü belirterek sorumlu polis ve sivil saldırganın yeniden yargılanmasına hükmetti.

AYM ayrıca Bilir'e 25 bin TL manevi tazminat ödenmesine ve sanıkların eziyet yasağını ihlali sonuçlarının ortadan kaldırılması yeniden yargılanması yapılmak üzere kararın da Eskişehir 9. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine hükmetti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ali İsmail Korkmaz Anayasa Mahkemesi Doğukan Bilir Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (8)

mahmado:

insan öldürdüler 25 bın tl mı

7
0
yanıtYanıtla
Türk:

Manavlar zerdüşt vatan hainlerine acımaz

1
4
yanıtYanıtla
Ali’ler:

İnsan mısın

yanıt1
yanıt0
musa:

yazık ettiler çocuğa ALLAH''A havale ediyoruz. Allah bizi bunlara benzer insanlardan ve polislerden korusun

3
2
yanıtYanıtla
Misafir:

Allah belanızı versin inşallah topunuzun katiller kula kulluk edenler ve emir verenler cehennemin dibine gideceksiniz topunuz

0
2
yanıtYanıtla
Eşekbaşı:

Gezi olaylarında bizim mahallemizde Ali''siz alevilik yaşayan arkadaşlarımız; polisi taşlamak olay çıkartmak ve iç karışıklığa neden olmak içi eski bakırköy belediye başkanının hatunundan her gün 100, 00 TL alıp Taksimdeydiler, şimdi hangisine üzülelim içini Gay-Travesti vs insanların sardığı 4 tane ağacamı? Ülkenin ekonomisine verilen zararamı? bu ülkenin vatandaşın paraları ile karnını doyuran adamın karısının yaptıklarına mı yoksa kendini böyle insanlara malzeme edip ölen gençlere mi?

0
2
yanıtYanıtla
BME başkanı:

evet çok doğru dolar 0, 4 TL arttı. Ekonomimiz çöktü. Rahibi de vermedik bak dolar 3 lira daha düştü. Yoksa arttı mı? Neyse kimse bu kadar zarar veremez bu ülkeye.

yanıt0
yanıt0
BEKİR:

Ali İsmail Korkmaz için değil, Doğukan Bilir''le ilgili kararını verdi diyor. haberi nerenizle okuyorsunuz ya. Bence okumuyorsunuz.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title