Haberler

Atatürk'ün Ruhuna Mevlit Okutuldu

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümün 75.yılında dualarla anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümün 75. yılında dualarla anıldı. Çamlıca Köyü Muhtarlığı ile Hayrados Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği, Atatürk ve silah arkadaşlarının ruhuna Kur'an-ı Kerim ve Mevlit okuttu. Belediye Fuar Alanında düzenlenen mevlide, Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri ve vatandaşların yoğun katılımı oldu. Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan etkinlik, mevlit okunmasıyla sürdü. İlçe Müftüsü Ahmet Şamil Ok'un Atatürk ve silah arkadaşları için dua okumasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Hayrados Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği Başkanı Ergün Sönmez yaptığı konuşmada, Atatürk ve silah arkadaşlarını anmak ve Türk milletine emanet ettikleri değerlere sahip çıktıklarını belirtmek için bu etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu yıl 4'üncüsünü düzenledikleri programa katılanlara teşekkür eden Sönmez şunları söyledi:

"Gerek kendi milleti, gerek dünya milleti için korku kaynağı olmuş liderler unutulmaya yüz tutmuştur. Barışın simgesi olan Atatürk ise tüm dünya liderlerinin takdirini kazanmıştır. Günümüzde dünyanın birçok ülkesinde iç savaş ve kaos hakimdir. Emperyalist güçler aynı senaryoları ülkemiz için de uygulamak istemektedirler. Türk milleti olarak bizler 90 yıldır hiçbir din, dil, mezhep ayrımı yapmadan yaşadık ve yaşamaya devam edeceğiz. Unutmasınlar ki Atatürk devrimleri ile yaşamış bizleri kimse yolumuzdan ayıramaz. Atatürk demek özgürlük demektir, Atatürk demek aydınlık demektir, Atatürk demek vatanseverlik demektir, Atatürk demek çağdaşlık demektir, Atatürk demek tam bağımsız bir Türkiye demektir. Ne mutlu Türk'üm diyene."

Sönmez'in konuşmasının ardından davetlilere seslenen Kaymakam Muhittin Pamuk, Atatürk'ün ebediyete intikalinin 75. yılını şükran ve özlemle andıklarını söyledi. Türk milletinin tarih boyunca önemli şahsiyetler ve liderler çıkardığını, bunun Türk milletinin önemli bir özelliği olduğunu vurgulayan Pamuk, Atatürk'ün Türk milletinin gözünde ve gönlünde ayrı bir yere sahip olduğunu dile getirdi. Atatürk'ün yok edilmek istenen bir ülkeyi yeniden var ettiğini ve Türk milletine emanet ettiğini belirten Pamuk, "Atatürk bir zümrenin, bir sınıfın, bir gurubun değil, Türk milletinin ortak malı, ortak kahramanı, ortak değeridir. Atatürk'ü Atatürk yapan bu özelliğidir. Birkaç saat önce onu şiirlerle, marşlarla, konuşmalarla andık. Şimdi buruda dualarla anıyoruz. İşte Atatürk'ü farklı kılan budur. Toplumun her kesiminin Atatürk'e olan muhabbeti, sevgisi, minnettarlığı, farklı farklı uygulamalarla ifade ediliyor. Bu düşüncelerle bu etkinliği organize edenlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından kazanlarda hazırlanan yemekler davetlilere ikram edildi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Muhittin Pamuk Gazipaşa Çamlıca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title