Haberler

Artuklu Üniversitesi bünyesinde "Aile Sağlığı Merkezi" açıldı

Güncelleme:

Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde görev alan akademisyen, hizmetli ve idari personelin yanı sıra öğrencilere yönelik koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetlerini vermek amacıyla üniversite yerleşke alanında " Prof.Dr. Aziz Sancar Aile Sağlığı Merkezi" törenle açıldı.

Mardin Artuklu Üniversitesi ve Mardin Halk Sağlığı Merkezi işbirliği ile Mardin Artuklu Üniversitesi Merkezi Kampüs Yerleşkesi Edebiyat Fakültesi ek binasında hasta kabulüne başlayan Aile Sağlığı Merkezi'nin açılış töreninde; Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Mardin Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz, Aile Sağlığı Merkezi Doktoru Abdulkadir Kuzu ve üniversite hemşireleri hazır bulundu.

Türkiye'de bulunan üniversiteler arasında ikinci olarak Mardin Artuklu Üniversitesi'nin "Aile Sağlığı Merkezi" ile öğrenci ve personele hizmet verdiği bilgisini veren Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça;

"Artuklu Üniversitesi ve Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğinde güzel bir çalışmaya imza attık. Üniversite olarak öğrencilerimizin ve personelimizin birçok alanda olduğu gibi sağlıkta da güzel ve hızlı hizmete kavuşması için gayret gösteriyor ve sağlık alanında güzel bir adım atarak, Aile Sağlığı Merkezimizi hizmete sunuyoruz" dedi.
Merkezin, hafta içi mesai saatleri içerisinde 2 Sağlık Personeli ve 1 Doktor ile 4000 kişiye sağlık hizmeti vereceğini belirten Ağırakça, daha fazla talebin olması halinde sağlık personellerinin istihdam edilebileceğini ifade etti.
Aile sağlık merkezinde tüm yapılan hizmetlerin ücretsiz olduğu ve her türlü rahatsızlıkta ilk muayenenin aile hekimi tarafından yapılmasının yanında, gebe ve lohusa izlemi bebek- çocuk izlemi, aşılama hizmetleri, aile planlaması, kan tetkikleri, temel laboratuvar hizmetleri ve evde bakım hizmetlerinin de verileceğinin altını çizen Ağırakça,
Aile sağlığı merkezi şartlarında tanı veya tedavisi yapılamayan hastaları sevk etmek, sevk edilen hastaların geri bildirimi yapılan muayene, tetkik, tanı, tedavi ve yatış bilgilerini değerlendirerek, ikinci ve üçüncü basamak tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri ile evde bakım hizmetlerinin koordinasyonunun sağlanabileceğini belirtti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Ağırakça Mardin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title