Haberler

Annesi, Babası Tarafından Öldürülen Kardeşler Evlatlık Gitti

Güncelleme:

Sinop'un Erfelek ilçesinde 1.5 yıl önce tartıştığı eşi tarafından öldürülen annenin iki çocuğunu gurbetçi aile sahip çıkarak evlat edindi.

Sinop'un Erfelek ilçesinde yaklaşık 1.5 yıl önce tartıştığı eşi tarafından öldürülen annenin iki çocuğu Alman gurbetçi aile sahip çıkarak evlat edindi.

ANNELERİ ÖLDÜ, BABALARI CEZAEVİNE GİRDİ

2012 yılında Erfelek Merkez Mahallesi'nde manavlık yapan 35 yaşındaki Alaaddin Y. adlı şahıs iş yerinin önünde tartıştığı eşi Nuriye Yaşar'ı tabancayla vurarak öldürmüştü. Anneleri ölen, babaları da ceza evine giren biri 12 diğeri de 3 yaşında olan çocuklar yaşadıkları trajedi ardından 1,5 yıl sonra sıcak bir yuvaya kavuştu.

ALMAN GURBETÇİLER EVLAT EDİNDİ

Aslen Erfelekli olan Alman Hür Demokrat Parti (FDP) Delmenhorst İl Başkanı ve İl Genel Meclisi Üyesi Tamer Sert ve eşi tarafından evlat edinilen Emircan (12) ve Yakupcan'ın (3) Almanya'ya gidişi için son prosedürler yerine getiriliyor.

"3 KIZIM VARDI ŞİMDİ 2 OĞLUM DAHA OLDU"

Çocuklarla akrabalığının da bulunduğunu belirten Tamer Sert, kendini çok mutlu hissettiğini söyledi. Çocukları bundan sonra Almanya'da yetiştireceklerini kaydeden Sert, "Üzücü olayın yaşanması ardından vakit kaybetmeden karar verdik ve çocukları evlat edinmek istedik. Bu kararımızdan da vazgeçmedik ve işlemleri başlattık. Biz bu çocukları uluslar evlat edinme yoluyla almak için çalışma yürüttük. Bu prosedürde Alman ve Türk devletleri arasındaki anlaşma doğrultusunda karşılıklı raporların yazılmasıyla gerçekleşiyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sinop'taki bağlı müdürlüğüne yazılar yazdı. Burada da konuyla sağ olsunlar hassas bir şekilde ilgilendiler. Sonuç olarak raporlar olumlu çıktı ve mahkemeye gidildi. Orada da sağ olsunlar gereken işlemler çabucak yapıldı. Hem Alman hem Türk vatandaşı olarak bu noktada yardımcı olan tüm yetkililere teşekkür ediyorum. Bu kadar mutlu ve huzurlu olacağımın hesabını yapmadım. Gerçekten çok mutluyum. 3 kızım vardı, şimdi iki oğlum daha oldu" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tamer Sert Almanya Erfelek Sinop Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

Bakmadan Geçme

İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

500

Yorumlar (1)

osmanyuksel.kelle@orange.fr:

allah kalbine gore versin gurbetci kardesim gercekten buyuk bir sevaba girmissin ...

9
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title