Haberler

Artvin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97. Yıl Dönümü

Artvin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü nedeniyle kentte kortej yürüyüşü düzenlendi.

Artvin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü nedeniyle kentte kortej yürüyüşü düzenlendi.

Ellerinde Türk bayrakları ve meşale bulunan vatandaşlar, Livane Mehteran Takımı eşliğinde Artvin Belediye binası önünden Halit Paşa Meydanı'na kadar yürüdü.

Vali Ömer Doğanay, yürüyüşün ardından yaptığı konuşmada, 7'den 70'e binlerce insanla Artvin'in kurtuluş yıl dönümünü kutlamaktan onur duyduğunu söyledi.

Türkiye'de neredeyse kurtuluş yıl dönümü kutlanmayan il olmadığını belirten Doğanay, "Düşmanlarımızı Allah'ın yardımıyla bu vatandan ebedi olarak def ettik. Kurtuluş Savaşı ve 15 Temmuz'daki ruh bu millette ebedi olarak devam edecek." dedi.

Doğanay, vatan toprağını için şehit düşen tüm vatan evlatlarına Allah'tan rahmet diledi.

Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ise Artvin'in yeniden vatan topraklarına katılmasının 97'nci yılını ilk günkü heyecanla kutlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Kocatepe, konuşmasında şunları söyledi:

"Dünyaya hükmedecek bir devletin doğum sancılarını yaşadığımız bu günlerde diyoruzki 'ha Afrin ha Artvin' bizim için fark etmez. Ecdadımızın zaferleriyle, kahramanlıklarının hikayeleriyle büyüdük. 'Bunlar mazide kaldı' derken Allah'a bu millete, dosta düşmana Türk'ün gücünü gösterme imkanı verdiği için şükürler olsun."

Türk askerinin Afrin'de adeta yeni bir Malazgirt destanı yazdığını dile getiren Kocatepe, "İçeride ve dışarıda bugünleri karalamaya çalışanlar dün olduğu gibi bugün de olacaktır. Biz sefere çıkıyoruz, zafer Allah'tandır. Bu ülkede 'a partisi', 'b partisi' derdi yoktur. ya vatan seversiniz ya da vatan hainisiniz. Bugün savaştaki bir milletin, dua eden halkı olarak buradayız. Buradan Afrin'deki askerlerimize dualarımızı gönderiyoruz."

Kutlamalar çerçevesinde Artvin Belediyesi Öztürk Serengil Sahnesi Tiyatro Topluluğu, Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezinde, "Kuvayi Milliye" adlı tiyatro oyununu sahneledi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Kocatepe Ömer Doğanay Artvin Afrin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
title