Haberler

Antalya'da "Adli Görüşme Odaları" Hazır

Antalya Adliyesinde, mağdurlar, suça sürüklenen çocuklar, tanıklar ve dezavantajlı grupların adliyeye geldikleri zaman güvenli bir ortamda ifadelerinin alınmasını sağlayacak "adli görüşme odasında" inceleme yapıldı.

Antalya Adliyesinde, mağdurlar, suça sürüklenen çocuklar, tanıklar ve dezavantajlı grupların adliyeye geldikleri zaman güvenli bir ortamda ifadelerinin alınmasını sağlayacak "adli görüşme odasında" inceleme yapıldı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Mağdur Hakları Daire Başkanı Muhittin Özdemir ve beraberindeki heyet, Antalya Adliyesinde yapılan adli görüş odalarını inceledi.

İncelemelerden sonra gazetecilere açıklama yapan Cumhuriyet Başsavcısı Solmaz, adli görüşme odaları ile ilgili Kemer ilçesinde eğitim düzenlendiğini ve bu eğitime çok sayıda savcı ve yargı mensubunun katıldığını söyledi.

Eğitimden sonra uygulamayı yerinde incelediklerini anlatan Solmaz, "Adli görüşme odaları Türkiye için yeni bir kurum, yeni bir çalışma ortamı. Bu anlamda çok bilinen veya çok bilindiğini düşündüğümüz bir uygulama değil ama bakanlığın çalışmaları ile bu çok daha bilindik hale getirilecek." dedi.

Solmaz, adli görüşme odalarının "Bekleme, görüşme ve izleme odası" olmak üzere üç aşamadan oluştuğunu, bu odalarda özellikle mağdurlar, suça sürüklenen çocuklar, tanıklar ve dezavantajlı grupların adliyeye geldikleri zaman güvenli bir ortamda ifadelerinin alınmasının sağlanacağı vurgulandı.

Adli görüş odalarında sosyolog, psikolog, sosyal hizmetler uzmanı ve pedagogların bulunacağının altını çizen Solmaz, dezavantajlı kişilerin bu ortamda ifade vereceklerini anlattı.

Mağdur Hakları Daire Başkanı Muhittin Özdemir ise Adalet Bakanlığına bağlı mahkemeler nezdinde çalışan pedagog, psikolog, sosyal çalışmacı, koordinatör ve başsavcı vekilleri ile 750 kişiye yönelik bir eğitim programı düzenlendiğini kaydetti. Özdemir, "Adalet Bakanımızın adli görüş odalarına verdiği destek üst düzeyde. 3 Nisan itibarıyla bu adli görüş odaları kullanılmaya başlanacak." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Adalet Bakanlığı Muhittin Özdemir Ramazan Solmaz Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title