Haberler

Asırlık Sevdanın "Abdullah Dede"Si Vefat Etti

Malatya'nın Arguvan ilçesinde 92 yıl Elif Adıgüzel ile evli kalan ve eşini geçen yıl kaybeden 115 yaşındaki Abdullah Adıgüzel, yaşamını yitirdi Çift, "asırlık sevda" haberleriyle gündeme gelmişti

Malatya'nın Arguvan ilçesinde 92 yıl Elif Adıgüzel ile evli kalan ve eşini geçen yıl kaybeden 115 yaşındaki Abdullah Adıgüzel, vefat etti.

Yazıbaşı köyünde hayatını kaybeden Abdullah Adıgüzel, kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

Oğlu İsmail Adıgüzel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, annesi Elif Adıgüzel'i 8 ay önce kaybettiklerini hatırlatarak, "Babam her gün eşini hatırlıyordu. Annemin ölümü babamı çok üzmüştü. Bizden sürekli helallik istiyordu. Son bir ayda sanki öleceğini biliyormuş gibiydi. Annem sağ olsaydı babamın daha uzun yaşayacağını düşünüyorum. Babam Elif'ine dayanamadı" dedi.

Babasının sürekli vefat eden eşinden söz ettiğini kaydeden İsmail Adıgüzel, "Yaylada çalıştıklarını, bizi ne şartlarda büyüttüklerini anlatırdı" diye konuştu.

7 çocuk ve 113 torun sahibi çiftin hikayesi, haberlere konu olmuştu. "Asırlık sevda" haberleriyle basında yer alan çift, evlilik yıl dönümlerinde, doğum günlerinde ve Sevgililer Günü'nde basının ilgi odağı haline gelmişti. - Malatya

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Adıgüzel Abdullah Dede Arguvan Malatya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title