Haberler

Antalya Özel - 1 Santimlik Kabak Çekirdeği Minik Nilda'yı Öldürüyordu Hd

Özel - 1 santimlik kabak çekirdeği minik Nilda'yı öldürüyorduANTALYA'nın Alanya ilçesinde oturan Çaltı ailesinin kızı Nilda (2), annesinden habersiz yediği kabak çekirdeği yüzünden ölümden döndü.

Özel - 1 santimlik kabak çekirdeği minik Nilda'yı öldürüyordu

ANTALYA'nın Alanya ilçesinde oturan Çaltı ailesinin kızı Nilda (2), annesinden habersiz yediği kabak çekirdeği yüzünden ölümden döndü. 3 hafta boyunca 3 hastanede bronşit tanısıyla tedavi gördükten sonra düzelmeyince dördüncü kez başvurulan hastanede yapılan tetiklerde, minik Nilda'nın nefes borusunda yabancı cisim olduğu belirlendi. Antalya'da acil ameliyata alınan Nilda, nefes borusundaki 1 santimlik kabak çekirdeğinden kurtuldu.

Alanya'da oturan Ayşegül Çaltı (31) ile aynı yaştaki Süleyman Çaltı'nın 3 çocuğunun en küçüğü Nilda, geçen Ramazan Bayramı'nın birinci günü rahatsızlandı. Ailesiyle birlikte yakınlarına bayram ziyaretine giderken araçta uyuyan Nilda, şiddetli öksürükle uyandı. Bir anda tıkanan ve nefes alamayan minik kız, eliyle ağzından bir şeyler çıkarmaya çalıştı. Ağzının kenarında çekirdek kabuğu gören aile Nilda'yı hemen hastaneye götürdü. Ailesi tarafından boğazına bir şey kaçmış olabileceği söylenen minik Nilda'nın yapılan tetkiklerinde bir şey olmadığı söylendi.

Eve gönderilen Nilda o geceyi öksürük içinde geçirince sabah ailesi tarafından yeniden hastaneye götürüldü. Bu kez akciğerinde enfeksiyon olduğu söylenerek minik kıza ilaç tedavisine başlandı. Tedaviye rağmen iyileşemeyen Nilda ailesi tarafından üçüncü kez hastaneye götürüldü. Bu kez bronşit olduğu söylenen Nilda, hastaneye yatırılarak bir hafta boyunca antibiyotik tedavisi gördü. Minik kız tedavisi tamamlanarak evine gönderildi.

DOKTOR YABANCI CİSİMDEN ŞÜPHELENDİ

Onca ilaç tedavisine rağmen iyileşemeyen Nilda, dördüncü kez hastaneye götürüldü. Muayene sırasında doktorun, nefes borusunda yabancı cisim olabileceğini söylemesi üzerine anne Ayşegül Çaltı, kızının dudağının kenarında çekirdek kabuğu gördüğünü yineledi. Anne Çaltı daha önceki hastanelerde de bunu söylediğini, ancak çocuğunda bir şey olmadığının söylendiğini hatırlattı.

Alanya'daki doktorun şüphesi üzerine Antalya'ya sevk edilen minik Nilda, Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahisi servisinde yapılan tetkiklerinde, nefes borusunda yabancı cisim belirlenerek ameliyata alındı. Nefes borusunda dik duran 1 santimlik kabak çekirdeği bronkoskopiyle çıkarılan Nilda, sağlığına kavuştu.

'ALLAH ÇOCUĞUMUZU KORUMUŞ'

Ayşegül Çaltı, 'Çocuğumuz 3 hafta iyi dayanmış. Allah korudu. Nefes borusundan bütün olarak kabak çekirdeği çıkarıldı. Allah Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki doktorlarımızdan razı olsun" dedi. Ailelere uyarılarda da bulunan Ayşegül Çaltı, çocuğunun çekirdek yediğini görmediğini, ancak Nilda'nın evde bulunan çekirdeği kendisinden habersiz yediğini söyleyerek, 'Artık ben bile çekirdek yemem. Evimde de bulundurmam. Bizim başımıza böyle bir şey geldi. Çok canımız yandı. Aileler dikkat etsin" dedi.

Turizm sektöründe çalışan Süleyman Çaltı ise daha önce başvurdukları hastanelerde doktorların Nilda'ya astım bronşit teşhisi koyduğunu ve bunun alerjiden kaynaklandığını söylediklerini belirtti. 3 hafta boyunca hastane hastane dolaştıklarını söyleyen Çaltı, Nilda'nın sağlığına kavuşmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

'NEFES BORUSUNUN YARISINI KAPLIYORDU'

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahisi Klinik Şefi Prof.Dr. Mehmet Bilgin, Nilda'nın kendilerine solunum sıkıntısı nedeniyle getirildiğini belirtti. Prof.Dr. Bilgin, 'Aile bize daha önce hastanelere başvurduklarında astım, bronşit tanısı konulduğunu, antibiyotik tedavisi uygulandığını söyledi. Biz muayene ettiğimizde 5 yaş altındaki çocuklarda sık karşılaştığımız bir durumla karşılaştık. Eğer çocukta solunum sıkıntısı ve enfeksiyon varsa öncelikle ailesine yabancı cisim olup olamayacağını sorarız. Ailesi böyle bir şey olabileceğini söyledi. Anestezi altında yaptığımız bronkoskopi sonucu Nilda'nın neredeyse nefes borusunun yarısını kaplayan bir cisim belirledik. Çıkardık ki bu bir bütün kabak çekirdeği" dedi.

'KABAK ÇEKİRDEĞİ YAN YATSA NİLDA ÖLÜRDÜ'

Bir insanın nefes borusunda yabancı cisimle yaşayabilmesinin imkansız olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Bilgin, 'Muhtemelen kabak çekirdeği daha önce sağ ya da sol akciğere giden ana bronşta olduğu için hastanın yaşamasına müsaade etmişti. Öksürünce ya da hareket edince nefes borusunun girişine çıkmış olmalı" dedi. Yaklaşık 6 santimetrelik soluk borusunun girişinde bulunan kabak çekirdeğinin dik durumda olduğuna da dikkat çeken Prof.Dr. Bilgin, 'Eğer bu kabak çekirdeği yan yatsa, soluk borusunu tamamen kapatsaydı minik kız ölürdü" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Alanya Çaltı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title