Haberler

Arabalı Vapur Faciasında 3 Şüpheli Serbest Bırakıldı

Güncelleme:

Sirkeci'de 1 kişinin öldüğü kazanın yaşandığı vapurun kaptanı ve 2 personel için savcı tutuklama talep etti, ancak 3'ü de serbest bırakıldı.

Sirkeci'de 1 çocuğun öldüğü arabalı vapuru kazasıyla ilgili olarak gemi kaptanı dahil 3 kişi "taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçlamasıyla mahkemeye sevk edildi. Savcı 3 şüphelinin de tutuklanmasını istedi. Ancak 3'ü de ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Sirkeci'de, 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz'ın öldüğü, biri ağır 3 kişinin yaralandığı arabalı vapur kazasıyla ilgili gemi kaptanı Erkan Atalay İm'in de aralarında bulunduğu 3 şüpheli Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

TUTUKLULUK İSTEMİYLE MAHKEMEYE SEVK EDİLDİLER

Kaptan Erkan Atalay İm'in de aralarında bulunduğu 3 kişi savcıya kazaya ilişkin ifade verdi. Savcı, ifadelerinin ardından gemi kaptanı Erkan Atalay İm'de dahil 3 kişiyi 'Taksirle ölüme sebebiyet vermek' iddiasıyla tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk etti. 

3'Ü DE SERBEST BIRAKILDI

Kaptan dahil 3 kişi, yurtdışı yasağı getirilerek tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İDO, FACİANIN YAŞANDIĞI İSKELEYİ KAYDEDEN KAMERA YOK DEDİ AMA..

5 yasindaki bir çocuğun ölümü, 1'i agir 3 kisinin yaralanmasıyla sonuçlanan arabalı vapur faciasının yaşandığı iskelenin kamerayla izlenmediği belirtildi. Doğan Haber Ajansı'nın olaya dair sorularını yanıtlayan İDO yetkilisi araçların arabalı vapura bindikleri alanı kaydeden kamera sistemlerinin olmadığını söyledi.

VAPURLARIN KAMERALARLA DONATILDIĞI GÖRÜLDÜ

Oysa bugün sıradan bir hareketliliğin yaşandığı Sirkeci iskelesinde kaydedilen görüntülerde söz konusu vapurların en riskli yeri, kapağın üstünü gözleyen kameralarla donaltıldığı görülüyor. Bu kameraların faciaya yol açan nedeni kesin olarak ortaya koyacak kadar etkili yerlere yerleştirildikleri görüldü.

"KAZAYA İLİŞKİN GÖRÜNTÜLER SAVCILIĞA TESLİM EDİLDİ"

İDO, daha sonra farlı bir açıklama yaparak, kazaya ilişkin görüntülerin savcılığa teslim edildiğin açıkladı. Daha önce olay yerinde herhangi bir kamera bulunmadığı ve görüntü olmadığı iddia edilmişti.

İDO'dan yapılan açıklamada şöyle denildi:

Araç yüklemesi yapılan tüm gemilerimizde kamera sistemleri bulunmakta olup, dün yaşanan kazanın da görüntüleri mevcuttur. Ancak, dün gerçekleşen kazayla ilgili kamera görüntüleri, resmi soruşturmayı yürüten savcılığa ve Ulaştırma Bakanlığı Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu'na teslim edilmiş olup, ilgili makamlarca incelenmektedir. İDO olarak soruşturmanın gizliliği kapsamında, resmi incelemeye tabi tutulan kamera görüntülerini yayınlama yetkisine sahip değiliz."

FACİANIN YAŞANDIĞI ARABALI VAPURDA İNCELEME

Sirkeci'de facianın yaşandığı 'Sadabat' adlı arabalı vapur Kabataş İskelesi'ne çekildi. Burada arabalı vapur Ankara'dan gelen Ulaştırma Bakanlığı Kaza İnceleme Tetkik Kurulu üyeleri ve İstanbul Liman Başkanlığı tarafından kazaya ilişkin oluşturulan kurul üyeleri tarafından incelendi.

KAPTANIN İKİNCİ KAZASI

Meslektaşları arasında çok başarılı ve tecrübeli bir kaptan olarak anılan Erkan Atalay İm, bir dönem İDO Kaptan ve Başmühendisleri Derneği Başkanlığı görevini de yürütmüştü. Kaptan Erkan Atalay İm 29 Ocak 2010'da Bandırma-Yenikapı seferini yaparken Malta bayraklı New Breeze adlı kuru yük gemisiyle çarpışan İDO'ya ait Mehmet Reis feribotunun da kaptanıydı. İki kişinin yaralandığı kazaya, Malta gemisinin dümeninin kilitlenmesinin neden olduğu açıklanmıştı.

##5791142##
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çağlayan Adalet Sarayı Ulaştırma Bakanlığı Su Yılmaz Malta Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (30)

)muratturk.322@hotmail.com:

Hep tayyıbın yuzunden

22
23
yanıtYanıtla
cengiz tuğtağmerfa.23@hotmail.com:

tayyip kadar başına taş düşsün

yanıt0
yanıt0
SENA SAKARYAsena.zekovic@facebook.com:

kesin suçlular akplidir

21
22
yanıtYanıtla
Malatyasherlockholmes333@hotmail.com:

Hain Cehape elini başörtümüzden çek git artık israile !!!!!

8
30
yanıtYanıtla
ardaarda@hotmail.com:

senın cehape yazan minik aklını seveyım malatyalı..:))))

yanıt0
yanıt0
ali karakaşgeritliali@hotmail.com:

başörtünüde al arabistana git.....

yanıt0
yanıt0
ASİ DERSİMLİdarkblue62@hotmail.com:

SORUMSUZ AKP BELEDİYECİLİĞİNİN ÖRNEKLERİ BUNLAR SEL FELAKETİNDE DERE YATAKLARI İMARA AÇILDIĞINDAN DOLAYI 33 İNSAN YAŞAMINI YİTİRDİ. AYNI GÜN KADİR TOPBAŞ PİŞMİŞ KELLE GİBİ HALKIN ÖNÜNE ÇIKTI. BAŞKASI OLSA AYNI GÜN İSTİFA EDERDİ ADAMLAR YENİ DÖNEMDE DE ADAY GÖSTERDİLER.

16
20
yanıtYanıtla
ercument pervisteknooto@hotmail.com:

sen ıstanbula sonradan geldin her halde orası ilk defa bedrettin dalan zamanında tastı butun binalar sular altında kaldı o donemde ıstanbulda olsaydın bılırdın gunlerce tartıstılar Istanbulda Her CHP hukumetının ardından gecekondu patlaması yasanmıstır onalrada daha sonrakı 15-20 yıl ıcerısınde tapu verılmıstır aynı gun ıstıfa edılseydı Lozanda berı ıdare edecek hukumet bulunmazdı bu memlekette

yanıt0
yanıt0
ASİ DERSİMLİdarkblue62@hotmail.com:

AKP ZATEN İSTANBULDA ŞAMARI YİYECEK RAHAT OLUN!!!

yanıt0
yanıt0
hakanelfhkn16@gmail.com:

bu olaya bile siyaset karıştıran zihniyet.. ne diyyim size yafs . . .

20
7
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title