Haberler

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Güncelleme:

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan, yargılandığı davanın duruşmasında daha önce mahkeme başkanına söylediği "Efendim, bir tanem" sözlerinden ötürü tekrar özür diledi. Kaplan, kelimenin yanlışlıkla ağzından çıktığını belirtirken mahkeme başkanı ise "Kimin neyi, ne niyetle söylediğini biliriz, kötü niyet hissedersek gereğini yaparız." dedi.

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin 61 sanığın yargılandığı davanın bugünkü duruşmasında Kaplan ile mahkeme başkanı arasında bir ilginç diyalog daha yaşandı. Kaplan, mahkeme başkanına daha önce söylediği "Efendim bir tanem" sözünü yanlışlıkla söylediğini açıklarken mahkeme başkanı da "Kimin neyi, ne niyetle söylediğini biliriz." karşılığını verdi.

KAPLAN'DAN TEKRAR "BİR TANEM" ÖZRÜ

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen davanın duruşmasına, sanıklar, müştekiler ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme Başkanı Mehmet Güven, duruşmaya dün tahliye talebinde bulunmayan tutuklu sanıklar ve avukatlarının beyanlarıyla devam edileceğini bildirdi.

Sanık ve avukat beyanlarına geçilmeden önce Bora Kaplan mahkeme başkanından söz isteyerek, 16 Nisan'da görülen duruşmada Mahkeme Başkanı Mehmet Güven'e yönelik, "Efendim bir tanem." sözleri nedeniyle heyetten ve mahkeme başkanından özür diledi.

Kaplan, ilk beyan verdiği esnada kendini anlatmaya çalışırken kelimenin yanlışlıkla ağzından çıktığını belirterek, "O an da hararetle size 'Efendim bir tanem.' diye hitap etmiştim. Sonrasında özür de diledim. Herkesin önünde sizden ve makamınızdan tekrar özür diliyorum. Ben devletin hiçbir memuruna saygısızlık yapmadım, yapmam da. Basında yer alan haberlerin birçoğu asılsızdır. Gazetecileri de vicdana davet ediyorum." diye konuştu.

"KÖTÜ NİYET HİSSEDERSEK GEREĞİNİ YAPARIZ"

Mahkeme Başkanı Güven, Bora Kaplan'ın özrünü kabul ederek, "İlk celsede söylemişsin ve defaatle özür dilemişsin zaten. Kimin neyi, ne niyetle söylediğini biliriz, kötü niyet hissedersek gereğini yaparız." dedi.

Duruşmanın devamında, tahliye talebinde bulunması için tutuklu sanıklara söz verildi. Sanık Barış Kurt, bilirkişinin hazırladığı HTS raporunun gerçekleri yansıtmadığını, aldıkları bir başka raporla müşteki Erkan Doğan'ın beyanlarının doğru olmadığını ispatladığını savundu. Kurt, dosya içerisindeki inceleme tutanaklarının iddianamenin temelini oluşturduğuna değinerek, kayıtlardaki verilerin haritalarda yanlış yerleştirildiğini ve tekrar incelenmesi gerektiğini öne sürdü.

"KAPLAN'I SATSAYDIM BU İŞLER BAŞIMA GELMEYECEKTİ"

Gözaltına alındığı sırada polislerin, kendi arabasından alınan silahın ruhsatını yırttıklarını da savunan Barış Kurt, şöyle konuştu: "Emniyette baskı altında söylenilenleri kabul etmediğim için şu an buradayım. Bora Kaplan benim arkadaşımdır. Ben eğer ilk gün Bora Kaplan'ı satsaydım, emniyette bana söylenenleri söyleseydim bu işler benim başıma gelmeyecekti. Ben Murat Çelik'i falan tanımam. Erkan Doğan para için, bazı insanlar da koltuk için, benim hayatımı bitirdiler. Adaletinize güveniyorum. Tahliyemi talep ediyorum."

Sanık Kanber Keskin de iddianamede örgüt yöneticilerinin arasında yer aldığını fakat tanıkların verdiği beyanlarda isminin geçmediğini, baskı ve tehdit altında Bora Kaplan'ın aleyhine ifade vermediği için yargılandığını iddia ederek, tahliyesini istedi.

Sanık Sercan Keleş de üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, tahliye talebinde bulundu. Tutuklu sanıkların taleplerinin ardından sanık avukatlarının talepleri dinlendi.

Bora Kaplan'ın avukatlarından Umut Köroğlu, Kaplan'ın gözaltına alınması operasyonunun yasa dışı olduğunu öne sürdü. HTS kayıtlarıyla ilgili raporu hazırlayan bilirkişinin kısa süre önce Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığından (KOM) ayrılan bir polis olduğunu, bazları yalan yanlış tanzim ettiğini iddia ederek bilirkişi hakkında evrakta sahtecilikten suç duyurusunda bulunulmasını istedi. Duruşmaya yarın sanık avukatlarının beyanlarının alınmasıyla devam edilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Ayhan Bora Kaplan Ankara Mahkeme Yargı Ceza Suç Hukuk Politika Güncel Haberler

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Bakmadan Geçme

Bayram tatilinde bankalar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası bankalar kapalı mı? Bayram tatilinde noterler açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası noterler kapalı mı? Bayram tatilinde kargolar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası kargolar kapalı mı? Türkiye-Brezilya Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-Brezilya voleybol maçı saat kaçta? Türkiye-Brezilya voleybol maçı şifresiz canlı izle! Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda AVM'ler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde alışveriş merkezleri çalışıyor mu? #128717 Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz?
15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

500

Yorumlar (6)

Erdem Sen:

cok tanidik bir söz olmus

38
1
yanıtYanıtla
Hamzapapu:

Asıl amaç gizli bir şifre olmasın

33
0
yanıtYanıtla
Raşid Polat:

hakimin cevapta, bildigin rajon kesmis. helal olsun

15
11
yanıtYanıtla
Büşra :

Adam ceza alsa da mahkemede "iyi hal" filan indirimi yaparlar. Bir tanem lafını bile kasıtlı söylemiştir. Bir de devlet memuruna saygı vs hepsi nasıl da algı

14
0
yanıtYanıtla
Kutay Soysal:

memur agalarda şov yapmışşş adam yerde ters kelepçede üzerinde memur abandığı halde makineli tüfekle hedef alınıyor

1
12
yanıtYanıtla
oturan:

Komedi olmuş adam mafya daha neyi sorguluyorsunuz

7
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title