Haberler

Avrupa Birliği Bakanı Ali Haydar Konca Kocaeli'de Açıklaması

Kocaeli’de bir dizi ziyaret gerçekleştiren Avrupa Birliği Bakanı Ali Haydar Konca, “Seçim güvenliğinin sağlanması için hükümetin bir an önce silahları susturması gerekiyor” dedi.

Kocaeli'de bir dizi ziyaret gerçekleştiren Avrupa Birliği Bakanı Ali Haydar Konca, "Seçim güvenliğinin sağlanması için hükümetin bir an önce silahları susturması gerekiyor" dedi.

Seçim hükümetinde AB Bakanı olan HDP Milletvekili Ali Haydar Konca, bakanlık görevinin ardından ilk kez Kocaeli'yi ziyaret ederek HDP İl Başkanlığı'nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Yaşanan terör olaylarına değinen Bakan Konca, "Seçim sürecinin yaşandığı bu ortamda seçim güvenliğini sağlaması ile birinci derece görevli olan hükümetin mutlaka silahların durdurulması, sürekli ateşkes ilan edilmesi ve çözüm masasına dönülmesi konusunda irade ortaya koyması ve onu sağlaması gerekiyor. Öbür türlü seçim güvenliğinden söz etmek mümkün olmayacağı gibi seçim sonuçlarının tartışılmasına da yol açacaktır" dedi.

Cizre'de yaşanan olaylarla ilgili konuşan Bakan Konca, "Cizre hadisesi çok acıklı bir hadise ve Türkiye'de barış sürecin, sabote edecek nitelikte bir hadisedir. Cizre'de dokuzuncu gününü doldurdu sokağa çıkma yasağı. Bu süreçte ben bakan olarak partimizdeki yetkililerle, ilgili bakanlarla görüşmek üzere bu sürecin görüşmeler yoluyla hatta devreye bizler girme suretiyle ve taraflarla görüşerek ölüm olayı olmadan, insanlar eziyet çekmeden çözülmesinden yana irade ortaya koyduk. Ancak bu irademiz karşılık bulmadı. Biz genel merkez yöneticilerimizle, eş genel başkanımızın başkanlığında Cizre'ye gitmek istedik. Bunu resmi bir biçimde talepte ettik. Ancak iki Bakanımızın da dahil olduğu bu heyete izin verilmemesi üzerine gördüğünüz barış yürüyüşünü gerçekleştirdik. Barış yürüyüşü sonrası ciddi manada engellerle karşılaştık. Bu Türkiye için iyi bir manzara değildir, yürek karartıcıdır. Barış yürüyüşü sonrası da oturma eylemi yaptık. Hiçbir zaman zorla Cizre'nin içerisine girme gibi bir tavrımız olmadı. Öyle bir amacımız yoktu esas itibariyle. Bizim amacımız kamuoyunun dikkatini Cizre'ye çekmek ve Cizre'de sokağa çıkma yasağının ve ölümlerin durmasını sağlamaktı" şeklinde konuştu.

Avrupa Birliği Bakanı Ali Haydar Konca, yapmış olduğu açıklamaların ardından Kocaeli'de bulunan diğer parti teşkilatlarını ziyaret etmek üzere Kocaeli İl binasından ayrıldı. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali Haydar Konca Avrupa Birliği Cizre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title