Haberler

Seçil Erzan davasında ifade veren Buse Terim, babasıyla ilgili soruyu duyunca çılgına döndü

Güncelleme:

Seçil Erzan'ın ünlü sporcuları dolandırdığı gerekçesiyle yargılandığı dava dün görüldü. Duruşmada ifade veren Buse Terim Bahçekapılı, bir sanık avukatının "Fatih Terim'in adı bu fonda geçiyor, sizi uyarmadı mı?" sorusu üzerine sinirlenerek "Babamın o dönemki avukatı ve Seçil Erzan'ın eski nişanlısı olan Candaş beye sorun. O Seçil hanımın yaptıklarına uyanmış da neden müvekkillerini uyarmamış" dedi.

Aralarında spor dünyasının ünlü isimleri Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ile Selçuk İnan'ın da bulunduğu toplam 21 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yargılanan Seçil Erzan ve 6 sanığın yargılandığı duruşma dün görüldü. Duruşmada ifade veren Buse Terim Bahçekapılı, sanık bir avukatın, "Babanızın fonda adı geçiyor sizi uyarmadı mı" sorusu karşısında sinirlerine hakim olamadı.

BUSE TERİM: SEÇİL ERZAN'A 190 BİN DOLAR VERDİM

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma sabah saat 11.30 sıralarında başlamış öğlen saat 13.30 da ara verilmişti. 14.30 sıralarında yeniden başlayan duruşmada Seçil Erzan'ın savunmasının ardından müştekilerin ifadelerine geçildi. Şikayetçi Buse Terim Bahçekapılı ifadesinde, "2 Kasım 2022 de kuzenim Terim Arıcan, benim Denizbank'ta vadeli param var dedi. Seçil Erzan fonundan bahsetti. Fonun iyi olduğunu söyledi. Ben de hu konulardan anlamadığım için kendisiyle görüştüm. Seçil Erzan'a vadede olan paramı 190 bin doları verdim. Daha önce bu konuyu ailemle konuşmadım. Babam Fatih Terim'le bu konuda konuşmadım, soru sormadım, bahsetmedim. Seçil Erzan'la bankacılık işlemleri için konuşurduk onun dışında görüşmedik. Eşimin Seçil Erzan'ın bahsettiği fonu söylediğinde evet benimde param orda dedim. Ben Seçil Erzan'a para teslim etmeden önce hiç konuşmadım. Evrak istediğimizde parayı teslim ettiğimiz gün işi nedeniyle acil çıktığı için verememiş sonrası için ise bahaneler sunulmuş. 190 bin dolar zararım var. Şikayetçiyim. Seçil Erzan, banka müdürü olmasaydı parayı kesinlikle vermezdim" dedi.

Seçil Erzan davasında ifade veren Buse Terim, bir soru karşısında sinirlendi

BUSE TERİM'İ SİNİRLENDİREN SORU

Buse Terim'in ifadesi sonrası bir sanık avukatı söz alarak Fatih Terim'in adının fonda geçtiğini ve kendilerini uyarıp uyarmadığını sordu. Avukat ayrıca Fatih Terim'in eski avukatı ve aynı zamanda Seçil Erzan'ın eski nişanlısı olan Candaş Gürol'un da ifadesinde, "Fatih Terim'e kırgınım" dediği kısmı hatırlatınca sinirlenen Buse Terim, "Siz Candaş bey buraya geldiğinde ona şunu sorun, madem ki Seçil hanımın bunları yaptığına uyanmış, neden müvekkillerini uyarmamış?" dedi.

TUTUKLULUK HALİ DEVAM EDECEK

Duruşmada görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı, sanıkların ayrı ayrı tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti. Tutuklu sanıkların avukatları ise müvekkillerinin tahliyelerine karar verilmesi istedi. Ara kararını açıklayan mahkeme, duruşmanın sabah 11'den beri devam ediyor olduğu, dinlenmemiş olan tanıkların dinlenmesini de dikkate alarak duruşmayı 15 Ocak Pazartesi tarihine erteledi. Mahkeme ayrıca, sanık Seçil Erzan ile Ali Yörük'ün tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.

Seçil Erzan davasında ifade veren Buse Terim, babasıyla ilgili soruyu duyunca çılgına döndü

DAVANIN GEÇMİŞİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, aralarında Buse Terim Bahçekapılı, Emre Belözoğlu, Emre Çolak, Fernando Muslera, Arda Turan, Selçuk İnan, Volkan Bahçekapılı'nın da bulunduğu 18 kişi 'müşteki' sıfatıyla yer alırken; Seçil Erzan, Ali Yörük, Asiye Öztürk, Atilla Yörük, Hüseyin Eligül, Kerem Can ve Nazlı Can'un bulunduğu 7 kişi ise 'şüpheli' sıfatıyla yer aldı.

Hazırlanan iddianamede, Denizbank'ın Levent Büyükdere Caddesi Şubesi müdürü olarak çalışan şüpheli Seçil Erzan'ın, müştekilerden Bülent Çeviker'den kişisel güven ilişkisine dayanarak 2 milyon dolar parayı değerlendirmesi amacıyla elden aldığı, 3 Nisan'da 3 milyon olarak iade edeceğini bildirdiği, bunun karşılığında da müşteriye yazılı bir evrak verildiği ancak şube müdürüne ulaşmaya çalışsa da ulaşamadığı anlatıldı. Şüpheli Erzan'a ulaşamayınca durumun bankaya bildirildiğinin aktarıldığı iddianamede, banka tarafından araştırma yapılmaya ve Seçil Erzan'a ulaşılmaya çalışıldığı ancak ulaşılamadığı, bu nedenlerden dolayı Erzan hakkında suç duyurusunda bulunulduğu ve soruşturmaya başlandığı kaydedildi.

KİM NE KADAR PARA YATIRDI?

İddianamede, müştekilerden Buse Terim Bahçekapılı'nın 190 bin Amerikan Doları verdiği, Emre Belözoğlu'nun bu fona para yatırması için bir kısmını Volkan Bahçekapılı ile göndermek suretiyle toplamda 4 milyon 292 bin doları şüpheli Erzan'a teslim ettiği, Fernando Muslera'nın 1 milyon 200 bin dolar teslim ettiği ancak şüpheli Erzan'ın bu paranın 700 binlik kısmını geri vererek 500 bin dolar dolandırdığı kaydedildi. Öte yandan şüpheli Erzan'ın Arda Turan'dan 13 milyon 900 bin dolar nakit elden para alıp sadece 6 milyon 400 bin doları fon getirisi olarak geri vermek suretiyle 7 milyon 500 bin dolandırdığı belirtildi. Şüphelinin Selçuk İnan'dan ise 3 milyon 685 bin dolar alıp bunun 2 milyon 150 binini fon getirisi olarak geri iade ederek toplamda 1 milyon 535 bin dolandırdığı kaydedildi.

SEÇİL ERZAN HAKKINDA İSTENEN CEZA 252 YILA YÜKSELDİ

18 müştekili iddianamede şüpheli Erzan'ın 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'özel belgede sahtecilik' suçlarından toplamda 66 yıldan 216 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Diğer 6 şüphelinin ise 3 yıl ile 65 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezasıyla cezalandırılmaları talep edildi. Daha sonra 3 mağdurun da eklenmesiyle müşteki sayısı 21'e yükselirken, Erzan hakkında istenen hapis cezası da 77 yıldan 252 yıla kadar yükseldi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Seçil Erzan Fatih Terim Buse Terim Fatih Dolandırıcılık Suç Hukuk Magazin Güncel Haberler

500

Yorumlar (7)

Alp arslan Urallar:

Bunlar milli falan değil bizi yemişler

104
1
yanıtYanıtla
KARAYEL:

usta bu yorumun tam yerinde! Gülmekden altima kacirdim...

yanıt23
yanıt1
Gökhan Akgül:

SİZCE FATİH TERİM DURDUK YERE Mİ BİR ANDA YUNANİSTAN DA BİR TAKIM ÇALIŞTIRMAYA GİTTİ.

102
2
yanıtYanıtla
Goethegitme:

Çok korkuyoruz kizdirmayin şunlari

73
1
yanıtYanıtla
Sahin Sahin :

Buse Terim bu parayi nasil kazanmis? Kaynagi nerden, Maliye önce buna Cevap vermeli

19
1
yanıtYanıtla
Büşra :

İlkokul çocuğuna sorsan, bir banka personeline ödeme yaptığında dekont makbuz vs bir belge alması gerektiğini bilir. Bunlar bu kadar yüksek miktarda paraları veriyorlar ve karşılığında bir belge filan almıyorlar alamıyorlar. Sonra "banka görevlisi diye verdik" zart zurt. Kim yutar bunları???

11
1
yanıtYanıtla
Sahin Sahin :

Önce Maliye isini adam gibi yapsin, Paralarin kaynaklari nerden ve vergileri ödendimi?

11
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title